Köpek Oteli, Huzurevi ve Bakımevi Hizmeti Nasıl Olmalıdır?

0
811

köpek oteli

Günümüzün çalışma ortamları genellikle uzun saatler gerektirir. Evcil hayvanlarınızı her gün 10 veya 12 saat evde tek başına bırakmak riskli gelebilir. Fakat çalışmak da kaçınılmaz.

Evcil hayvan gündüz bakımı, köpeğinizin sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu etkileşime sahip olması için harika bir yoldur ve ihtiyacınız olan saatler boyunca çalışmanıza izin verir.

Köpek Otelleri Nasıl Olmalıdır?

Bu otellerin öncelikle teknolojik olmaları son derece önemlidir. Hayvanlara verilen mamalar, oyuncaklar ve diğer olanaklar da bakılması gereken diğer önemli adımlardandır. Bu hizmetleri yapan personel, iyi eğitimli olmalı, otelde konaklayan hayvanlara bilinçli ve sevgi duygusu ile bakmalıdır.

Evcil hayvanınıza, hayvanların kendilerini evlerinde hissetmelerine yardımcı olan rutin duygusu sağlayan bir program olmalıdır. Rahat olmalarını sağlamak için özel köpek yatakları sağlanmalıdır.

Aynı zamanda hayvanların psikolojilerini negatif açıdan etkileyebilecek ses ve ortamlardan uzak alanlar olmasına da dikkat edilmelidir.

Köpek Huzur Evlerinde Bulunan Ekstra Özellikler Nelerdir?

Açık hava oyun alanlarının yanı sıra köpek huzur evlerinde çoğu zaman köpek havuzları da bulunabilir. Bu, köpeğin sıcak havalarda rahatlamasına ve harika bir aktivite elde etmesine yardımcı olmak için canlandırıcı bir yoldur.

Kemik veya eklem ağrısı çeken aşırı kilolu veya yaşlı köpeklerde de havuz lokasyonunun olması oldukça etkilidir.

Evcil hayvanınızın havuzda güvenliğini sağlamak için veteriner onayı gerekli olduğunu da unutmamalısınız.

İlginizi Çekebilir: En İyi Köpek Kuaförleri

Köpek Barındırma Tesislerinin Emniyeti ve Güvenliği

Köpek pansiyonunun olmazsa olmaz denilebilecek en önemli özelliklerinden biri , hayvanınız için güvenli ve emniyetli bir yere sahip olmaktır. Bu sadece kapalı bir alandan daha fazlası olmalıdır. Tesisler güvenli olmalı, uzun ve sağlam bir çite ve geniş bir alana sahip olmalıdır.

Bu, evcil hayvanınızın hayvan otelinde güvende olmasını sağlar ve güvenli ortam da onların huzurlu olmasında oldukça etkilidir.

Bir yatılı tesisin yeni ortamı, evde en çok kalan yavruları bile bir kaçış adayı olmaya zorlayabilir. İlk başta sahipleri olmayan yeni bir yerde olmaktan biraz endişe duyabilirler.

Bu, köpeğinizin genellikle sergilemediği bazı davranışlar da ortaya çıkabilir. Bu tamamen normaldir ve çok hızlı bir şekilde azalmalıdır.

Güvenlik önlemleri, personelin tüm hayvanları yakından takip etmesinin gerektiren bir yoğun durumdur. Bu da, oradaki tesiste bulunan her evcil hayvanı içermelidir. Yaygın olarak yapılan bir yol, kapalı devre izlemektir. Yani hem aktif izleme hem de kamera sistemi olmalıdır. Bu, personelin kulübenin tüm bölümlerinde tam bir farkındalık sürdürmesini sağlar.

Ayrıca personelin evcil hayvan davranışlarını değerlendirmesine ve herkesin mutlu ve sağlıklı olduğundan emin olmasına yardımcı olur.

Hayvanlar arasındaki etkileşim her zaman bir personel mevcutken yapılmalıdır.

İlginizi Çekebilir: En İyi Köpek Eğitim Merkezi ve Oteli

Hayvanlar İçin Özel Bakım Nasıl Olmalıdır?

köpek hoteli

Köpekler için özel hazırlanmış fırça, şampuan, fön, sahiplerinin talimatlarına göre tam saç kesimi, kulak temizleme, tırnak kesme gibi işlemlerin olması o otele artı bir vizyon ekleyecektir.

İlginizi Çekebilir: Köpekler Nasıl Yıkanır?

İyi bir köpek kreşinin nasıl bulunacağına dair bazı ipuçları:

  • Güzel kokmalıdır. Ağır temizlik maddeleri kullanılmadan temizlik yapılmış olmalıdır.
  • Oyun zamanı , köpekler ya birbirinden ayrı alanlarda ya da ayrı oyun zamanlarında gruplara ayrılarak oyuna alınmalıdır (boyuta, aktivite seviyelerine ve oyun tarzlarına göre bölünmelidir).
  • Her zaman mevcut temiz tatlı su olmalıdır
  • Kapalı bir tesis ise, köpeklerin gün boyu rahat olmaları ve  ev içindeki terbiye becerilerini kaybetmemeleri için işlerini yapabilecekleri belirlenmiş bir alan olmalıdır. Bazı kreşler, bu amaç için gün içinde yürüyüşler içerir. Örneğin daha yaşlı bir köpeğiniz varsa, muhtemelen daha sık idrara çıkması gerekecek. Bu yüzden de ek zaman olup olmadığını kontrol edin.
  • Dış alanı çevreleyen çitleri kontrol edin ve yüksek ve sağlam olduklarından emin olun. Köpeklerin yollarını kazmasını önlemek için tel gömmüş çitleri olup olmadığından emin olun. İnsanlar tesise girip çıkarken köpeklerin güvende olması için çift kapılar var mı kontrol edin.
  • Personelle tanışın! Personel, köpeklerle gerçekten ilgileniyor mu, gözlemleyin. Köpeklerin iyi davranışlarını teşvik etmek için ödüle dayalı yöntemler kullanmalı ve cezanın saldırganlık yarattığının bilindiğini anlamalıdırlar. Köpeklerde stres sinyallerini kolayca tanımalıdırlar.
  • Personel, oyun ve saldırganlık arasındaki farkı ve köpek etkileşimlerini ne zaman kesmeleri gerektiğini bilmelidir. Personelin köpek davranışları ve bakımı konusunda ne gibi eğitimlere sahip olduğunu mutlaka sorun. Köpeğinizin günlük bakım deneyimi, onu gerçekleştiren personel kadar iyi olacaktır.
  • Personelin kavgaları nasıl ayırdığını ve hangi araçları kullandıklarını sorun. Köpeklerin sadece “düzeltmesine” (emir verme) izin verdiklerini söyleyen herhangi bir tesisten uzaklaşın.
  • Her zaman mevcut evcil hayvan ilk yardımına sahip en az bir personel bulunmalıdır. Personel ayrıca gerekirse köpeğinize ilaç verebilmelidir. Bu konuda bilgili olup olmadığından emin olun.
  • Otele giden köpekleri otele nasıl tepki verdiklerini sorun(köpekler uygunluk açısından taranmalıdır). Ayrıntılı bir başvuru formu var mı?(mutlaka olmalı). Aşı gereksinimleri var mı ?(olması gerekir). Kreşlerin politikasının acil durumlarda olup olmadığını sorun.
  • Köpeğinizin günlük ve uzun zamanlı bakım için iyi bir aday olup olmadığına karar verin. Diğer köpeklerle oynamayı seven, aktif ve sosyalleşmiş köpekler otel için iyi adaylardır. Evde yalnız bırakıldığında sıkıntı yaşayan köpekler otel için iyi adaylar olabilir, ancak aksi taktirde bir arkadaşının evinde takılmayı veya sahibinin yokluğunda eve bir bakıcının gelmesini de tercih edebilirler.
  • Köpeğiniz köpek oteline gittikten sonra, tekrar gittiğinizde sevip sevmediğini görmek için köpeğinizi gözlemleyin. Yani öncesinde deneyimleyin. Oradan geldiğinde heyecanlı mı ve diğer köpeklerle buluşmak için istekli mi yoksa stres sinyalleri mi veriyor ve merkeze yaklaşmak konusunda isteksiz mi mutlaka gözlemleyin. Bazı işletmeler, müşterilerine, köpeğinin harika vakit geçirdiğini ilk elden görmek isteyen sahiplerine video erişimi sağlayarak kolaylık sunar.
  • Köpeğinizin ne kadar süre otele gideceğine karar verin.

Evcil Hayvan Personelleri Eğitimi Önemli mi?

Köpeğinizin sosyalleşme ve aktif olma olanakları tıpkı evdeki alanlar göz önüne alınarak sağlanmalıdır. Dış mekan oyun alanları bu duruma paralel olarak da uygun hale getirilmelidir.

Hayvanların birlikte geçirdikleri zamanın tamamı personeller tarafından yakından takip edilmelidir.

Personel, hayvan davranışları konusunda eğitimli olmalı ve olası sorunları herhangi kötü bir duruma dönüşmeden nasıl tespit edeceklerini bilmelidirler. Bu, tüm hayvanlar için güvenli bir ortam sağlar.

Köpek Kulübelerinde Köpek Eğlencesi ve Egzersizi Eğitimi

İyi bir köpek pansiyonunda hayvanlar odalarında sakin, rahat ve dinlenmiş olmalıdır.  Köpek kulübelerinde, köpeklerin sıkılmalarını veya endişelenmelerini önlemek için çeşitli şekillerde eğlendirilmelidir.

Televizyon, köpek otellerinde sıklıkla kullanılan ve köpeklere biraz rahatlık vermenin harika bir yoludur. Televizyondan gelen ses, kendilerini daha sosyal hissetmelerine, titreyen ışıklar da köpeklerin eğlenmesine ve rahatlamasına yardımcı olur.

Oynanan programların hayvanlara uygun olması önemlidir. Yüksek seslerden veya diğer şaşırtıcı seslerden kaçınılmalıdır. Bu, köpeklerin rahat kalmasına yardımcı olur. Köpek dostu filmler buna örnek olabilir.

Köpekleri eğlendirmek için en sevilen personel hizmetlerinden biri, günlük fıstık ezmesi, mama gibi eğitim saatleridir. Bu, köpeğinizi eğlendirmek ve meşgul etmek için etkili bir yol olarak gösterilmiştir. Diğer oyun oyuncakları da köpeğinizin dikkatini çekebilecek aktivitelerdendir.

Köpeğinizin bol bol egzersiz yapması önemlidir. Doğru egzersiz miktarı ve türü ırklar arasında farklılık gösterecektir. Aynı cinsteki bireysel köpekler arasında da farklı toleranslar vardır.

Personeller, evcil hayvan yatılı otellerinde köpeğinizi nasıl mutlu, sağlıklı ve iyi meşgul tutacakları konusunda eğitimli olmalıdırlar. Ne arayacaklarını bilirler ve evcil hayvanınızın mutlu bir konaklama geçirmesini sağlamak için müdahale etmelidirler.

Köpek barınağı nasıl olmalıdır?

Köpek barınağı ya da oteli, mümkün olduğunca doğal olmalıdır. Köpeklerin gündelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde tasarlanmalı ve cinsler için ayrı barınaklar olmalıdır.

En iyi köpek oteli hangisi?

İstanbul'da çok sayıda köpek oteli bulunmaktadır. Bunlar arasında en iyi köpek oteli ve köpek eğitim merkezi Petokulu'dur.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here