Köpeğinize Ve Kesenize Uygun Doğru Veteriner Seçimi Nasıl Yapılır?

0
722

doğru veteriner seçimi

Her köpek, sağlıklı kalmasına yardımcı olacak iyi bir veterineri hak eder . Bir evcil hayvan sahibi olarak, köpeğinizin ihtiyaçları kadar sizin ihtiyaçlarınızı da karşılayan bir veterineri hak ediyorsunuz. Veteriner hekiminiz diğer aile doktorunuzdur, bu yüzden doğru olanı bulmak istiyorsunuz. İşte siz ve aileniz için doğru veterineri bulmak için nasıl bir yol izlemelisiniz:

Öncelikle Karar Verin

Çok çeşitli veterinerler var. Ayrıca birçok farklı veterinerlik tesisi bulunmaktadır. Veterinerinizin bir personel, tesis olanakları ve daha fazlasıyla geleceğini unutmayın. Sizin için en önemli olana karar verin. Kişisel bir dokunuş sunan son teknoloji bir tesiste son derece yetenekli bir veteriner mi arıyorsunuz? Yoksa basit bir yaklaşımla hızlı, ucuz bir veteriner ziyaretini mi tercih edersiniz?

Tabii arada seçenekler de var. Maliyet, konumun yanı sıra neredeyse her zaman bir endişe kaynağıdır, ancak düşündüğünüz tek şey bunlar olmamalıdır. İdeal veterinerinizin niteliklerinin öncelik sırasına göre bir listesini yapın. Veterinerlik pratiğinde neye ihtiyacınız olduğuna dair bir fikriniz olduğunda, araştırmanızı yapmanın zamanı geldi.

Neye İhtiyacınız Var?

Veteriner seçerken, doğru seçimi yapmak için biraz zaman ve enerji harcamanız gerekir. Bilgi toplarken, seçimlerle ilgili bazı temel sorularınız ve endişeleriniz olduğundan emin olun.

  • Notlarınızı saklamak için bir dosya (çevrimiçi veya kağıt)
  • Veterinere sormak isteyeceğiniz soruların listesi

İnsanlarla Konuşun

Arkadaşlarınız, aileniz ve komşularınız, doğru veterineri ararken size harika bir fikir verebilir. Bunlar, hem iyi hem de kötü deneyimleri hakkında size tüm gerçeği anlatmak için genellikle güvenebileceğiniz insanlardır.

Ayrıca bölgenizdeki güvenilir profesyonellere/işletmelere tavsiye edip etmediklerini ve belirli veterinerleri sormayı düşünebilirsiniz. Bu veterineri neden tavsiye ettiklerini sorun, böylece tanımladıkları niteliklerin kişisel ihtiyaç ve isteklerinize uyup uymadığını belirleyebilirsiniz.

Yorumları Okuyun

Google ve Yelp gibi web sitelerini gözden geçirmek, belirli bir veteriner kliniğinde müşteri olmanın nasıl bir şey olduğu konusunda size iyi bir fikir verebilir. Değerlendirmeleri okuyun ve yalnızca derecelendirmelere bakmayın. Sadece okuduklarınızı bir parça tuzla almayı unutmayın.

köpekler için doğru veteriner seçimi

Bir veya iki keskin veya parlak inceleme genellikle kuralın bir istisnasını temsil eder. İncelemelerin çoğu iyiyse, ne bekleyeceğiniz konusunda size biraz net bir resim verebilirler ve birden fazla olumsuz yorum bir tehlike işareti sunar.

Veterinerlerin Web Sitelerine Bakın

Birkaç seçeneğe indirdikten sonra, çevrimiçi olun ve her kliniğin web sitesini ziyaret edin. Veterinerin eğitimi ve geçmişi hakkında bilgi edinin. Konumda birden fazla veteriner varsa, hepsine bakın.

Farklı veterinerleri görmek isteyip istemediğinizi veya her seferinde aynı veterineri görmeyi tercih edip etmeyeceğinizi düşünün (çoğu klinik bunu memnuniyetle karşılar ve sizi yalnızca tercih ettiğiniz veterinerle planlar). Varsa, personel biyografilerine ve tesis fotoğraflarına bakın. Web sitesinin genel hissi nedir? Veterinerinizin ofisinde almak istediğiniz duyguyu aktarıyor mu?

Veterineri Arayıp ve Sorular Sorun

En çok tercih ettiğiniz veteriner ofislerini telefonla arayın ve hizmetleri hakkında bilgi alın. Değerli veteriner/hayvan kliniği özellikleri listenizdeki öğeler hakkında sorular sorun. Telefonda size nasıl davranıldığını düşünün. Personelin size gerçekten yardım etmek istediğini düşünüyor musunuz? Sorularınız cevaplandı mı?

Kliniği Ziyaret Edin

Köpeğiniz olsun ya da olmasın, kliniğe gidin ve kontrol edin. Veteriner hekimi görmek için muhtemelen bir randevuya ihtiyacınız olacak, ancak destek personeli veya yönetim yine de size etrafı gezdirmeye ve kliniğin hizmetleri hakkında sizinle konuşmaya istekli olmalıdır.

Sadece rutin bir sağlık muayenesi planlamayı tercih edebilirsiniz, böylece siz ve köpeğiniz veterinerle tanışabilir ve oradan o kliniğe devam etmek isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz. Kliniği ziyaret ederken kendinize harika bir hayvan kliniğinin belirtileri olup olmadığını sorun. Veterinerde harika bir veterinerin belirtileri var mı?

Veteriner Seçimi Sırasında Sorunları Önleme

Beğendiğiniz bir veteriner bulana kadar köpeğinizi denklemin dışında bırakmak muhtemelen en iyisidir. Köpeğinizi bir veterinerle tanışmak için birden fazla ziyarete getiriyorsanız, bu yalnızca köpeğin kafasını karıştırır ve strese sokar. Ve seçtiğiniz veteriner ideal değilse veya çalışmıyorsa çok fazla endişelenmeyin.

Araştırmanıza geri dönün, yeni bir veteriner seçin ve devam edin. En kısa sürede birini seçin; Herhangi bir sağlık sorunu için hazır bekleyen veterineriniz olmadan köpek sahibi olmak istemezsiniz.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here