Köpeklerin Saldırganlık Davranışları Göstermesinin 8 Nedeni

0
721

Birkaç tür saldırganlık vardır ve bir köpek tek bir tür veya hatta saldırgan davranışların bir kombinasyonunu gösterebilir. Agresif görünümü neyin tetiklediğine ve vücut dilinin koşullarına ve özelliklerine göre kategorize edilirler.

köpeklerin saldırganlık nedenleri

Bazı saldırganlık türleri, sahipleri bağlamı anladığında tamamen normal ve zararsızdır – örneğin bir oyuncakla oynarken bir hırlama, mutlaka bir tehlike sinyali değildir.

1) Durumla İlgili Saldırganlık

köpeklerde saldırganlık davranışlarıKucağınıza sokulan sevimli tüy yumağının bir aşk böceğinden başka bir şey olabileceğine inanmak zor. Küçük Köpek ergenliğe ulaştığında, evinizdeki diğer köpeklere meydan okumaya karar verebilir.

Bu, köpek ailesindeki yerini bulmanın bir parçası, ancak bilgisiz gençler veya sabırsız yaşlı köpekler, statüyle ilgili bazı saldırganlık münakaşaları anlamına gelebilir. İşaretleri ve bu konuda neler yapabileceğinizi öğrenmek önemlidir.

2) Kardeş Rekabeti

köpeklerde kardeş rekabetiÇocuklu evlerde, ebeveynlerin uğraşması gereken bazı doğal kardeş rekabetleri olabilir. Yavru köpekler tamamen aynı şekilde tepki verme eğiliminde olmasa da, sevginiz, dikkatiniz ve kaynaklarınız (oyuncaklar, yiyecekler) için rekabeti bir tür kardeş rekabeti olarak karşılaştırabilirsiniz.

İşaretleri ve bu konuda neler yapabileceğinizi öğrenin.

3) Korku Saldırganlığı

Köpeklerde korku saldırganlığıSaldırgan davranan herhangi bir köpek yavrusu veya köpeğin “kötü” bir köpek olduğuna ve onun “baskın” olduğuna dair bir algı vardır. Ancak çoğu zaman saldırganlık korkudan kaynaklanır. Algılanan bir tehdide verilen normal tepki kaçmaktır – ya da bu mümkün değilse savaşmaktır.

Bu dövüş ya da kaç tepkisi, korkak köpeklerin ve köpek yavrularının, korkutucu durumu ortadan kaldırmak için saldırganlığa yöneldiği ve bu işe yaradığında, hırlamalara, hırlamalara ve ısırıklara başvurmayı çok hızlı bir şekilde “öğrendikleri” anlamına gelir. Köpeklerde ve köpek yavrularında korku saldırganlığı hakkında neler yapabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinin.

4) Hakimiyet Saldırganlığı

Köpeklerde hakimiyet saldırganlığıHakimiyet saldırganlığı için yeni, daha doğru terim çatışma saldırganlığıdır çünkü bu şekilde davranan köpek yavruları ve köpekler baskın olmaktan başka bir şey değildir.

Birçok köpek sahibi, saldırgan davranışın köpeğin baskın olduğu anlamına gelse de, bu, köpek saldırganlığının birçok kategorisinden yalnızca biridir.

Etkileşimleri nasıl yöneteceğini öğrenmemiş genç köpeklerin, insanlara karşı bu tür davranışları, belki de korkudan gösterme olasılığı daha yüksektir ve daha sonra işe yaradığında, davranışları tekrarlar.

Örneğin, ergen köpek, tırnaklarının kesilmesinden hoşlanmadığı için hırlar ve çatırdar – ve sahibi geri çekilir ve bu davranışı için onu ödüllendirir. Baskın saldırganlığın neden geliştiği ve sorunu nasıl önleyip yönetebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinin.

5) Tasma Saldırganlığı

Köpeklerde Tasma SaldırganlığıBazı yavrular diğer köpekleri sevmezler. Teriyer gibi bazı ırklar, diğer köpeklere karşı saldırganlıkla tepki vermeye daha meyilli olabilir.

Diğer köpeklere karşı korkulu veya düşmanca hisseden bir köpek yavrusu yürümek, tasmalı yürümeyi zorlaştırabilir.

Bazı köpeklerin neden tasmalı saldırganlıkla tepki verdiğini ve bu sorunu çözmeye nasıl yardımcı olabileceğinizi öğrenin .

6) Bölgesel Saldırganlık

Köpeklerde Bölgesel Saldırganlık BelirtisiKöpekler bölgesel yaratıklardır ve evlerinde güvende hissetmek isterler. Yavru köpekler, eviniz, bahçeniz veya arabanız gibi mülkleri olarak gördükleri şeylere izinsiz giren yabancılara karşı genellikle savunmacı bir şekilde tepki verirler.

Köpeklerimizin evlerimizi korumasını istememize rağmen, örneğin köpek sizi eşinizden “korumaya” karar verirse, bu durum kontrolden çıkabilir. Koruyucu köpeklerin komşulara, çocuklara, teslimat yapan kişilere veya başkalarına karşı agresif davranması bir sorumluluk sorunu haline gelebilir. Neler olup bittiğini, bölgesel saldırganlığı nasıl tanıyacağınızı ve neler yapabileceğinizi anlamayı öğrenin.

7) Oyun Saldırganlığı

köpeklerde oyunlarda oluşan saldırganlıkKöpek yavruları ve köpekler, oyun sırasında saldırganlık için yaptıklarıyla aynı vücut dilini kullanır ve hırlarlar – sadece sinyalleri karışık bir sırayla kullanırlar veya “şaka yaptıklarını” göstermek için davranışı abartırlar.

Yine de, ısırıklarını nasıl engelleyeceğini bilmeyen yavru köpeklerle saldırganlık oynamak acı verici ve korkutucu olabilir. Ayrıca, daha küçük hayvanları ve hatta bebekleri hedef alabilen yırtıcı saldırganlığa oyundan çizgiyi aşarsa tehlikeli olabilir. Neyi izleyeceğinizi ve köpek yavrusu saldırganlığı ve yırtıcı saldırganlığı nasıl yöneteceğinizi öğrenin.

8) Sahiplenici Saldırganlık

köpeklerde sahiplenici saldırganlıkYavruların oyuncaklarını veya yiyeceklerini “koruması” hiç hoş değil . Bu, çocuklar ve diğer evcil hayvanlar büyüdükçe ve ısırıp evlerini veya hayatlarını kaybederlerse kendileri için tehlike oluşturabilir.

Kaynakların korunmasıyla ilgili bu makalede gıda saldırganlığı ve oyuncak saldırganlığı ile nasıl başa çıkacağınızı öğrenin.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here