Canı Sıkılan Köpeklerin Hayatlarını Renklendirecek Harika İpuçları

0
1062

Kedilerin aksine köpekler, yalnızca eğlendirilmeye ihtiyaç duymayan son derece sosyal canlılardır. Köpekler, can sıkıntısından kaynaklanan davranış sorunlarından kaçınmak için zihinsel ve fiziksel uyarıma ihtiyaç duyarlar.

Köpeklerin can sıkıntısını gidermek

Köpeklerde pek çok yaygın davranış sorunu, can sıkıntısından veya zihinsel/fiziksel uyarı eksikliğinden kaynaklanır. Bir köpek sıkıldığında, kendilerini eğlendirmenin yollarını arayabilirler. Bu, uygunsuz çiğneme, aşırı havlama ve kazmaya neden olabilir. Eğitim, bu sorunların bazılarına yardımcı olabilirken, köpeğinizin yıkıcı davranışını engellemek için yapabileceğiniz başka şeyler de vardır.

Köpeğinizin can sıkıntısını gidermek ve sorunlu davranışlara son vermek için bazı ipuçları:

Köpeklerle Düzenli Egzersiz Yapın

Köpeğiniz yıkıcı davranıyorsa, muhtemelen enerjisini yakmanın bir yolunu arıyordur. Enerji yakmanın egzersiz yapmaktan daha iyi bir yolu var mı? Köpeğinizin günlük rutinine egzersiz eklemenin birkaç yolu vardır. Mahallede dolaşmak veya arka bahçede bir oyun oynamak kadar basit olabilir. Yüksek enerjili köpeklerin daha fazlasına ihtiyacı olabilir. Border Collies, pitbullar, Schipperkes ve diğer yüksek enerjili köpekler, egzersiz yapmak için koşmak veya çeviklik gibi bir köpek sporuna katılmak konusunda başarılı olabilir .

Köpeğinize İlginç Oyuncaklar Verin

Köpeğinize oynaması için ilginç bir şey vermek, can sıkıntısını uzak tutmanın başka bir yoludur. Hangilerinin köpeğinize daha çok hitap ettiğini görmek için farklı oyuncaklar deneyin. Oyuncakların bir süre ilgilerini çekmesi de önemlidir. Çoğu köpek eğitmeni, eğlenceli ve aynı zamanda köpeklere zihinsel bir meydan okuma sunan oyuncaklar önerir.

Tasarıya uyan bir dizi yiyecek dağıtan oyuncak var. Kongs veya Buster Cubes gibi oyuncaklar harika çalışıyor. Bir Kong, köpeğinizin en sevdiği ikramlardan bazılarıyla doldurulabilir. Buster Küpleri, onları yiyecek veya ikramlarla doldurabilmeniz açısından benzerdir. Köpeğinizin, oyuncağın mamayı dağıtmasını sağlamak için onları itmesi gerekir.

Dikkat: Evcil hayvanların parçalara ayrılabileceği ve yutabileceği, onlara ip bağlı (ip oyuncakları gibi) veya evcil hayvanınızın yutabileceği uygun olmayan büyüklükte oyuncaklardan kaçının.

Çiğnemeyi seven köpekler için, köpek kemikleri onları bir süre oyalayabilir. Sadece köpeğiniz için seçtiğiniz kemiklere dikkat edin. Kemikler, bağırsak tıkanıklıkları, diş kırıkları ve mide tahrişi gibi bir dizi sağlık sorunuyla ilişkilendirilmiştir. Köpeğiniz için en güvenli kemikler hakkında veterinerinizle konuşun.

Köpeğiniz için işleri ilginç tutmanın bir yolu, oyuncaklarını döndürmektir. Birkaç günde bir, oyuncaklarından birkaçını alın ve birkaç yenisini ekleyin. Oyuncakları döndürerek, her şeyi sürekli yeni ve ilginç tutarsınız.

Köpeğinizi Eğitmek İçin Zaman Harcayın

Eğitim, köpeğinizin beynini çalıştırır ve can sıkıntısını giderir. Köpeğinizin günlük rutinine birkaç kısa eğitim seansı ekleyin. İki veya üç 10 dakikalık seans işe yaramalı, ancak tutarlılık anahtardır. Köpeğinize yeni komutlar öğretirken işleri eğlenceli ve iyimser tutun.

Tıklama eğitimi veya diğer olumlu pekiştirme eğitimi, evcil hayvanınız için işleri eğlenceli ve ödüllendirici tutmanın harika bir yoludur. Gününüze birkaç antrenman seansı ekleyerek köpeğinizin ne kadar zihinsel enerji yakabildiğine şaşıracaksınız .

Bir Köpek Oyun Tarihi Planlayın

Diğer köpeklerle oynamak, köpeğinize egzersiz yapmanın ve can sıkıntısını gidermenin harika bir yoludur. Mahallenizdeki köpek sahiplerinden herhangi birinin köpekleriniz için oyun tarihleri ​​planlamak isteyip istemediğini görebilir veya evinizin yakınında bir köpek parkınız olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Köpekler, diğer köpeklerle oynamaktan ve sosyalleşmekten büyük fayda sağlar. Sadece köpeğinizin ve birlikte oynadığı köpeklerin aşılarının güncel olduğundan emin olun .

Köpek Eğitimi Kursu Alın

Eğitim sınıfları zihinsel ve fiziksel aktiviteyi birleştirir. Yerel eğitim tesislerinizden herhangi birine göz atmadıysanız, sundukları tüm farklı sınıflar sizi şaşırtabilir. Köpek davranışları , temel ve ileri düzeyde itaat, köpek sporları , evcil hayvan terapisi ve Canine Good Citizen hazırlığı, cins yönetimi, püf noktaları, tıkırtı eğitimi ve daha pek çok konuda sınıflar vardır . Birçok eğitim tesisi, size uygun bir programa göre eğitim almanıza olanak tanıyan, hazırlık sınıfları da sunar.

Köpek Gezdiricilerle Anlaşın

Çoğu zaman yıkıcı davranışlar, siz evde yokken gerçekleşir. Bunun nedeni ayrılık kaygısı olabilir, ancak daha sıklıkla can sıkıntısının sonucudur. Köpeğinizi her gün 4 veya 5 saatten fazla yalnız bırakırsanız, canı sıkılabilir ve biraz dikkat çekme umuduyla mobilyalarınızı çiğneyerek veya havlayarak kendini eğlendirmeye çalışabilir. Bu soruna harika bir çözüm, bir köpek bakıcısı bulmak veya bir köpek gezdirici kiralamaktır.

Köpek gezdiricileri gündüz bakımı, köpeğinizi çok dikkat ve oyun zamanı aldığı ve diğer köpeklerle sosyalleşme şansı bulduğu güvenli bir yerde bırakmanıza olanak tanır. Saygın bir köpek bakım tesisi, siz işteyken köpeğinizi evde yalnız bırakmak için harika bir alternatiftir.

Köpek gezdirici başka bir seçenektir. Bu, köpeğinize her gün biraz oyun zamanı vermek ve egzersiz yapmak için evinize gelen biridir. Köpeğinizin evde yalnız kaldığı süreyi kısaltır ve masa ayaklarını kemirmeye başlayacak kadar sıkılmasını engeller.

Köpek bakıcılığı veya köpek gezdiricisi ile referans isteyin. Köpeğinize bakan kişilerin deneyimli evcil hayvan uzmanları olması önemlidir. Bir köpek gezdiricisini veya köpek bakıcısını nerede bulacağınızdan emin değilseniz, bir tavsiye için veteriner hekiminizden veya yerel insancıl toplumdan isteyin.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here