Köpekleri Sağlıklı ve Mutlu Tutmanın 6 Ana Yöntemi

0
864

Köpeğinizin gelişmesini istiyorsanız, onu mutlu ve sağlıklı tutmanın en iyi yollarını öğrenmelisiniz. Uygun sağlık bakımı ve uygun davranışa sahip köpekler de hayatınızı daha keyifli hale getirecektir.

mutlu bir köpek

Köpeğinizin sağlığı ve davranışı birlikte gider ve biri diğerini doğrudan etkiler. Sağlıklı bir köpek daha hızlı öğrenir ve olumlu vücut dili gösterirken, hasta bir köpek belirli hastalık belirtileri gösterebilir veya davranış sorunları geliştirebilir.

Köpeğinizi fiziksel ve zihinsel sağlık yolunda ilerletmek için bilmeniz gerekenleri keşfedelim.

Sağlık Mutlu Bir Köpek İçin En Önemli Unsur

Muhtemelen köpeğinizin refahının en önemli yönü sağlıktır. Sağlıksız bir köpek eğitimden fazla fayda görmez ve davranış sorunları da geliştirebilir.

Veterineriniz köpeğinizin sağlığında çok önemli bir rol oynayacaktır, bu nedenle güvendiğiniz ve yıllarca rahat edeceğiniz birini bulun. Her şey köpek aşıları veya kurtarma köpeğinizin ilk muayenesi ile başlar, ardından yıllık muayeneleri ve aşıları ile devam eder.

mutlu köpekler

Köpeğinizin günlük yaşamına sağlıklı alışkanlıklar getirmeniz de önemlidir. İyi, sağlıklı yemek, düzenli egzersiz ve tımar, bir köpeği evinize getirmenin bir parçasıdır. Baştan iyi seçimler yapın ve birçok yaygın sorundan kaçınacaksınız.

Yaygın Sağlık Sorunlarının Farkında Olmak

Köpeğinizi etkileyebilecek birçok hastalık var. Köpeğinizi sağlıklı tutmanın en iyi yolu kendinizi eğitmektir. Birçok köpek, zehirlenme gibi yaygın sorunlar nedeniyle acil veteriner bakımına gider, ancak acil olmayan durumlar bile alarma neden olur.

Hayatınıza bir köpek getirdiğinizde, köpeğinizin hasta olduğuna dair temel işaretleri bilmeniz önemlidir. Kaşıntılı deriden kaşınma, sindirim problemlerinden kusma veya bir İYE’den eve işeme olabilir.

Konuşamasalar bile, bir köpeğin davranışı bize sağlıkları hakkında çok şey söyler. Aşırı tepki vermemek önemli olsa da, farkında olmak ve ne zaman harekete geçeceğini bilmek önemlidir.

Yaygın oldukları bir bölgede yaşıyorsanız, kenelerle nasıl başa çıkacağınızı da bilmeniz gerekir. Bu, her bahar köpek aileleri için bir gerçektir ve ne zaman dışarı çıksanız uyanık olmak en iyisidir.

İyi Bir Eğitim Bir Köpeği Mutlu Bir Köpek Yapar

İyi eğitimli bir köpek daha mutlu bir köpektir. Ruh sağlığı ve uyarım, fiziksel sağlık bakımı kadar önemlidir, bu nedenle köpek itaat eğitimi bir öncelik olarak kalmalıdır.

Temel bir eğitim programı geliştirin ve köpeğinize komutları öğretmeyi öğrenin. Her şey köpeğinizi sağ patisinden başlatmanın bir parçası!

Ev eğitimi, bariz nedenlerden dolayı listenizin başında olacak ve köpekler bunu gerçekten çabucak anlayacak kadar akıllıdır. Ayrıca köpeğinize kendi kendini kontrol etmeyi öğretmek isteyeceksiniz, böylece bir insan-hayvan irade savaşından ziyade uyumlu bir aile birimi olarak hareket edebilirsiniz.

mutlu köpek

Barınaktan kurtarılan bir köpeği eğitmek de iş gerektirir. Barınaktan alınan daha yaşlı köpeklerin önceki evlerinden temel sorunları olabilir. Bu sorunları belirlemeniz ve ilişkinizin başlarında uygun önlemleri almanız çok önemlidir. Nereden başlayacağınızı bilmek için sığınakla geldikleri ortam hakkında konuştuğunuzdan emin olun.

Temel Eğitim Komutlarını Öğrenmesi

Köpeğinizi eğitmek kolay ve eğlencelidir. Elbette, bazıları diğerlerinden daha inatçıdır ve bazı ırklar belirli komutlar ve püf noktaları için doğal olarak uygundur, ancak her köpek temelleri bilmelidir.

Köpeğinizi oturması, beklemesi, yatması ve çağrıldığında gelmesi için eğitin. Temel bilgileri öğrendiğinde ve iyi bir bağ kurduğunuzda, kuyruk sallamak ve ölü numarası yapmak gibi birkaç sevimli köpek numarası eklemeyi deneyin. Getirme ayrıca bağ kurmanın, eğitmenin ve egzersiz yapmanın harika bir yoludur.

Biraz pratik ve sabırla köpeğinizi sınıfın palyaçosundan yıldız öğrenciye dönüştürebilirsiniz.

Köpeklerin Sosyalleştirilmesi

Sosyalleşme, köpeğinizi veya yavru köpeğinizi yeni insanları, hayvanları ve yerleri kabul etmesi için eğitmek anlamına gelir. Sosyalleşme, daha mutlu, daha iyi huylu bir köpekle sonuçlanır. Ayrıca, davranış problemlerinin gelişmesini engeller.

Köpekler, kedilerin aksine çok sosyal hayvanlardır ve başkalarının yanında olmak ve yerlere gitmek konusunda başarılıdırlar. Onları köpek parkına götürebilir ya da köpekleri olan aile ve arkadaşlarınızı ziyaret ederken yanınıza alabilirsiniz. Köpek arkadaşlarını davet et, böylece köpeğin de bölgesini paylaşmaya alışsın.

sosyalleşen mutlu köpekler

Özellikle yakın zamanda evlat edindiyseniz , bazı yetişkin köpeklerin ekstra sosyalleşmeye ihtiyacı olabileceğini unutmayın.

Herkesin köpeklerine çocukların yanında olmayı öğretmesi de çok önemlidir. Kendi çocuklarınız olmasa bile, parkta onlarla karşılaşabilirsiniz ve köpeğinizin nasıl tepki vereceğini bilmesi gerekir. Bazen bu küçük insanlar köpekleri korkutabilir veya kıstırma veya ısırmaya neden olabilecek beklenmedik şeyler yapabilir. Bu olaya karışan kimse için iyi değil.

Davranış Sorunlarının Düzeltilmesi

Birçoğumuzun onlara nasıl davrandığına rağmen, köpekler insan değildir. Aslında, köpekleri insan olarak düşünmek, onların davranışlarının yanlış yorumlanmasına yol açmıştır.

Köpek davranış problemlerini önlemenin veya düzeltmenin en iyi yolu, bunların neden ortaya çıktığını ve ne anlama geldiklerini öğrenmektir.

İnsan-köpek bağı büyük olabilir, ama bu onları disipline ya da kötü davranışları görmezden gerekmez değil demek yok. Kesinlikle kimsenin etrafında olmak istemediği ‘o köpeklerden’ birini yetiştirmek istemezsiniz.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here