Köpekler Kemikleri Neden Gömerler? Nasıl Durdurulur?

0
1084

Köpekler neden kemikleri gömerlerKöpeğinize bahçede gömmesini izlemek için bir kemik verdiniz mi? Pek çok köpek bir şeyleri güvenli yerlerde saklamayı sever ve genellikle köpekler kendilerine ait olan eşyaları ve bazen de olmayan eşyaları gömmeye yatkındır. Köpeklerin kemik gömmesinin 4 nedeni vardır:

1) İçgüdü

Bu davranış, evcilleştirilmiş köpeklerin vahşi atalarından yaban köpekleri ve boz kurttan miras kalan güçlü hayatta kalma içgüdüleri nedeniyle gelişmiş olabilir.

Yiyecek bulmak ve sahip oldukları yiyeceklerden en iyi şekilde yararlanmak her zaman en kolay yol değildi, bu vahşi köpekler genellikle fazlalıkları inlerinin yakınında toprağa gömerdi.

Toprak, yemeği doğrudan güneş ışığından uzak tutarak doğal bir buzdolabı görevi görür ve deliğin derinliği ile toprağın sıcaklığı düşer, yiyecekleri daha uzun süre taze tutar, böylece hayvan daha sonra besin kıt olduğunda geri alabilir.

Köpekler, sadece yiyecek içermeyen değerli gördükleri her şeyi gömebilirler. Bu, değerli şeyleri güvenli ve korumalı tutmak için doğal içgüdülerinden kaynaklanmaktadır.

2) Irksal Davranış

Kazmaya ve gömmeye diğerlerinden daha yatkın olan birkaç ırk vardır. Bu ırklardan birkaçı Teriyer, Dachshund, Beagle, Basset Hound ve Minyatür Schnauzer‘dir. Örneğin, Carin Teriyerleri başlangıçta küçük hayvanları kovalamak ve avlamak için yetiştirildi ve mükemmel kazma becerilerini ve arama içgüdülerini korudular.

Bu cinsler özellikle kazmak için yetiştirildiklerinden, kaynaklarını korumak için daha yüksek bir istekleri olabilir ve bu nedenle kemikleri gömme olasılıkları daha yüksektir. Bu onlar için normal bir davranıştır.

Unutmayın, bir köpeğin cinsi ne olursa olsun, tüm köpeklerin kazma potansiyeli vardır.

3) Can Sıkıntısı

Köpekler her gün enerjileri için uyarılmaya ve çıkışlara ihtiyaç duyarlar ve insanlar bunu onlara sağlamadığında, kendilerini meşgul etmenin yollarını bulacaklardır.

Bir örnek, bir televizyon kumandasını çalmak ve dikkatinizi çekmek (dikkat arayan bir davranış) ve rutinlerine biraz çeşitlilik eklemek için onu gömmek gibi eğlenceli bir oyun olabilir.

4) Endişe

Stres ve kaygı da bu davranışta rol oynayabilir. Endişeli hisseden bazı köpekler, kazmak kendi kendini yatıştırıcı bir davranış olduğundan, kendilerini sakinleştirmek için eşyaları gömebilir.

Bir köpek o anda veya beslendiği bölgede kendini güvende hissetmiyorsa, daha rahat bir yerde veya zamanda yemek yemek için yemeğini gömebilir. Bu davranışın daha fazlasını çok köpekli evlerde veya köpek barınakları gibi kıt kaynaklara sahip oldukları durumlarda büyüyen köpekler arasında da görebilirsiniz.

Bu davranış, köpeğiniz güvende hissettiğinde ve tutarlı bir programla beslendiğinde düzelebilir, ancak değilse, veterinerinizden ve davranış uzmanlarınızdan tavsiye almanız önerilir.

Köpeklerin Kemik Gömmesi Nasıl Durdurulur?

Unutmayın, gömme davranışı birçok nedenden dolayı ortaya çıkabilir ve motivasyon can sıkıntısı, endişe ve bir şeyleri güvenli yerlerde saklamaya yönelik doğal dürtüyü içerebilir. Bu normal bir davranış. Bu davranışı en aza indirmek için, köpeğinizin enerjisi için programlı yürüyüşler, oyun süresi, pozitif eğitim teknikleri ve diğer uygun çıkışları sağladığınızdan emin olun.

Etrafta olmadığınızda köpeğinizi meşgul etmek için eğlenceli oyuncakları dışarıda tutun. İkramlar veya yapboz oyuncaklarla dolu Kong oyuncakları özellikle iyi çalışır. İşleri ilginç kılmak için oyuncakları döndürdüğünüzden emin olun. Ayrıca, tüm gömme eylemini, köpeğinizle haftada birkaç kez oynadığınız eğlenceli bir iç mekan oyununa da dönüştürebilirsiniz.

Bu, köpeğinizin doğal bir gömme içgüdüsü olduğu için önerilir, bu nedenle köpeğinize ondan istediğinizi gömmesi için uygun fırsatlar sağlıyorsunuz (televizyon uzaktan kumandanız yerine). Bu oyun, köpeğinizi neyin saklanıp neyin saklanmayacağına dair yeni bir öğrenmeyle zenginleştirecek.

Köpeğiniz can sıkıntısından eşyalarınızı gömüyorsa veya oyuncaklarını gömüyorsa şunları yapın:

  • İyimser bir tonda, dikkatini çekmek için köpeğinizin adını söyleyin.
  • Köpeğinizi uygun bir kazma alanına, kısa bir oyun oynamaya ve ödüllere yönlendirin.

Son olarak, köpeğinizin oyuncaklarına erişimini sınırlayın, böylece onlar için dışarıda bıraktığınız oyuncaklarla ilgilenmeye başlarlar. Miktarı sınırlayarak ve çeşitlilik sağlayarak, köpeğinizin hazinelerini bahçeye çıkarma ve onları gömme dürtüsünü azaltabilirsiniz.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here