Evdeyken Köpeklerle Yapılması Gereken 7 Eğlenceli Aktivite

0
1147

Köpeğinizle kötü havanın gününüzü mahvetmesine izin vermek zorunda değilsiniz. Yağmurlu günler, kar fırtınaları veya aşırı sıcaklıklar, köpeğinizle dışarı çıkıp getirme, parkta koşma veya dışarıda birlikte vakit geçirme planlarınızın önüne geçebilir.

Yapacak hiçbir şey olmadan, köpeğiniz huzursuz olabilir veya sıkılabilir ve dikkat çekmek için hareket etmeye başlayabilir. Neyse ki, köpeğinizle aranızdaki bağı güçlendirebilecek, köpeğinizin zihnini canlandırabilecek ve hatta bazen hafif egzersizler sağlayabilecek bazı iç mekan aktiviteleri var. Biraz yaratıcılık gerektirebilir, ancak sonuç, zaman ayırmaya değer.

köpeklerin zeka geliştiren oyunlar oynaması

İşte siz ve köpeğiniz için ev içinde yapabileceğiniz aktiviteler;

1) Komut Eğitimi Yada Tekrarlarını Yapın

Köpeklerde komut pratikleriAntrenman seanslarına katılmak için her zaman iyi bir zamandır, ancak içeride sıkışıp kalırsanız, temel komutlar veya çok fazla yer kaplamayan daha gelişmiş komutlar üzerinde çalışmak için mükemmel bir fırsattır.

Köpeğiniz komutları iyi bilse bile, bir eğitim seansı köpeğiniz için hala heyecan verici ve eğlencelidir.

Biraz hızlandırmak istiyorsanız, burun üzerinde bir ödülü dengelemek veya yuvarlanmak gibi eğlenceli numaralar öğretmeye çalışın. Hatta köpeğinizin oyuncaklarının isimlerini öğrenmesine yardım edebilir ve sonra onları alması için onu gönderebilirsiniz. İmkanlar sonsuzdur.

2) Halat Çekme Oyunu Oynayın

köpeklerle halat çekme oynamakİç mekanda halat çekme oyunu oynamak için sadece biraz açık alana ihtiyacınız var. Bu aktivite, özellikle ikiniz de gerçekten içine giriyorsanız, hem size hem de köpeğinize biraz egzersiz sağlayabilir.

İçeride halat çekme oyunu oynamadan önce, etrafta tehlikeli veya kırılabilir eşya bulunmadığından emin olun. Oyun alanı çevresinde birkaç fit açık alan bırakın.

Köpeğinizin bir serbest bırakma komutunu anlayacak şekilde eğitildiğinden emin olun. Artık köpeğinizle eğlenceli bir römorkör oyununun keyfini çıkarmaya hazırsınız.

3) Ödül Avı Başlatın

Köpeklerle ödül arama oyunu oynamakİşte köpeğinizin en sevdiği iki şeyi yapmasına izin veren bir oyun: koklamak ve yemek yemek. Ödül avını ayarlamak için önce köpeğinizin gözden uzak olduğundan emin olun (ayrı bir odada veya sandığında).

Köpeğinizin sevdiğini bildiğiniz harika kokulu ikramlar toplayın. Hide davranır stratejik etrafında köpek bulabileceği yerlerde ev. Bunların, köpeğinizin erişebileceği güvenli yerler olduğundan ve zarar görme ihtimalinin bulunmadığından emin olun.

Kapıların arkasına, mobilyaların yanına, yastıkların altına veya odaların köşelerine ikramlar koymayı deneyin. İkramları kutuların, kağıt bardakların ve hatta köpeğinizin oyuncaklarının altına da saklayabilirsiniz.

Her şey hazır olduğunda, köpeğinizi dışarı çıkarın. Gizli ikramların kokusunu hemen alabilir ve aramaya başlayabilir. Onu ikramların olduğu yere yönlendirmeniz ve aramaya teşvik etmeniz daha olasıdır. Bu, onu ikiniz için de eğlenceli bir aktivite haline getirir.

4) Evde Getir Komutuyla Oyunlar Üretin

evde köpeklerle getir oyunu oynamakGetirmenin sadece bir açık hava oyunu olduğunu kim söylüyor? Birçok köpek getirme oynamayı sever. Köpeğiniz bir tarlada koşamayacak olsa da, ona biraz egzersiz yapabilirsiniz.

İç mekanda getirme, uzun bir koridorda veya merdivenlerde en iyi sonucu verir. Halı veya başka bir kavrama yüzeyi üzerinde daha güvenlidir, böylece köpeğiniz kaymaz veya kaymaz. Önce kırılgan veya tehlikeli eşyaları temizlediğinizden emin olun. Ardından, içeriye atılacak kadar yumuşak bir top bulun ve bunun için gidin!

5) İnteraktif Oyunların ve Oyuncakların Keyfini Çıkarın

köpekler için interaktif oyuncaklarEtkileşimli oyuncaklar, onu ödüllendirirken aynı zamanda evcil hayvanınızın zihnini keskinleştirmek için mükemmeldir. Bu oyuncaklar genellikle bir nesnedeki gizli muameleleri içerir.

Mamayı elde etmek biraz beceri gerektirir, bu nedenle köpeğinizin oyuncaklara ulaşmak için oyuncağın nasıl çalıştığını bulması gerekir.

Kong oyuncakları ve Everlasting Treat Balls gibi ürünler, ikramlar veya yumuşak yiyeceklerle doldurulabilir. Bunların her ikisiyle de köpeğinizin yiyeceği çıkarmak için oyuncağı yalaması, çiğnemesi ve hatta fırlatması gerekecektir.

Ayrıca, Dog Tornado gibi Nina Ottosson Oyunları, yiyecek bölmeleri içeren benzersiz bulmaca oyunlarıdır. Köpeğiniz, ikramları bulmak için oyuncağı keşfetmelidir. Etkileşimli oyuncaklar, köpeğiniz için saatlerce eğlence sağlayabilir.

6) Bazı Temel Bakımları Yapın

köpeklerin temel bakımlarını yapmak için zaman ayırmaKöpek bakımı, köpeğinizin temel ihtiyaçlarından biridir ve köpek sahipliğinin önemli bir parçasıdır. Bakımı olumlu bir deneyim haline getirmek için köpeğinizi buna alıştırın ve bol miktarda ödül sunun.

Bazı köpekler, özellikle fırçalanma olmak üzere, tımar etmenin belirli yönlerinden gerçekten zevk alırlar.

Köpeğiniz tüy dökücü ise, furminator gibi bir aletle yapacağınız bazı temel bakımlar , evinizdeki fazla tüyleri azaltmaya gerçekten yardımcı olabilir. Nazik bir şekilde yapıldığında, tımar, siz ve köpeğiniz için rahatlatıcı ve keyifli bir bağ kurma deneyimi olabilir.

7) Köpeklerle Film İzleyin

Köpekle beraber film izlemekEvet bu doğru. Özellikle köpekler için tasarlanmış filmler ve TV programları var. Köpekler televizyonu tam olarak bizim gördüğümüz gibi görmezler, ancak ekrandaki hareketi tanıyan ve çok heyecanlanan bazı köpekler var.

Bazı köpekler ekrandaki görüntülere hiç tepki vermez. Ancak, TV’den gelen sesler çoğu köpek tarafından duyulabilir ve köpeğinizin ilgisini çekebilir. Köpeğinizin izlemekten hoşlanıp hoşlanmadığını görmek için denemeye değer olabilir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here