Her Köpekle Oynanabilecek 5 Eğlenceli Oyun

0
1583

Köpekler sadece eğlenmek ister! İken ciddi eğitim tüm köpekler için önemlidir, oyun zamanı aynı ölçüde önemlidir. Oyunları eğitime de dahil edebilirsiniz, ancak bazen bu sadece eğlence ile ilgili olmalıdır.

Oyun zamanları, köpeğinize egzersiz ve zihinsel uyarım sağlar. Ayrıca köpeğinizle bağ kurmanın harika bir yoludur. Köpeğinizle oyun oynamak, can sıkıntısını ve onunla birlikte gelen olası davranış sorunlarını önlemeye de yardımcı olabilir.

Köpeklerle Oyun Oynama

Bazı oyun türleri iç mekanda oynamak için harikayken, diğerleri dış mekan alanı gerektirir. Birçoğu, çocuklar ve köpekler için paylaşabilecekleri harika aktivitelerdir. Bu oyunları köpeğinize nasıl oynanacağını öğretmek için de kullanabilirsiniz. Elbette bu oyunları oynamadan önce köpeğinizin bazı temel komutları bilmesi faydalı olacaktır.

Köpeğinizi her gün meşgul edecek ve eğlendirecek bazı eğlenceli oyunlara göz atın.

Önce Güvenlik

Oynarken köpeğinizi bitkinlik veya aşırı ısınma belirtileri açısından izlemeyi unutmayın. Köpeğiniz yorgun, sinirli görünüyorsa veya ajitasyon veya endişe belirtileri gösteriyorsa durun.

Ayrıca köpeğinizle oynarken çevrenizin de farkında olun. Etrafta başka köpekler veya insanlar olduğunda, özellikle köpeğinizin tasmasız olması tehlikeli bir dikkat dağınıklığı yaratabilir. İyi eğlenceler ama güvende ol!

1) Getir Oyunu

Köpeklerle getir oyunu oynamakBirçok köpeğin yakalamak için doğal bir içgüdüsü vardır. Diğer köpeklere nasıl yapılacağı öğretilebilir.

İyi bir getirme oyunu hemen hemen her yerde oynanabilir. İçeride yumuşak bir oyuncakla veya dışarıda bir top veya diskle çitle çevrili bir alanda oynayın.

Koşmayı gerçekten seven (ve salyalı ellerden kaçınmak isteyen) köpekler için ChuckIt’ı deneyin! Top Fırlatıcı. İç mekan kullanımı için daha yumuşak bir tane bile yaparlar.

2) Halat Çekme Oyunu

köpeklerle halat çekme oynamakBirçok köpek, iyi bir halat çekme oyunundan gerçekten zevk alır. Onlara enerjileri ve doğal yırtıcı içgüdüleri için bir çıkış sağlar. Ayrıca onları giyebilir.

Halat çekmeyi güvenli bir şekilde oynamak için köpeğinizin bir serbest bırakma komutunu bildiğinden emin olun. Ardından, sağlam bir römorkör oyuncağı bulun ve çekin. Bu bir güven güçlendirici olduğu için köpeğinize bazen kazanma şansı verin.

3) Saklambaç Oyunu

köpeklerle saklambaç oynamaSaklambaç sadece çocuklar için değildir. Köpekler bu oyundan gerçekten keyif alabilirler. Ayrıca geri çağırma komutunu alıştırmanın eğlenceli bir yolu olabilir .

Öncelikle köpeğinize bekle komutunu öğretin. Ardından, köpeğinizin en sevdiği oyuncaklarından , çiğnemelerinden veya şekerlemelerinden birini alın ve saklanacak iyi bir yer bulun. Hazır olduğunuzda, köpeğinizi size gelmesi için arayın.

Köpeğinizi sizi bulması için ikna etmek için oyuncağı gıcırdatarak ya da ödül mamalarını sallayın. Köpeğiniz sizi bulduğunda, tuttuğunuz oyuncak veya ödülle birlikte köpeğinizi heyecanlı övgülerle ödüllendirin.

4) Oyuncağı Bul Oyunu

Köpeklerle oyuncak bulmaca oynamakKöpeklerin üstün koku alma duyuları vardır ve çoğu ilginç şeyler bulmak için burunlarını kullanmayı sever. Köpeğinizin gizli güzellikleri bulmak için beynini ve burnunu kullanmasına izin verin.

İlk olarak, köpeğinizin gözden uzak durmasını sağlayın (veya onu başka bir odaya veya bir sandığa koyun ). Ardından, en sevdiği ikramları odanın çeşitli yerlerine saklayın . Köpeğinizi geri getirin ve ona “git bul!” deyin. Yardım gerekirse, onu bir tasma ile gezdirebilir veya keşfetmesi için alanları işaret edebilirsiniz.

5) Etkileşimli Ödül Oyunları

Köpeklerle etkileşim oyunlarıPiyasada bazı problem çözme gerektiren çeşitli eğlenceli interaktif köpek oyuncakları var. Birçok evcil hayvan tedarik mağazasında köpek maması dağıtıcıları ve farklı zorluk derecelerinde köpek yapbozları satın alabilirsiniz.

Bir su şişesinde veya diğer plastik kaplarda delikler açarak evde kendiniz bile yapabilirsiniz. Oyuncakları nefis kokuşmuş ikramlarla doldurun ve köpeğinizi ikramları nasıl çıkaracağını anlamaya teşvik edin. Bu, köpeğinizin beynini ve koku alma duyusunu harekete geçirerek avlanma içgüdüsünü tatmin eder.

6) Köpek Sporları

köpek sporlarıKöpeğiniz yüksek enerjili mi? Süper zeki ama bir “baş belası mı?” Belki sadece bir hobiye ihtiyacı vardır. Rutin egzersizler ve düzenli oyunlar köpeğinizin ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyorsa, köpek sporları işinizi görebilir.

Bir köpek sporuna katılmak, köpeğinizi düzenli olarak oyuna sokmanın harika bir yoludur. Dışarıdaki birçok farklı köpek sporu türünü keşfedin ve hangisinin köpeğinize uygun olabileceğini öğrenin.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here