5 Adımda Köpekle Yürüme Eğitimiyle Yürüyüşleri Keyifli Hale Getirin

0
2974

Çoğu köpek yürüyüşe çıkmayı gerçekten sever. Sevgili sahipleriyle evden çıkmalarına ve çevrelerindeki dünyayı keşfetmelerine olanak tanır. Yürüyüşler, ikinizin de köpeğiniz için gerekli egzersizi ve zihinsel uyarıyı sağlaması ve bağ kurması için harika bir yoldur.

Köpeklerle yürüyüşe çıkma

Köpeğiniz sıkılmış görünüyorsa veya dışarı çıkıyorsa, yeterince dışarı çıkmıyor olabilir. Köpeğinizi günde en az bir kez yürüyüşe çıkarmayı düşünün.

Yürüyüşe çıkmak köpeğiniz için eğlenceli ve teşvik edici olmalıdır. Halka açık yerlerde ve tasmalıyken uygun görgü kurallarını sergilemek de önemlidir.

Köpeği Yürümeye Hazırlama

Yürüyüşe çıkmaya hazırlanmak zor değil. Muhtemelen en zor kısım, bunu yapmak için zaman bulmaktır! İş, aile ve diğer her şeyle meşgul olduğunuzda, gün hızla sizden uzaklaşabilir.

Bununla birlikte, köpeğinizin sağlığı ve esenliği için önemlidir (kendinizinkinden bahsetmiyorum bile), bu yüzden ona her gün zaman ayırmak için elinizden gelenin en iyisini yapın.

Köpeğiniz için uygun bir tasma seçmeniz gerekecektir. Hem sizin hem de köpeğiniz için rahat olmalı, kullanımı kolay olmalı ve çok uzun olmamalıdır; dört ila altı fit idealdir. Yavru köpekleri gezdirmeden önce, tasmalarının doğru şekilde takıldığından emin olun .

Geri çekilebilir tasmalardan kaçının veya en azından bunları uygun şekilde kullanın. İdeal olarak, köpeğiniz yanınızda yürümelidir. Kesinlikle önünüzden birkaç metreden fazla yürümemelidirler çünkü dikkatinizin dağılması durumunda kontrol sizde olmayacaktır.

Ayrıca bir tasma üzerinde bir koşum düşünebilirsiniz. Emniyet kemerleri, herhangi bir zorlamayı köpeğin boynundan ziyade omuzlarına ve göğsüne yönlendirir. Ayrıca, köpeğiniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlar ve birçok köpek, tasmalıyken onları giymeyi daha rahat bulur.

Son olarak, eğlenmeye hazır olun! Yürümek bir angarya olarak değil, köpeğinizle paylaşabileceğiniz bir deneyim olarak görülmelidir. Köpeğinize biraz egzersiz yapmaktan heyecan duyduğunuzu gösterin, o da gitmek için daha istekli ve heyecanlı olacaktır.

Kaka Torbasını Unutma

Sorumlu bir köpek sahibi olmanın bir parçası, orada olduğunuza dair hiçbir iz bırakmamaktır. Bu, her zaman köpeğinizden sonra almanız gerektiği anlamına gelir! Mahallede veya parkta kaka bırakmak yerine, temizlik yapabilmeniz için yanınızda kaka torbaları taşımak sadece başkalarına saygı gösterir. Kimse kakaya basmak istemez!

köpek kaka torbası

Kapıdan çıkmadan önce köpeğinizin tasmasına takacak bir çanta tutacağı almayı veya cebinize birkaç şey koymayı düşünün. Doldurulan torbaları yürüyüşünüz boyunca bir umumi çöp kutusuna atın veya atmak için eve gelene kadar bekleyin. Çantada bir kez iğrenç değil ve topluluğunuza karşı kibar.

Kontrolü Elinde Tut

Yürüyüşleri eğlenceli ve güvenli hale getirmek için köpeğinizin kontrolünü her zaman elinizde tutmalısınız. Kısa bir tasma tutarak diğer köpeklerin veya insanların yanındayken köpeğinizi size yakın tutun.

Gevşek tasmalı yürüyüş eğitimi vererek yürüyüşleri daha az stresli hale getirebilirsiniz. Bu, köpeğinizin yürüyüş sırasında etrafı koklamak için bolca şans elde etmesini sağlayacaktır. Sonuçta, köpeğinizin burnu, dünyalarını keşfetmesinin ana yoludur!

köpekle yürüyüş

Köpeğinizi, özellikle şehirde, kavşaklarda durup oturması için eğitmeyi düşünün. Trafikte iyi bir güvenlik önlemi.

Köpeğinizin özel bahçelere girmesine izin vermek de kabalıktır. Köpeğinizi mümkün olduğunca kaldırımın kaldırım kenarı tarafında tutun. Köpeğinizin bahçelerde de ortadan kaldırılmasına izin vermediğinizden emin olun. Eğer yaparlarsa, alın!

Dikkat Dağınıklıklarını Doğru Şekilde Yönlendir

Yürüyüşe çıktığınızda, etrafınızdaki çevreye dikkat edin. Köpeğinizden önce olası dikkat dağıtıcı unsurları (kediler, kuşlar, diğer köpekler gibi) fark ederseniz, tepkisini en aza indirebilirsiniz. Dikkatin dağılması sırasında köpeğinizin oturmasını ve size bakmasını sağlayabilirsiniz. Cebinizde bazı lezzetli ikramlar bulundurmak, köpeğinizin de size odaklanmasına yardımcı olabilir.

köpeğinizi yürüyüşe çıkarın

Diğer insanların veya köpeklerin köpeğinizle tanışmak istediğini varsaymayın. Köpeğinizin başkalarını selamlamasına izin vermeden önce daima sorun. Köpeğinizin iyi sosyalleştiğinden ve diğer köpeklerle ve insanlarla (özellikle çocuklarla) nasıl düzgün bir şekilde tanışacağı konusunda eğitimli olduğundan emin olun. Henüz orada değillerse, lütfen köpeğinize yaklaşmaya çalışan insanlara yaklaşmamaları gerektiğini söyleyin. Kaba değil ve kendi güvenlikleri için.

Yürüyüş Sırasında Köpeğinizle İlgili Sorunları Önleme

Dışarıda yürümek tehlikelerle birlikte gelir ve yürüyüşlerinizi günün hava koşullarına uyarlamak önemlidir. Sıcak havalarda veya yaşlı köpeklerle yürüyüşleri kısa tutun . Köpeğiniz yürümeyi bırakırsa, yavaşlamaya başlarsa veya herhangi bir bitkinlik belirtisi gösterirse eve gitme zamanı. Sıcak çarpması belirtileri görürseniz hemen bir veterinere başvurun.

Yol, köpeğinizin patilerini yakabileceğinden, sıcak yaz günlerinde asfalttan kaçının. Çıplak ayaklarınız için çok sıcaksa, köpeğiniz için çok sıcaktır. Bu günlerde, bunun yerine çimenli bir parkta yürüyüş yapmayı düşünün ve yanınıza biraz su aldığınızdan emin olun.

Kışın, köpeğinizin patilerini buzlu, karlı veya tuzlu yollardan koruyun. Köpeğinizin donmaya duyarlı olduğu için ayaklarının çok üşüdüğüne dair işaretlere dikkat edin. Köpek çizmeleri yardımcı olabilir, ancak çoğu çizme doğal olmaktan uzak olduğu için köpeğinizin onlara alışmasına izin vermeniz gerekir. İşe yaramasalar bile, denemeye değer ve bekçi köpeklerinin onları denemesi oldukça komik!

Ayrıca, köpeğinizin kısa bir paltosu varsa, yürüyüşlerde onu sıcak tutmak için bir kazak almak isteyebilirsiniz. Köpekler genellikle bunları botlardan daha çok kabul ederler ve köpeğiniz süveteri yürüyüşe çıkma eğlencesiyle ilişkilendirdiğinde, muhtemelen giyinmeyi memnuniyetle karşılayacaktır.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here