Yavru Köpeklerle En Rahat Seyahat Nasıl Olur?

0
542

Hayvanlarla seyahat her yıl artıyor ve işletmelerin hayvan taşıma kurallarının olduğu bir genelge programı yetiştirmesi zaman alıyor. Bu da pek çok yerde henüz köpek politikaları olmadığı anlamına geliyor. Ya da henüz açıklanmadığı için bilinmiyor.

Web siteleri ya da sosyal medyada kendilerini köpek dostu olarak listeleyen birçok restoran ve otel hikâyesi görebilirsiniz, ancak gerçekte öyle değiller.

Bu durumdan şüphe duyduğunuzda, seyahat edeceğiniz firmaya bunu mutlaka sorun. “Evcil Hayvana İzin Verilmez” işareti veya “Evcil Hayvan Dostu” ibaresi olan yerler önce masum gelebilir, ancak gerçek olup olmadığını kontrol etmek her zaman garanti olabilir.

Köpekle yolculuğa çıkarken dikkat edilmesi gerekenler;

1) Köpeğinizin Belgelerini Alın

köpek belgeleriSınırları geçmeyi veya uluslararası seyahat etmeyi planlıyorsanız, köpeğinizin sağlık kayıtlarına ihtiyacınız olacak. Bunlar köpeğinizin sağlıklı ve aşılı olduğunu kanıtlamak için gereklidir.

Yetkililer onları görmek ister ve kiminle uğraştığınıza bağlı olarak ya orijinallerini isterler ya da bir kopyasını çıkarırlar.

Ek olarak, yurtdışında yeni bir veterineri ziyaret etmeniz gerekiyorsa, görevlilere yavru köpeğinizin tıbbi geçmişini vermek zorunda kalabilirsiniz.

Bu nedenlerden dolayı, her zaman köpeğinizin tıbbi kayıtlarının ve veteriner bilgilerinin birden fazla kopyasını saklamak size kolaylık sağlar. Buna hem telefonunuzdaki sanal bir kopya hem de günlük çantanızda saklayabileceğiniz basılı kopyaları dahil edin.

İlginizi Çekebilir: İlk Kez köpek Sahiplenecekler İçin En İyi 10 Köpek Irkı

2) Köpek Dostu Uygulamalar Kullanın

arabada köpekYavrunuzla yoldayken yardımcı olabilecek birçok uygulama bulabilirsiniz.

Bu uygulamalar köpek dünyasına ait ve gideceğiniz yerlerin yakınındaki otelleri, turistik yerleri ve evcil hayvanları kabul eden restoranları bulmanıza yardımcı olur.

Aynı zamanda bu uygulamalar en yakın acil hayvan hastanesini bulmanıza ve evcil hayvan acil durumları için adım adım talimatları kullanmanıza yardımcı olur.

İlginizi Çekebilir: Aşırı Sıcaklarda Köpeklerin Serinlemesi İçin Yapılabilecek Eğlenceli Aktiviteler

3) Otelde Ücrete Dahil Olabileceğini Göz Ardı Etmeyin

köpek oteliBirçok otel, evcil hayvanınızın konaklaması için ek ücret talep edebilir. Bunlar, tek seferlik günlük kalma ve haftalık ücrete göre değişebilir.

Bu ekstra maliyetler birikerek seyahatinizin fiyatını artırır ve bütçeniz üzerinde baskı oluşturur.

Önceden yapacağınız rezervasyon sizi daha büyük bir maliyetten kurtarabilir.

Bununla birlikte, evcil hayvanlarınızı ekstra nakit talep etmeden karşılayan bazı otel zincirleri vardır. Bu otellerde ek ücret, depozito ve tek seferlik ücret yoktur. Bir sonraki seyahatiniz için rezervasyon yaparken bu otellerden birini düşünebilirsiniz.

Bölgede iyi bir otel bulamıyorsanız, evcil hayvanlarla ilgili sitelere göz atabilirsiniz. Bu siteler evcil hayvan dostu otel ve her şey için filtre uygulayan kolay bir arama işlevine sahiptirler. Uluslararası seyahat ederken de kullanabileceğiniz birçok site bulabilirsiniz.

Profesyonel ipucu: Herhangi bir otelle rezervasyon yapmadan önce, konaklamanızın rahat olduğundan emin olmak için yukarda belirttiğimiz tüm bu soruları sorun.

İlginizi Çekebilir: Köpekler Ne Yer?

4) Yavru Köpek Taşıma Çantası Alın

köpek taşıma çantasıPiyasada kendi yavru köpeğinize uygun birçok köpek taşıma çantası modeli bulabilirsiniz. Bu seyahatinizde size oldukça kolaylık sağlayacaktır.

Bu sayede hem köpeğiniz hem de siz rahat bir gezinti yapabilirsiniz.

En iyi yavru köpek taşıma çantaları için TIKLA

5) Seyahatte İnsanlara Karşı Daha Anlayışlı Olun

köpek ve çocuklarKöpeğinizle nereye giderseniz gidin, çevrenizdekilere karşı sakin ve düşünceli olun.

Bazı insanlar hayvanları sever, bazıları ise küçük bir köpek yavrusundan bile korkabilir. Kibar olun ve köpeğinizin sınırlarını bilin.

Artık köpeklerle insan ilişkilerinin kültürler arasında inanılmaz derecede değiştiğini unutmayın. Örneğin bazı yerlerde evcil hayvanlardan çok sokak köpekleri olduğunu bilirsiniz.

İnsanlar genellikle köpeklerin uçakta, otobüste ya da arabada seyahat ettiğini öğrenince şaşırır ve hatta yataklarda uyuduklarını öğrenince daha da şaşırdılar. Bu kültürel farklılıkların farkında olmaya çalışın ve insanların alışık olduğu insan-köpek sınırlarına karşı duyarlı olun.

Ayrıca, evcil hayvanınız insanlarla veya diğer köpeklerle düşmanca davranma eğilimindeyse, yaklaşan herkese bunu açıkça belirtin.

Net bir uyarı ile kaçınılabilecek bir duruma düşmek istemezsiniz. Ne de olsa köpekler hayvandır ve sahipler olarak onlardan sorumlu olan sizsiniz.

İlginizi Çekebilir: Hipoalerjenik Tüylere Sahip Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri

6) Birçok Kez Kontrolden Geçirilen Havayolları

seyahat eden köpekÖzellikle uluslararası uçuşlarda, havayolu evcil hayvan politikalarını iki ya da üç kez kontrol eder.

Politikalar sürekli değişim halindedir ve kurallar sürekli değişmektedir.

O uçuşta hem sizin hem de köpeğinizin hoş karşılanacağından emin olmak istiyorsanız havayolunun web sitesini önceden mutlaka kontrol edin ve garantiye almak için e-posta onayı gönderin.

Evcil hayvanınızla uçma koşulları ve fiyatları da birkaç faktöre göre değişiklik gösterir. Genellikle havayoluna, seyahat ettiğiniz ülkeye ve evcil hayvanınızın boyutuna ve cinsine de bağlıdır. Kabinde, kargoda ve bagajda hava yolculuğu seçeneğinin de olduğunu bilmenizde fayda var.

İlginizi Çekebilir: Köpekler Ezan Okunurken Neden Ulur? Bilimsel ve Dini Yönde Açıklamaları

7) Gideceğiniz Ülkeler de Farklılıklar Gösterir

yolculuk yapan köpekSınırları aşmak söz konusu olduğunda, ülkeler köpek yavrularının girmesine izin vermek için kendi kural ve düzenlemelerinde farklılık gösterir.

Bazıları veterinerinizden yalnızca kuduz aşısı ve evrak isterken, diğerleri evcil hayvan karantinası ve yüksek ücretler gerektirir.

Ayrıca bazı ülkelerin girişine hiç izin vermediği yasaklanmış ırkların bir listesi de vardır.

Girilmesi en zor ülkeler genellikle Avustralya, Japonya, Fiji ve İzlanda gibi ülkelerdir. En kolayı yavrunuzun AB pasaportu varsa, Avrupa Birliği’ndeki ülkelerdir.

Tüm gereksinimleri karşılayabileceğinizden emin olmak için varış ülkenizin kurallarını baştan sona ve yeterince araştırmanızı öneririz.

İlginizi Çekebilir: Zorunlu Yavru Köpek Aşı Takvimi ve Güncel Fiyatları 2022

8) Yakınınızdaki Diğer Köpek Sahipleri ile Arkadaş Olun

başka köpeklerle tanışmaDaha önce de söylediğimiz gibi köpekler sosyal hayvanlardır. Yürüyüşe çıktığınızda veya yerel parkta vakit geçirdiğinizde, diğer köpeklerle ve sahipleriyle arkadaş olun.

En sevdikleri mekânlara, bölgedeki en iyi köpek dostu restoranlara ve güvendikleri veterinerlere katılmanıza yardımcı olacaklardır.

Köpek sahipleri en sizden önce oraları mutlaka keşfetmiştir ve iyisini bilirler. Bu da doğru bilgilere ulaşmak için harika bir kaynaktır.

Tüm bu kolaylıklara ulaşmak için;

Yürüyüşe çıkın: Yavru köpeğinizi alın ve gittiğiniz yerlerde yürüyüşe çıkın. Bir iki popoyu koklamayı bırak ve köpek insanlarıyla konuş. Yerel köpek sahipleriyle konuşmak, bölge ve şehirdeki tüm köpek dostu yerler hakkında bilgi almanın en iyi yoludur.

Instagram: Son günlerde köpeklerin her yerde kendi Instagram profilleri var. #dogsof #dog #köpekoteli vb gibi hashtag’lere bakın ve konumunuzu girin. Dünyanın her yerinde köpekler bulacaksınız. Bazı yerel yavruları da bulabilir ve onlarla da iletişim kurabilirsiniz.

Bir köpek parkını ziyaret edin: Köpek parkları egzersiz yapmak ve sosyalleşmek için harika yerdir. Birçok büyük şehirlerde bunlara sahiptir. Bölgenizde resmi köpek parkı yoksa yerel köpek sahiplerinden veya çevrimiçi insanlardan köpeklerinizin etrafta dolaşabileceği resmi olmayan yerler hakkında bilgi alın.

Çevrimiçi bir topluluk bulun: Çevrimiçi platformlar, cins, konum, köpek boyutu ve aktivite düzeyi gibi şeylere dayalı olarak sayısız gruba ev sahipliği yapar. Facebook ve instagramda arama yapmanızı öneririz.

Birçok çevrimiçi topluluk, sizin ve yavrularınızın katılabileceği buluşmalara ve sosyal toplantılara ev sahipliği yapar. Ayrıca soru sormak için harika bir ortam diyebiliriz.

Bir evcil hayvan mağazasına gidin: Yerel evcil hayvan dükkanları bilgi için harika kaynaklardır. Yerel köpek hizmetleri için birçok el ilanları da siz ve yavru köpeğiniz için yakınlardaki köpeklerle ilgili faaliyetler hakkında bilgi demektir.

9) Köpeğinizin Tüm Malzemelerini Yanınıza Alın

köpek ve malzemeleriKöpeğinizi alıp gitmek istediğiniz yerlere kesinlikle götürmeniz gereken birkaç şey var.

Köpek çantası, bir tasma, koşuma takımı ve kimlik etiketleri sadece bunların birkaçı.

Yolda susama ihtimaline karşı suluk ve seyahat edenlere özel olarak yapılmış mama kapları da bulundurmakta fayda var.

İşte ihtiyacınız olabilecek şeylerin bir listesi.

  • Köpek maması ve su
  • Katlanabilir kase
  • Oyuncak
  • Yatak
  • Pire ve kene ilacı
  • Tıbbi kayıtlar ve seyahat belgeleri
  • Ayrıca, köpeğinizin mikroçipli olduğundan ve her zaman standart aşıların güncel olduğundan emin olun.

İlginizi Çekebilir: Uzmanların Tavsiye Ettiği Köpekler İçin Gerekli Malzemeler

10) Köpeğinize Görgü Kurallarını Öğretin

kitap ve köpekYola çıkmadan önce, köpeğinizin bir iki şey bilmesi rahat bir seyahat için oldukça önemlidir. “Otur” ve “kal” gibi temel komutlar, seyahat ederken bir köpeği yönetmeyi kolaylaştıracaktır.

İyi eğitimli bir köpek, siz güzel bir akşam yemeği yerken veya bir müzeyi ziyaret ederken birkaç saat dinlenmek üzere bir otel odasına veya kiralık köpek evlerine bırakılabilir.

Ayrıca, insanlar köpeğinizin iyi huylu olduğunu görürse, isteklerinize olumlu yanıt verme olasılığı daha yüksektir. Hiç kimse, havlayan ve söz dinlemeyen bir köpeğin yanında olmak istemez!

Yardıma ihtiyacınız varsa, sertifikalı bir eğitmenle çalışmak size kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca, köpeğinizin itaatkar ve dünyaya açılmaya hazır olduğundan emin olmanıza yardımcı olacak birçok internet kaynağı vardır. Youtube ve benzeri yerlerden yardım alabilirsiniz.

Yapacağınız tüm bu gibi ufak hazırlıklar sizinle birlikte seyahate çıkacak olan yavru köpeğinizi ve sizi rahat bir yolculuğa hazırlayacaktır.

İlginizi Çekebilir: Köpeklerde En Çok Görülen 13 Tehlikeli Köpek Hastalığı

Köpekler kaç saat yolculuk yapabilir?

Bu özellikle uzun bir yolculuğa çıkıyorsanız önemlidir. Köpeğiniz uzun bir mola vermeden arabayla en fazla 4 saat yolculuk yapabilir ama sürücü sizseniz 2 saatte bir mola vermeniz tavsiye edilir.

Köpekler uçağa nasıl biner?

Kafes ve evcil hayvanın toplam ağırlığı 8 kg'ı geçiyorsa ya da boyutları 23cmx30cmx40cm aşıyorsa kargo bölümünde taşınır. Ayrıca kabin bölümünde taşınacak evcil hayvanlarınızı özel üretilmiş yumuşak yüzeyli (soft case) kafeslerde veya çantalarda taşımanızı tavsiye ediyoruz.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here