En Çok Tercih Edilen 9 Köpek Oyuncağı Modeli

0
842

Oynamak ve çiğnemek doğal köpek davranışlarıdır. Bazı köpekler diğerlerinden daha fazla oynayacak veya çiğneyecek olsa da, köpek oyuncakları tüm köpekler için temel öğelerdir. Aslında, köpeklerin içgüdülerini takip etmek için uygun çıkışları olmadığında davranış sorunları gelişebilir.

Köpek oyuncağı seçenekleri neredeyse sınırsızdır, bu nedenle köpeğiniz için oyuncak seçmek bunaltıcı olabilir. Bazı sahipler, seçtikleri oyuncaklar köpeklerini ilgilendirmediği için toz toplayan bir yığın oyuncakla sonuçlanır. Köpeğinizin gerçekten seveceği oyuncakları nasıl seçersiniz?

en çok tercih edilen köpek oyuncakları modelleri

Bir köpeğin oyuncak tercihi, onun kişisel oyun ve çiğneme tarzına bağlıdır. Köpeğiniz için birkaç farklı oyuncak türü deneyin ve nasıl oynamayı ve çiğnemeyi sevdiğini öğrenin.

Elinizde çok fazla oyuncak var gibi görünüyorsa, birkaçını bir süreliğine kaldırmayı deneyin, sonra onları gelecekte yeniden tanıtın. Aylar sonra köpeğiniz yepyeni olduklarını düşünecek.

Köpeğiniz için en iyi oyuncakları seçmek için bu listeyi bir kılavuz olarak kullanın.

Köpeğiniz oyuncakların bir kısmını (veya tüm oyuncağı) yutarsa, tüm oyuncakların risk oluşturabileceğini unutmamak önemlidir. Ayrıca keskin veya yıpranmış kenarlar köpeğinizin yaralanmasına neden olabilir. Oyun, özellikle agresif çiğneme yapanlar tarafından denetlenmelidir. Bir oyuncak ne kadar dayanıklı görünürse görünsün, parçalarının çiğnenip yutulma olasılığı hala vardır. Hasarlı oyuncaklar atılmalıdır.

1) Top Oyuncaklar

Köpekler için top oyuncaklarTop getirmeyi seven her köpek için olmazsa olmaz bir oyuncaktır. Köpekler için top oyuncakları, temel tenis topundan veya lastik toptan karanlıkta parlayan ve yanıp sönen ışıklı toplara kadar birçok çeşitte gelir.

Birçok top gıcırtı içerir. Diğerlerinin ikramlarla doldurmak için açıklıkları vardır. Bazı toplar, almak için kullanılan temel zıplayıcılardır.

Köpeğiniz için bir top seçerken, yanlışlıkla yutmadan taşıyabileceği kadar büyük, ancak ağzında rahatça tutabileceği kadar küçük bir top seçin. Temel tenis topu boyutu çoğu köpek için uygundur, ancak dev köpekler için ekstra büyük toplar ve minik köpekler için mini toplar da vardır.

Genel olarak, köpeğinizin çiğnemesi için etrafta tenis topları bırakmaktan kaçının . İster inanın ister inanmayın, tenis toplarındaki malzeme dişlerin aşınmasına neden olabilir. Ek olarak, çiğnenmiş parçalar yutulduğunda boğulmaya veya gastrointestinal obstrüksiyona neden olabilir.

2) Diskler ve Yakalama Oyuncakları

Köpeklerde disk oyuncaklarTopları ve oyun oynamayı seven köpekler, disklerden ve diğer geri alma oyuncaklarından da zevk alma eğilimindedir. Disk, bir toptan daha çok yönlüdür, çünkü diskin hızını değiştirebilir ve yön değiştirmesine neden olabilirsiniz. Bu çeşitlilik, köpeğinize daha fazla meydan okuyabilir ve can sıkıntısını önleyebilir.

“Hurley” gibi diğer alıcılar, köpeğinize getirmesi için benzersiz şekilli bir oyuncak verir. Alternatif getirme oyuncakları kauçuk, plastik, ip veya başka bir malzemeden yapılabilir.

3) Peluş Oyuncaklar

köpekler için peluş oyuncaklarBirçok köpek peluş oyuncaklara bayılır. Onları bebekler gibi taşıyacaklar ya da av gibi parçalayacaklar. Doldurulmuş köpek oyuncakları genellikle gıcırtı ve bir çeşit dolgu içerir. Köpekler genellikle onları yırtar ve doldurma her yere gider.

Birçok köpek, gıcırtıyı yok ederek “avlarını” “öldürmeye” çalışıyor gibi görünüyor. Oyuncak “öldükten” sonra, bazen onları taşır ve sallarlar.

Peluş oyuncaklarla oynarken, GI tıkanıklığına yol açabilecek dolguları veya gıcırdamaları yutmasını önlemek için köpeğinizi denetleyin. Bunlar temel olarak, gıcırtılı, ancak dolgusu olmayan doldurulmuş oyuncakların dışıdır.

Peluş oyuncaklar agresif çiğnemelerle uzun süre dayanmaz, ancak yine de çok eğlenceli olabilir (denetim altında). Kong Balistik gibi bazı şirketler daha uzun çiğneme süresi için ekstra sert peluş oyuncaklar yapar.

4) Gıcırtılı Oyuncaklar

Köpekler için gıcırtılı oyuncaklarPeluş olmayan gıcırtılı oyuncaklar birçok şekil ve boyutta gelir. Tipik olarak, vinil, kauçuk veya plastikten yapılırlar. Dayanıklılık değişir, bu nedenle köpeğinizin çiğneme alışkanlıklarına göre akıllıca seçim yapın.

Genel olarak, kalın kauçuk, agresif çiğnemeler için en iyisidir. Daha ince vinil veya plastik oyuncaklar, hafif çiğneyenler için veya her zaman oyunu denetleyecekseniz daha iyidir. Daha ince gıcırtılı oyuncakların yararı, genellikle çok ucuz olmalarıdır. Dezavantajı, genellikle çok uzun sürmemeleridir.

Köpeğiniz gıcırtı sesini seviyorsa ama bu sizi çıldırtıyorsa, “sessiz” gıcırtılı oyuncaklar arayın. Köpeğinizin onları duyabilmesi için yüksek perdededirler ama siz zar zor duyabilirsiniz.

5) Halat Oyuncaklar

Köpek halat oyuncaklarıİp oyuncaklar örgülü ipten yapılır ve bazen kauçuk veya plastik parçalar bulunur. Getirmek, halat çekmek veya sadece çiğnemek için kullanılabilirler. Birçok köpek ip oyuncaklarını severken, diğerlerinin hiç ilgisi yoktur.

Birçok köpeğin ip oyuncaklarını kolayca parçalayabileceğini ve parçaları yutabileceğini unutmayın. Bu ciddi gastrointestinal obstrüksiyona neden olabilir. Köpeğinizin denetimsiz ip oyuncaklarla oynamasına asla izin vermeyin. İp oyuncağınız çözülmeye başladığında, onu atma zamanı gelmiştir.

İpucu: Dişlerini temiz tutmaya yardımcı olmak için gözetim altındayken köpeğinizin günde bir kez bir ip oyuncağı çiğnemesine izin verin. Bir ip oyuncağı çiğneme eylemi, tartar oluşumunu yavaşlatabilen fırçalama benzeri bir hareket yaratır.

6) Römorkör Oyuncaklar

Köpekler için römork oyuncaklarBirçok köpek halat çekmeyi sever . Bir köpeğin yırtıcı doğasının sağlıklı bir göstergesidir, ayrıca harika bir zihinsel ve fiziksel egzersizdir. Piyasada çeşitli şekil, boyut ve malzemelerde birçok römorkör oyuncak türü bulunmaktadır. Sıklıkla ip ve/veya kauçuktan yapılmış römorkör oyuncakları görülür.

Köpeğinizin ısırması ve çekmesi kolay olduğu kadar, elinizde tutmanız ve çekmeniz için rahat bir römorkör seçin. Ek olarak, römorkör oyuncakları, köpeğinizin çekme kuvvetine dayanacak kadar dayanıklı olmalıdır. Yıpranmış veya yıpranmış römorkör oyuncaklarını, halat çekme oyununun ortasında kırılmamaları ve birine zarar vermemeleri için değiştirin.

İpucu: Oynamaya hazır olana kadar köpeğinizin römorkör oyuncaklarını erişemeyeceği bir yerde tutun. Daha yeni bir oyuncak gibi hissedecek ve köpeğinize bağlaşık bir halat çekme oyunu oynama zamanının geldiğini hatırlatacak.

7) Yüzen Oyuncaklar

köpekler için yüzme oyuncaklarıYüzen oyuncaklar, yüzmeyi seven köpekler için harikadır. Genellikle köpük, kauçuk veya plastik malzemeden yapılmış, yüzen toplar, halkalar ve diğer oyuncaklar, köpeğinizin suda bulması ve tutması için kolaydır.

Batmaması veya suyla dolmaması için özel olarak su için yapılmış oyuncaklar seçin. Kullandıktan sonra iyice durulayın ve küflenmelerini önlemek için kurumasını bekleyin.

8) Mama Saklı Oyuncaklar

mama saklanan köpek oyuncaklarYiyecek ve tedavi dağıtan köpek oyuncakları her köpeğin evinde olmalıdır. Eğlenceli, zihinsel stimülasyon sunarlar ve köpeklerin enerjilerini yönlendirmeleri için harika bir yoldur.

Yiyecek dağıtan köpek oyuncakları çeşitli şekil ve boyutlarda gelir ve genellikle kauçuk veya plastikten yapılır.

Belki de tüm yiyecek dağıtan köpek oyuncaklarının en popüleri, ikramlar, mama taneleri, fıstık ezmesi ve diğer yiyeceklerle doldurulabilen Kong’dur. Köpeğiniz için saatlerce eğlence sağlayabilirler.

Bir oyuncağı fıstık ezmesi veya sade yoğurtla doldurmayı ve ardından serinletici ama zorlu bir atıştırmalık için dondurmayı deneyin.

9) Etkileşimli Oyuncaklar ve Köpek Yapbozları

etkileşimli köpek oyuncaklarıYiyecek dağıtan oyuncaklara benzer şekilde, etkileşimli oyuncaklar ve köpek yapbozları köpeğinizi zihinsel olarak meşgul eder. Bazı etkileşimli köpek oyuncakları, sadece yukarıda bahsedilen yiyecek dağıtma oyuncaklarıdır. Diğerleri sizi ve köpeğinizi bir araya getirir ve bir römorkör veya getirme oyuncağı kadar basit olabilir.

Köpek bulmacaları köpeğinize meydan okumak için tasarlanmıştır. Yiyecekleri veya yiyecekleri saklayan ve köpeğinizin mamasına nasıl ulaşacağını anlamasını gerektiren bölmeler ve mekanizmalar içerirler.

Etkileşimli köpek oyuncakları ve yapbozlar, köpeğinizin zihinsel olarak uyarılmasını sağlamanın ve ona bazı bilişsel beceriler kazandırmanın harika bir yoludur. Yerleşik bulmaca sistemi, öğrenmeyi gerçekten eğlenceli ve kolay hale getirir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here