Köpeğinizle Eğitimleri Zevkli Hale Getirecek Davranış Yönetimi

0
498

İnsanlar genellikle köpek davranışlarını yönetmekle köpek eğitimini karıştırır . Her ikisi de önemli ve sıklıkla birlikte kullanılsa da, ikisi farklı şeylerdir.

Köpek Davranış Yönetimi

Köpek davranış yönetimi, köpeğin hiçbir şey öğrenmemesi bakımından köpek eğitiminden farklıdır. Bunun yerine, belirli davranışları önlemek için köpeğin çevresindeki şeyleri kontrol ediyoruz. Örneğin, bir köpeği gök gürültüsü korkusunun üstesinden gelmesi için asla eğitmeyebiliriz.

köpek davranış eğitimi

Bununla birlikte, köpeğin korkusunu yönetmek için sakinleştirici vermek veya fırtınalar sırasında köpeğinizin saklanması için güvenli bir yer sağlamak gibi bazı şeyler yapabiliriz. Bir köpeği belirli bir şekilde davranması için eğitmiyorsunuz, aksine köpeğin gök gürültüsüne tepkisini yönetiyorsunuz.

Aşağıda, insanların köpek davranışlarını yönetmenin birkaç yolu vardır:

  • Yemek sırasında sandığına yiyeceğe agresif bir köpek koymak
  • Bir köpeğin yürümesini kolaylaştırmak için Nazik Lider Baş Tasması veya Kolay Yürüme
  • Koşum Takımı kullanma
  • Agresif köpekleri yabancılardan izole etmek
  • Arabalardan korkan köpekler için araba sürmekten kaçınmak
  • Mobilyaları çiğnemelerini engellemek için köpeklere oynamaları için bir Kong vermek

Tüm bu durumlarda, köpek hiçbir şey öğrenmiyor. Yiyecek agresif köpek, arka arkaya birkaç gün sandığında yemek yedikten sonra yemek kabının üzerinde hırlamayı bırakmayacak. Normal bir tasma taktığında yanınızda mükemmel bir şekilde eğilmeye başlamayacaktır.

Köpek Davranış Eğitimi

Köpek eğitimi, köpeğinize bir şeyler öğretmeyi içerir. Bu, temel komutlar üzerinde çalışmak kadar basit veya bir çeviklik kursunda gezinmek gibi daha zor bir şey olabilir. Köpek eğitiminin en önemli kısmı, köpeğinizin bir şeyi yapmayı veya bir şeyi yapmayı bırakmayı öğrenmesidir.

Köpeklerde davranış yönetimi

Aşağıdakiler, bir köpeği yapması için eğitebileceğimiz şeylerden bazılarıdır:

  • Otur, gel veya kal gibi temel komutlar
  • Zıplama
  • Koş/Koşma
  • Isırmayı bırak
  • Yuvarlanma, ölü taklidi yapma ve yalvarma gibi hileler

Bir köpeği yapması için eğitebileceğimiz şeylerin neredeyse sonsuz bir listesi var. Bunların hepsinin ortak noktası, köpeğin yeni bir şey öğrenebiliyor olmasıdır.

Birlikte Çalışma

Köpek davranış yönetimi ve köpek eğitimi iki farklı şey olsa da, birbirlerini dışlamazlar. Davranış yönetimi, herhangi bir köpek eğitim programının önemli bir parçasıdır.

Yine gök gürültüsünden korkan köpeği ele alalım. Bazı köpekleri gök gürültüsünden korkmamaları için eğitmek mümkündür. Genellikle, bunun alacağı süre korkunun şiddetine bağlıdır. Bu arada, gök gürültülü fırtınalar sırasında fobisi gidene kadar köpeğinizin korkusunu yönetmenin bir yoluna ihtiyacınız var.

Eğitim tamamlanana kadar köpeğin davranışını yönetmek için sakinleştirici veya DAP tasması gibi kullanabileceğiniz bir dizi araç vardır.

Köpek davranış yönetimi, köpeğiniz farklı davranmak üzere eğitilene kadar istenmeyen davranışları önlemede önemli bir araçtır.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here