Köpek Beden Dilinde Oyun Yayı Duruşunun Anlamı

0
839

Oyun yayı duruşu, köpek beden dilinin bir şeklidir. Köpeklerin insanlarla ve diğer hayvanlarla iletişim kurmasının bir yolu. Esasen, köpeğinizin “Haydi oynayalım!” deme şeklidir.

Köpeklerde Oyun Yayı Duruşu

Hayatınızda sadece birkaç köpeğin yanında bulunduysanız, muhtemelen oyun yayınına tanık olmuşsunuzdur. Her yaştan, cinsten ve boyuttan köpeklerin eğlenmek istediklerinde aldıkları bir duruştur.

Oynamak isteyen köpek duruşu

Oyun yayı, bir köpeğin ön bacaklarını öne doğru uzatıp dirseklerine yaslanmasıdır. Bu, köpek yatacakmış gibi göğsü yere indirir, ancak arka uç havada kalır. Oldukça sık, büyük bir köpek sırıtışı ve belki biraz havlama eşlik eder.

Köpeklerde Oyun Yayı Duruşunun Anlamı

Oyun duruşu, adından da anlaşılacağı gibi, bir köpeğin başka bir köpeği, hayvanı veya insan arkadaşını oynamaya davet etme yoludur. Yaptıklarının sadece eğlence ve oyun olduğunu size bildirmenin yolu bu.

Oyun duruşu, köpekler arasındaki sosyal etkileşimin önemli bir parçasıdır. Bir köpek başka bir köpekle ilk kez karşılaştığında, diğer köpeğe niyetinin dostça olduğunu bildirmek için oyun duruşunu kullanabilir. Bundan sonra, köpeklerin oyuna girmesi muhtemeldir. Bazen bir köpek oynamaktan yorulduğunda diğeri devam etmek istediğinde de eğilirler.

Birçok köpek davranışçısı, bu hareketin, yaydan sonra yaptıkları herhangi bir hareketin gerçekten dostça olduğunu göstermenin bir yolu olduğuna inanır. Ne de olsa, köpek oyunları çok fazla gürültü, vücut kontrolleri, kulak kemirmeleri ve benzerleriyle zaman zaman biraz sertleşebilir. Oyun duruşu, takip eden eylemlerden herhangi bir saldırganlıkla sonuçlanabilir.

köpeklerde oyun yayı duruşu

Köpeklerin oyuncu olup olmadığından veya kavgaya başlamak üzere olduğundan emin değilseniz, oyun duruşlarına bakın. Her iki köpeği de göğüsleri yere ve arka uçları havada görürseniz, oynama ihtimalleri vardır.

Köpek Dili Konuşmak

Köpek sahipleri, bir oyun yayı kullanarak evcil hayvanlarının doğal iletişiminden faydalanabilirler. Yavrularınızı oyun zamanı konusunda heyecanlandırmanın ve sağlıklı, düzenli egzersizi teşvik etmenin harika bir yolu. Bunun sizi aptal gibi gösterdiğini düşünebilirsiniz, ancak köpeğiniz buna bayılacak çünkü kelimenin tam anlamıyla onun dilini konuşuyorsunuz!

Köpeğinize yay oynamanın birkaç yolu vardır. En belirgin olanı, dört ayak üzerine inmek, kollarınızı önünüzde uzatmak, dirseklerinize yaslanmak ve arka tarafınızı havaya sokmak. Bu, evde veya bahçedeki yumuşak çimlerde bir köpeğin dikkatini çekmenin harika bir yoludur.

Ayakta da yay oynayabilirsiniz. Bu, belirli durumlarda ve bazı insanlar için daha kolay olabilir, ancak parklar gibi halka açık ortamlarda biraz daha az belirgindir. Göğsünüzü indirin, kalçalarınızı bükün ve kollarınızı açın. Bir kovalamaca oyununa koşmak veya bir top atmak gibi ikincil bir eylem yaparsanız, köpeğiniz ipucunu kolayca alacaktır.

Nasıl yaparsanız yapın, bir oyun yayını başarıyla çekmenin anahtarı, hareketlerinizde hızlı ve hızlı olmaktır. Köpeğinizi bir dahaki sefere izlediğinde, keskin hareketler, küçük atlamalar ve çok fazla heyecan fark edeceksiniz. Bunu ne kadar iyi taklit edebilirseniz, ” haydi oynayalım ” mesajınız o kadar net olacaktır.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here