Yavru Köpeklerin Birbiriyle Kavga Etmeleri Nasıl Durdurulur?

0
1510

Köpek yavruları, özellikle çöp arkadaşları, çok kavga oynarlar. Bir grup yavru köpeğin birbiriyle çekişmesini izlemekten daha sevimli bir şey yok ama güreşin ne zaman eğlenceli olmaktan çıkıp gerçek bir kavgaya dönüşmeye başladığını nasıl bilebilirsin? Özellikle bir yavru köpeğiniz varsa ve oyun zamanını biraz fazla almaya devam ederse ne yapabilirsiniz?

Köpekler Neden Kavga Eder?

Yavru köpekler, normal sosyal davranışları, neyin kabul edilebilir, neyin uygun olmadığını, diğer yavru köpeklerle etkileşimden öğrenirler. Bu, yavrular annelerinden sütten kesilmeden önce başlar.

yavru köpeklerin kavga etmesi

Sağlıklı oyun, bir yavrunun yalnızca iyi bir sosyalleşme temeli oluşturmasına izin vermekle kalmaz, aynı zamanda beden dilini ve diğer sözel olmayan davranışsal ipuçlarını öğrenmelerine yardımcı olur. Yavruyken normal köpek köpek davranışlarına ilişkin öğrendikleri, yaşamları boyunca kullanacakları becerilerin temelini oluşturur.

Sağlıklı Oyun ve Gerçek Dövüş nedir?

Köpek yavrusu oyununu köpek dövüşünden ayırt etmek için beden dilini ve davranışsal ipuçlarını kendiniz okuyabilmek çok önemlidir. Sağlıklı, mutlu bir oyunla meşgul olan köpek yavruları , büyük, aptal, açık ağızlı, sınırlı, zıplayan, bazen abartılı hareketlere sahip, gevşek olacaktır. Basmakalıp oyun yayını görebilirsiniz ve yüksek sesle veya sürekli hırlama duyabilirsiniz.

Yavrular arasındaki sağlıklı oyunun kazananı veya kaybedeni yoktur. Bunun yerine, kovalayanın yalnızca tekrar kovalayan olmak için kovalayan olduğunu görebileceğiniz sürekli rol değişimleri vardır.

Ek olarak, yavru köpekler sağlıklı oyun sergilediklerinde, yan veya sırt üstü yatarak veya (daha küçük bir köpek yavrusuyla oynuyorlarsa) aşağı çömelerek, bir yavrunun kendisini ‘kendini engellediğini’ görebilirsiniz. Ayrıca sağlıklı oyundan ara veren yavruları da göreceksiniz. İki köpek yavrusu bir saniye yerde boğuşuyor ve bir sonraki saniye su içmek için ayağa kalkıyor olabilir.

Kavga eden köpek yavruları, belirgin şekilde farklı davranışsal ipuçlarına ve beden diline sahip olacaktır. Gevşek, sınırlayıcı hareketler yerine sert ve gergin hale gelirler. Hatta tüylerinin yükseldiğini bile görebilirsiniz. Mutlu, açık ağızlı, dili sarkık bir yüz yerine, ya bir hırlama ya da alçak, sessiz bir hırlama ile dudaklarını büzecekler. Kulaklar düzleşecek ve geriye doğru sabitlenecektir.

Yavru köpeğinizi bir kavgada yakalarsanız, yavruları olabildiğince hızlı ve güvenli bir şekilde ayırmak istersiniz. Yavru köpeğinizin üzerinde tasması ve koşum takımı varsa, bu genellikle çok zorlanmadan yapılabilir. Elbette çoğu köpek yavrusu her zaman tasmaları bağlıyken oynamazlar. Bunu yapmaya ne kadar istekli olursanız olun, yavru köpeğinizin pürüzlerine uzanmayın veya yavru köpeğinizle diğerinin arasına girmeye çalışmayın.

Bu süreçte yaralanabilirsiniz. Bunun yerine, onları diğer oyuncaklarla yönlendirin veya ıslık veya alkış gibi yüksek bir ses ile yavruların dikkatini bir an için dağıtmaya çalışın. Oradan, eğer yavru köpeğiniz zaten iyi eğitilmiş bir geri çağırmaya sahipse, onu size çağırabilir veya sadece tasmasını takıp diğer köpek yavrusundan uzaklaştırabilirsiniz.

Yavru Köpeklerin Kavga Etmesi Nasıl Önlenir?

Diğer köpek yavrularıyla rutin olarak kavga eden köpek yavruları, köpek yavrusu sosyal saati dışında daha fazla zenginleştirmeye ihtiyaç duyabilir . Köpekler böylece kayıt yaptıran, davranışsal (bazen komutları olarak da adlandırılır) ipuçlarını kadar erken yaşta yedi ila sekiz hafta öğrenebilir köpek sınıfları için yakın olarak eski sekiz hafta mümkün olduğunca ergenliğe kadar devam zihinsel uyarılma ile köpek sağlayabilir o / o can sıkıntısından kurtulması gerekir.

yavru köpeklerin kavga etmesini durdurma

Ayrıca, normal yavru/köpek davranışının ne olduğunu ve normal köpek/köpek iletişiminin ne olduğunu daha iyi anlamanıza yardımcı olmanın yanı sıra, yavru köpeğinizin davranışını kontrol etmek için temel beceriler (bu basit hatırlama gibi) sağlar.

Bir eğitmen bulmak bazen yapmaktan daha kolaydır. Veteriner hekimlik dünyasının aksine, köpek eğitimi dünyası ne federal ne de eyalet yönergeleri tarafından düzenlenmemiştir. Sokaktaki herkes bir sabah uyanabilir ve köpekleri eğitmeye başlamak istediğine karar verebilir, ancak bu mutlaka yapmaları gerektiği anlamına gelmez. Bir iyi eğitmenBilime dayalı, kanıta dayalı yöntemleri kullanır.

Modern yöntemler ve güncel çalışmalarla güncel kalmak için kendi alanlarında farklı sertifikalar (yine kendinize köpek eğitmeni demek için gerekli olmayan sertifikalar) ve sürekli eğitim dersleri ve atölye çalışmaları arayacaklardır.

Sahip olduğunuz tüm endişelere saygılı olacaklar, eğitim stillerini görmek için bir sınıfı gözlemlemenizde hiçbir sorun yaşamamalı ve köpeklerin ve sahiplerin eğitim yöntemlerine nasıl tepki verdiğini gözlemlemenizde ve davranış değişikliği durumunda veterinerinizle işbirliğine açık olmalıdırlar. ve/veya davranışsal ilaçlar reçete edilir.

Bir köpek eğitmeni ararken kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir şey, sonuçları veya davranış değişikliklerini garanti edendir. Köpekler, tıpkı insanlar gibi, hepsi birer bireydir ve kişilikleri ve davranışları bizimki kadar değişkendir. Bu nedenle, bir eğitmen, bir davranışsal kaygısı olan bir köpeği eğitirken inanılmaz derecede başarılı olabilir, ancak bu, her zaman aynı davranışsal kaygıya sahip tüm köpekleri başarılı bir şekilde eğitebilecekleri anlamına gelmez. Çoğu şeyde olduğu gibi, kulağa gerçek olamayacak kadar iyi geliyorsa, genellikle öyledir.

Genellikle diğer köpek yavrularını içermeyen oyun süresi biçimindeki ek egzersiz, yavru köpeğinize agresif oyun için daha uygun bir çıkış noktası sağlayabilir. Toplar veya doldurulmuş oyuncaklar gibi oyuncaklar, yavru köpeğinizle uzaktan oynamanıza izin verir ve bunun için mükemmeldir.

Pek çok köpek yavrusu kavgası, saldırgan bir şekilde saldırgan bir köpek yavrusunun sonucu değil, daha çok aşırı uyarılmış ve aşırı uyarılmış bir köpek yavrusu. Temel olarak, aşırı uyarılmış bir köpek yavrusu, olup bitenler konusunda çok heyecanlıdır, üstesinden gelemezler ve yakındaki her şeye atlarlar. Yavru köpeklerde çoğu zaman aşırı uyarılma, topları ve doldurulmuş oyuncaklarıyla oyun süresini artırarak yönetilebilir.

Yavruların, kendilerine güvenen, uyumlu köpeklere dönüşmeleri için birbirleriyle oyun zamanına ihtiyaçları vardır. Sağlıklı bir mücadelenin gerçek bir kavgaya dönüştüğünü nasıl anlayacağınızı ve daha agresif oyun için uygun çıkışları bilmek, yavru köpeğinizi başarıya hazırlamak için aynı derecede önemlidir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here