Yeni Yavru Köpek Sahiplerine 10 Köpek Eğitimi İpuçu

0
840

Yeni köpek yavrusu için tebrikler! Bu sizin ilk köpeğinizse, köpek sahipliğinin harika dünyasına hoş geldiniz. Köpek yavruları çok eğlencelidir ama aynı zamanda çok emek isterler. Yavru köpeğinizin gelişmesi için ihtiyaç duyduğu birçok şey vardır; doğru eğitim bunların en önemlilerinden biridir.

köpek yavrusunu eğitme

Köpek eğitimi çok zor görünebilir. Yeni bir köpek yavrusunun öğreneceği çok şey var. Endişe etmeyin! Bu ipuçları, yeni evcil hayvanınızın ailenizin mutlu ve sağlıklı bir üyesi olması için köpek yavrusu eğitiminde gezinmenize yardımcı olabilir.

1) Sosyalleşme

Sosyalleşme eğitimiSosyalleşme kulağa nasıl geliyorsa öyledir: Yavru köpeğinizi dışarı çıkarmak ve yeni insanları , yerleri ve durumları deneyimlemek üzeredir.

İyi sosyalleşmiş köpek yavruları genellikle uyumlu yetişkinler olurlar. Köpeklerdeki en yaygın davranış endişelerinin çoğu, korku, saldırganlık ve aşırı havlama gibi uygun erken sosyalleşme eksikliğinden kaynaklanabilir.

Yavru köpeğinizi çeşitli insanlara, hayvanlara, yerlere, manzaralara ve seslere alıştırmanız önemlidir, böylece bir yetişkin olarak onlara kötü tepki vermeyecektir.

Ek olarak, yavru köpeğinizin farklı şekillerde ele alınmaya alışması önemlidir. Bu, yavru köpeğinizin veteriner ve tımarhane gibi yerlerde daha rahat hissetmesine yardımcı olacaktır.

2) Ev Eğitimi

Ev İçi EğitimÇoğu yeni köpek yavrusu sahibi, ev temizliğini öncelikler listesinde üst sıralara koyar. Sonuçta, köpeğinizin eve işemesi sinir bozucudur.

Ev eğitimi, yeni köpek yavrusu ile üzerinde çalışacağınız ilk şeylerden biridir. Yavru köpeğinizi düzenli bir programa alarak iyi bir başlangıç ​​yapın.

Onu her gün benzer zamanlarda besleyin. Her yediğinde, içtiğinde veya şekerlemeden uyandığında onu tuvalete götürün.

Cezanın genellikle istenen etkiye sahip olmadığını unutmayın. Bir yavrunun burnunu pisliği içinde azarlamak ya da ovmak gibi şeyler onu sadece korkutur ya da kafasını karıştırır.

Bir köpek yavrusunu eve götürmenin daha iyi bir yöntemi, kendisini doğru yerde rahatlattığında onu övgü, muamele ve oyun zamanı ile ödüllendirmektir . Bir sandık aynı zamanda yararlı bir ev temizliği aracı olabilir.

3) Sandık Eğitimi

Köpek Sandık EğitimiOnu denetleyemediğinizde bir köpek yavrusu sınırlamak için bir sandık kullanılır. Yavru köpeğinize kafesinde rahat etmesi için yeterli zaman verilirse , en sevdiği yerlerden biri haline gelebilir.

Kasalar, yavru köpeğinizin uygunsuz çiğneme veya kirletme gibi kötü alışkanlıklar geliştirmesini önlemeye yardımcı olabilir.

Kasalar ayrıca ev eğitimi için iyi araçlardır. Çoğu köpek, uyudukları yerde kendilerini rahatlatmaz. Köpeğiniz dışarıda yanınızda değilken veya evinizde gözetiminiz altında değilken sandıktaysa, içeride lazımlık yapma alışkanlığını durdurabilir veya hatta önleyebilirsiniz.

4) Kapatılma

Köpek Kafes EğitimiBir köpek yavrusu, bir seferde birkaç saatten fazla kafesinde tutulmamalıdır. Bununla birlikte, onu denetlemek için evde olsanız bile, evin tüm işleyişine sahip olmamalıdır.

Bir evde bir köpek yavrusunun çiğnemesi, altına saklanması veya zarar görmesi için çok fazla şey vardır. Onu bir mutfağa veya kapısı veya bebek kapısı olan başka bir küçük odaya hapsetmek, yavru köpeğinizin kötü alışkanlıklar geliştirmesini önlemede uzun bir yol kat edebilir.

Unutmayın, mobilyalarınızı kemirmek gibi zevkli bulduğu bir şeyi yapma fırsatı bulan bir köpek yavrusu , davranışı tekrarlama olasılığının daha yüksek olduğunu unutmayın. Kapatma, bu fırsatları elde etmesini engelliyor.

5) Eşyalara Zarar Vermesini Önleyin

Köpeklerin eşyalara zarar vermesini engelleyinKöpek yavruları çiğnemeyi sever . Bu muhtemelen çoğu insan için, özellikle de evde yeni bir köpek yavrusu olanlar için yeni bir haber değildir.

Bir köpeğin eşyaları çiğnemesini engellemeye çalışmak yerine, ona hangi şeylerin uygun çiğneme oyuncakları olduğunu öğretin.

Çiğneme eğitimi söz konusu olduğunda, hapsetmek cephaneliğinizdeki araçlardan biridir. Yavru köpeğinizin mobilya, ayakkabı, oyuncak veya sahip olmasını istemediğiniz herhangi bir şeyi çiğneme fırsatına sahip olmasını önlemenizi sağlar.

Onu uygun oyuncaklara yönlendirmek çiğneme eğitiminin bir başka parçasıdır. Köpeğinize, sahip olmasını istemediğiniz bir şeyi aldığında “hayır” demek yeterli değildir. Bunun yerine, onu köpek çiğneme veya Kong gibi sahip olabileceği bir şeye yönlendirmeniz gerekir .

6) Isırık Şiddetini Öğretme

Köpeklere ısırık şiddettini öğretmeIsırık inhibisyonu, köpek yavrusu eğitiminin önemli bir parçasıdır. Yavru köpeğinize dişlerini nazikçe kullanmayı öğretmeyi içerir.

Yavrular, annelerinden ve yavru arkadaşlarıyla etkileşim yoluyla ısırık inhibisyonunu öğrenmeye başlar. Birçok yavru, bir eve girdikten sonra bunu öğrenmeye devam etmelidir.

Onunla oynarken ağzını kullanmasına izin vererek, dişlerini çok sert kullanırsa oyun süresini sonlandırarak yavru köpeğinize ısırma engellemeyi öğretmeye başlayın. Yavru köpeğiniz çok sert ısırdığında eğlencenin durduğunu öğrendiğinde, ağzını çok daha nazikçe kullandığını görmeye başlamalısınız.

Ayrıca ona dikkatli olmasını hatırlatmak için bir havlama sesi çıkarmayı deneyebilirsiniz.

Isırmanın engellenmesi önemlidir çünkü sizi iğneye benzer köpek dişlerinden korur. Ayrıca, yavru köpeğiniz yetişkinliğe ulaştığında ciddi bir ısırık oluşmasını önlemeye yardımcı olur. Kendini savunmak için dişlerini kullanma ihtiyacı hissederse, köpek yavrusu ısırmasını önlemeyi öğretmek, zararsız bir kıstırma ile ciddi bir ısırık arasındaki fark anlamına gelebilir.

7) Pozitif Takviye

Köpeklere pozitif eğitimEğitim sırasında, köpek yavruları cezadan çok olumlu pekiştirmeye daha iyi yanıt verir. Ceza, istenmeyen davranışları durdurabilir, ancak köpek yavrusuna gerçekte ne yapmasını istediğinizi söylemez.

Sert cezalar, korku veya saldırganlık gibi davranış sorunlarına bile yol açabilir. Olumlu pekiştirme, yavru köpeğinizin yapmasını istediğiniz şeylerden daha fazlasını yapmak istemesini sağlar.

Övgüler, ikramlar ve oyunlarla ödüllendirerek, köpeğinizin sevdiğiniz davranışları tekrar etmesini sağlamak oldukça kolaydır. Yavru köpeğinizi yaramazlık yaptığında görmezden gelin veya yönlendirin ve iyi davranışları ödüllendirin. Yakında, yavru köpeğiniz düzenli olarak iyi davranışlar sergileyecek.

8) Davranış Sorunlarını Önleyin

Köpeklerde davranış sorunlarıBir köpek yavrusu eğitirken, daha yaygın davranış problemlerinden bazılarını geliştirmeye başlamadan önce ona iyi davranışları öğretme yeteneğine sahipsiniz.

Yavru köpeğinize birçok ilginç oyuncak, egzersiz ve eğitim vererek sağ ayakla başlayın. Kendi eğlence kaynağını bulmak için bırakılan bir köpek yavrusu, uygunsuz davranışlarda bulunma olasılığı daha yüksektir.

Yaygın köpek davranış problemlerini önlemek için temel itaat komutlarını da kullanabilirsiniz. Örneğin, kapıdan girerken zıplamasına izin vermek yerine yavru köpeğinizden oturmasını isteyebilirsiniz. Yavru köpeğinize uygun davranışları öğreterek, en yaygın davranış problemlerinin çoğunu önleyebilirsiniz.

9) Temel İtaat

Köpeklerde temel itaat eğitimiYavru köpekler, onları eve getirir getirmez temel itaat üzerinde çalışmaya başlayabilirler. Eğitim ipuçları ve komutları, yavru köpeğiniz için çok ihtiyaç duyulan bir yapı ve kurallar dizisi sağlamaya yardımcı olur.

Temel köpek eğitim komutları üzerinde çalışmaya başlamak için olumlu pekiştirme kullanın ve kısa süre sonra yavru köpeğiniz oturabilecek, uzanabilecek ve komuta edebilecek hale gelecektir. Bu temel komutlar, yavru köpeğinizin iyi huylu bir yetişkin köpeğe dönüşmesine yardımcı olacak uzun bir yol kat edecektir.

10) Köpek Yavrusu Anaokulu

Yavru Köpek Eğitim OkullarıKöpek anaokulu, bazen özellikle yavru köpekler için tasarlanmış köpek eğitim sınıflarına verilen bir isimdir. Köpek yavrusu eğitiminin tüm yönleri üzerinde çalışmanın en iyi yollarından biri, bir köpek yavrusu eğitimi dersidir.

Bu sınıflar genellikle burada tartışılan her şeyden biraz sunar: sosyalleşme, eve girme, temel itaat, sorunlu davranışları önleme ve daha fazlası.

Hepsinden iyisi, deneyimli bir köpek eğitmeninin gözetiminde yapılır, böylece yavru köpeğinizin eğitim sırasında olumsuz bir deneyim yaşaması konusunda daha az endişelenirsiniz.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here