Yavru Köpekleri 4 Adımda Kucakta Taşınmaya Alıştırma Eğitimi

0
994

Bir köpek yavrusunu sakince ele almayı öğretmek, köpek yavrusu eğitiminin büyük bir parçasıdır. Yavrular, yaklaşık 16 haftalıkken sona eren kritik bir gelişim döneminden geçerler. Çoğu zaman köpekler, bu kritik dönemde onlara maruz kalırlarsa, hayatlarının ilerleyen dönemlerinde karşılaşacakları şeyleri daha fazla kabul edeceklerdir.

Köpekleri elle tutmaya alıştırma

Örneğin, bir köpek yavrusu olarak ayaklarına hiç dokunulmamış bir köpeğin, bir bakıcı daha sonra tırnaklarını kesmeye çalıştığında hırlama, çırpma veya ısırma olasılığı daha yüksektir. Ancak elle tutulmaya alışmış bir köpeğin, bir yabancıdan bile bunu kabul etmesi daha olasıdır. Bu, ayaklarının elle tutulmasına alışkın olmayan her köpeğin kuaföre gittiğinde agresifleşeceği anlamına gelmez . Sadece bir köpeğin kullanımda rahat olma şansını arttırır.

Eğitime Başlayın

Yavru köpeğinizi elle tutulurken rahat ettirmek için, elleşme egzersizlerini kendiniz yaparak başlamalısınız. Yavru köpeğiniz size aşinadır ve büyük olasılıkla sizin tarafınızdan ele alınmayı, dürtülmeyi ve dürtülmeyi kabul edecektir. Yavru köpeğiniz vücudunun tüm kısımlarını tutma konusunda rahat olduğunda, diğer insanlardan taşıma egzersizleri konusunda yardım isteyebilirsiniz.

Köpek yavrusu taşıma egzersizleri sırasında mutlu ve rahat tutulursa, gelen herkes tarafından ele alınmayı, sarılmayı ve incelenmeyi çabucak kabul etmeyi ve hatta bundan zevk almayı öğrenecektir.

Alıştırmaları Planla

Elleşme egzersizleri, her seferinde birkaç dakika boyunca günde birkaç kez yapılmalıdır. Ayrıca bir köpek yavrusu eğitim sınıfına katılmak isteyebilirsiniz. Genellikle köpek anaokulu olarak adlandırılan bu tür eğitim sınıfları, genellikle köpek yavrusu sosyalleşmesine odaklanır. Haftada bir yavru köpek kursuna gitmek, size yavru köpeğinizi deneyimli bir köpek eğitmeni gözetiminde başkaları tarafından ele alınmasını tanıtma fırsatı verir.

Yavaşça Başlayın

Yavru köpeğinizle ilk elleşme egzersizleri yapmaya başladığınızda, nazikçe başlayın. Övgü, ikramlar ve oyunlar gibi köpeğin sevdiği şeylerle el ele tutuşmaya çalışın. Bu tür bir olumlu pekiştirmeyle, yavru köpeğiniz kısa sürede sarılmak ve kulaklarını muayene ettirmek gibi şeyleri sevdiği şeylerle ilişkilendirecektir.

Başlamanın bazı iyi yolları arasında, köpeği başından sırtına kadar okşamak ve okşamak yer alır. Bu iyi giderse, köpeğin patilerini nazikçe tutun. Yavaş hareket edin, çünkü köpeklerin patileri hassastır ve köpek yavrusu dikkatli olabilir.

Köpekleri kucakta taşıma

Tüm Vücudu Kullanın

Her dokunuşa iki veya üç dakika ayırmayı planlayın ve köpek yavrusu endişeli veya üzgün görünüyorsa durun. Tıklayıcı eğitimi kullanıyorsanız, köpek yavrusu kullanmanıza izin verdiğinde tıklayıcıya tıklamak isteyebilirsiniz. Yavru köpek dokunmaya olumlu tepki verdiğinde bir ödül vermek de etkili olabilir.

Amaç, köpeğin tüm vücudunu nazikçe hareket ettirmektir. Yüzünden, köpeğin kulaklarını açabilir ve içine bakabilirsiniz. Yavru köpeğin bununla rahat etmesi birden fazla seans alacaktır, bu yüzden sabırlı olun. Ardından dişlerini kontrol etmek için köpeğin ağzını kaldırın.

Aşağı inin ve köpeğin karnını ovun. Bu genellikle çoğu köpek yavrusu için kabul edilebilir. Daha sonra köpeğin kuyruğunu nazikçe çekebilirsiniz. Kuyruk hassas bir bölgedir ve köpek yavrusu cinsel organlarını koruyor olabilir, bu yüzden hazır olana kadar fazla yaklaşmayın. Tüm vücut egzersizi için köpeğe nazikçe sarılın. Ardından, sakin bir şekilde yavruyu kucaklayın ve sabit tutun.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Köpek yavrusu elleşme egzersizlerinin amacı, köpek yavrusunu sevişmeyi ve diğer muamele türlerini kabul etme konusunda rahat ettirmektir. Köpeğiniz herhangi bir noktada korkmuş veya rahatsız görünüyorsa, geri adım atmalısınız. Yavru köpeğinize biraz boşluk verin ve daha sonra, tercihen size kendi kendine yaklaştığında, taşıma egzersizlerine devam edin.

Yavru köpeği yabancılarla konfor bölgesinin ötesine zorlamayın. Köpeğin yeni insanlara kendi programına göre yaklaşmasına izin verin. Yavruları daima nazikçe kullanın. Yavru köpek elleşme egzersizleri sırasında yaralanırsa, her zaman evcil hayvan veya belirli yerlere dokunulması ağrı ile ilişkilendirilebilir.

Yavru köpeği yanlışlıkla incitirseniz, bunu fazla büyütmeyin. Bunun yerine, onu nazikçe okşamaya devam edin ve mutlu bir ses tonuyla bol bol övün. Yavru köpeği şımartmak sadece korkusunu güçlendirecektir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here