Köpeklere Cezalandırmadan Isırmamayı Öğretme Eğitimi

0
2263

Her yavru köpeğin erken eğitiminin büyük bir kısmı dişlerini nasıl kullanacağını öğrenmeyi içermelidir. Ağız ve ısırma doğal köpek davranışlarıdır, ancak köpeklerin ağızlarını nazikçe kullanmayı öğrenmeleri önemlidir.

Öğretmesi özellikle zor değildir, ancak sahibinden bir taahhüt ve tutarlılık gerektirir. Köpeğinizin ısırmasını önleme eğitimi önemlidir ve buna değer.

Neden Isırmayı Hafifletmeyi Öğretmelisiniz?

Bütün köpeklerin ısırma potansiyeli vardır. Köpek sahiplerinin köpek ısırıklarını önleyebilmeleri için köpekleri eğitmek için ellerinden gelenin en iyisini yapmaları önemlidir. En kötüsünü planlamak hala gerçekçi.

köpeğe ısırmamamayı öğretme

Yavru köpeğiniz büyüyüp birisini ısırırsa, yetişkin köpeğinizin çok fazla baskı yapmasını istemezsiniz. Bir köpek yavrusu ısırmasını önlemeyi öğretmek, köpeğinizden küçük bir kıstırma ile kurbanı hastaneye gönderen bir ısırık arasındaki fark anlamına gelebilir.

Daha Yumuşak Isırıkları Öğretin

Isırmayı önlemeyi öğretmenin ilk adımı, yavru köpeğinize ağzını yumuşak bir şekilde kullanmayı öğretmektir. Yavru köpeğinizin 8 haftalık veya daha büyük olana kadar kumuyla kalmasına izin verildiyse, yavru köpeğin kardeşleri bu derse çoktan başlamış olacaktır.

Bir köpek yavrusu, bir çöp arkadaşını çok sert bir şekilde ısırırsa, diğer köpek yavrusu genellikle havlar veya oynamayı bırakır. Bu, yavrunun ısırığın çok zor olduğunu bilmesini sağlar.

Yavru köpeğinizle oynarken, çöp arkadaşlarının örneğini takip edebilirsiniz (orada olmasalar bile). Size gerçekten zarar vermediği sürece, yavrularınızın biraz kıstırmasına izin verin. Yavru köpeğiniz biraz fazla ısırdığında, sert bir sesle “ah” deyin.

Köpek yavrusu sert bir şekilde ısırmaya devam ederse, “ah” diyebilir ve sonra kalkıp birkaç dakika oyundan uzaklaşabilirsiniz. Yavru köpeğiniz, sizinle birlikte oyunlara devam etmek istiyorsa, ağzını nazikçe kullanması gerektiğini çabucak öğrenecektir. Yavru köpek ağzını yumuşak bir şekilde kullanmayı ancak tekrarlayan ve tutarlı bir eğitimle öğrenecektir.

Isırmayı Azaltmaya Başlayın

Yavru köpeğiniz ağzını nazikçe kullanmaya başladığında, oyun sırasında yavrularınızın ne sıklıkta ısırmasına ve ısırmasına izin verildiğini azaltmanın zamanı geldi. Unutmayın, önünüzdeki sevimli küçük kürk demeti siz farkına varmadan yetişkin olacak ve siz, arkadaşlarınız ve aile üyeleriniz yavru köpeğin sizi çiğneme oyuncağı olarak kullanmasını istemeyeceksiniz.

Yavru köpeğinize “bırak” komutunu öğreterek başlayın. Elinizde bazı ikramlar tutabilir, köpeğinize komutu verebilir ve biraz gerileyene kadar bekleyebilirsiniz. Köpeği övün ve ona bir tedavi verin. Bunu birkaç eğitim seansı boyunca uygulayın. Köpek yavrusu her seferinde komuta yanıt verene kadar. Artık, ellerinizi ağzına almaya başladığında yavru köpeğinize “bırak” komutunu vermeye başlayabilirsiniz.

köpeklere ısırmamayı öğretmek

Bu şekilde, ağızdan çıkma davranışlarını yavaş yavaş tamamen devre dışı bırakabilir veya en azından bunu yalnızca oyun sırasında davranışı başlattığınız zamanlarla sınırlayabilirsiniz. Artık oynamaya davet edilmeden ağzını asla kullanmayan bir köpeğiniz olmalı ve köpek ağzını kullandığında çok yumuşak bir şekilde yapılır. Yine, yavru köpekler pekiştirme ve tutarlı mesajlar yoluyla öğrenirler. Bu zorunludur; aksi takdirde eğitim ve ısırma engelleme egzersizleri başarılı olmayacaktır.

Yönlendirme

Yavru köpeğin eğlenceli bir ruh halinde olduğu ve enerjiyi (ve eğlenceli ısırma potansiyelini) sizden (veya çocuklarınızdan) uzağa yönlendirmek istediğiniz zamanlar için, evin etrafında bol miktarda yumuşak oyuncak bulundurun.

Bunlar, köpeğe oyun zamanı vermek ve daha sert bir ısırmanın ne zaman uygun olabileceğini öğrenmek için mükemmeldir. Evde küçük çocuklarınız varsa, sevgili peluş hayvanlara karşı yavru oyuncakları izleyin. Bir köpek yavrusu için hepsi aynı görünüyor.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Yaygın bir hata, köpeği cezalandırarak ısırmayı bastırmaktır. Bu, hızlı ve kısa vadeli bir düzeltme olarak işe yarayabilir, ancak bir çözüm değildir. Ceza, köpek yavrusu ısırmasını engellemeyi öğretmez. Yavru köpeğin (veya köpeğin) ısırdığı bir zaman gelirse, onlara öğretmeye çalıştığınız engellenmiş ısırma yerine muhtemelen daha sert ısıracaktır.

Sizin (ve tüm aile üyelerinin) eğitim stilinden haberdar olduğunuzdan ve nasıl uygulanacağını bildiğinizden emin olun. Farklı durumlarda ısırma inhibisyonu üzerinde çalışın ve bunu günlük olarak güçlendirmeye devam edin.

[Toplam: 1   Ortalama: 2/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here