Barınaktan Sahiplenilen Köpekler İçin Veteriner Tavsiyeleri

0
2334

Bir barınaktan, kurtarma grubundan veya başka bir organizasyondan bir köpek evlat edindiyseniz, tebrikler! Barınağa girme sebepleri ne olursa olsun, biraz zaman, sabır ve eğitimle, barınak köpekleri mutlu, uyumlu aile üyeleri olabilirler.

barınaktan köpek sahiplenme

Yeni sahiplenilen köpeğiniz zaten bir düzeyde itaat eğitimi almış olabilir veya hiç sahip olmayabilir. Ayrıca geçmişlerindeki bir şeyin davranışsal sorunları tetiklemesi de mümkündür. Bu nedenle , yeni evlat edindiğiniz arkadaşınızı eğitmek ve sosyalleştirmek için zaman ayırmanız önemlidir.

Uyum Dönemi Olacağını Bilin

Bir barınaktan bir köpek yavrusu veya köpeği evlat edindiğinizde, bunun bir geçmişi vardır – bunların en azı barınağa bırakılmak değildir. Bunun stresinin, köpeğin geçmişinde yaşadığı her şeyle birlikte, yeni çevrede kendine olan güvenini azaltabileceğini unutmayın.

Köpeğinize yeni evine ve ailesine uyum sağlaması için biraz zaman vermeyi planlayın . Köpeklerin yeni bir yerde yaşamaya alışmaları birkaç saatten birkaç aya kadar sürebilir. Bu uyum süresi boyunca, yeni köpeğinizin kendini güvende ve rahat hissetmesi için elinizden geleni yapın. Uyum sağlarken sabırlı olun, ancak aynı zamanda yeni ortamda her şeyi tutarlı ve öngörülebilir tutmaya çalışın.

Sınırlarınızı Belirleyin

Eğitimin yeni köpeğinizin eve geldiği gün başladığını unutmayın. Barınakta geçirilen zamanı telafi etmeye çalışmak için ilk hafta boyunca onu şımartmak cazip gelebilir. yapma!

Barınak köpeğinizin eve ilk getirdiğinizde belirli davranışlarda bulunmasına izin verirseniz, daha sonra bu şeyleri yapmayı bırakması için onu eğitmenin çok daha zor olduğunu göreceksiniz. Bu, kanepeye kalkmak, halıyı ortadan kaldırmak veya masa ayaklarını çiğnemek gibi en belirgin şeylerden bazılarını içerir. Köpeğinizin sınırlarını erkenden belirleyin ve tüm ailenin bunları bildiğinden ve uyguladığından emin olun.

Her Şeyi Rutine Oturtmaya Çalışın

Köpekler bir rutine sahip olmayı severler. Son birkaç haftayı veya daha fazlasını bir barınakta geçiren bir köpek, hayatı çok tahmin edilemez hale geldiği için kısmen strese girmiş olabilir. Beslenme, yürüme, oyun zamanı ve yatma zamanı için bir rutin oluşturarak köpeğiniz için biraz denge sağlamaya başlayabilirsiniz. Çoğu durumda, bu, köpeğin yeni evine uyum sağlamasına önemli ölçüde yardımcı olacaktır.

Eğitimlerinin Hiç Olmadığını Varsayın

Barınak köpeğinize, evinize gelen yeni bir köpek yavrusu gibi davranın. Hiç eğitim almadığını varsayalım. Köpek geçmişte itaat eğitimi almış olsa bile, yaşadığı onca şeyden sonra tazelemeye ihtiyacı olabilir.

En iyi bahsiniz, köpeğinizin hiçbir şey bilmediğini beklemektir. Bu şekilde, köpek bazı temel komutları zaten biliyorsa veya zaten evi bozuksa hoş bir şekilde şaşıracaksınız . Ancak, yavruyu çok yüksek beklentilerle başarısızlığa uğratmayacaksınız.

Yeni köpeğinizi pozitif takviye kullanarak eğittiğinizden emin olun . Egzersiz seanslarını iyimser ve düşük stresli tutun.

Kafes Eğitimini Planlayın

Tıpkı yeni bir köpek yavrusu ile yapacağınız gibi, barınak köpeğinizi de mümkün olan en kısa sürede sandık eğitimi ile tanıştırmalısınız . Bu şekilde, ev temizliği üzerinde çalışabilir ve denetimsiz bırakıldığında köpeğin yaramazlık yapmaması konusunda rahat olabilirsiniz.

Bir sandık da yararlıdır çünkü barınak köpeğinize kendine ait bir yer verir. Bir barınakta yaşamak ve şimdi yeni bir eve gelmek arasında, köpeğiniz aşırı stresli hissedebilir. Bunalmış hissettiğinde geri çekilecek bir yere sahip olmak, köpeğin yerleşmesine yardımcı olmak için uzun bir yol kat edebilir.

Köpek Eğitim Okullarına Kaydolun

Barınak köpeğinizin yeni yuvasına alışması biraz zaman alsa da bu, bir itaat programını ertelemeniz gerektiği anlamına gelmez . Aksine, düzenli eğitim seansları köpekleri bir rutine sokmaya yardımcı olabilir.

Bir eğitim programına başlamak , köpeğiniz için en baştan sınırlar belirlemenize de yardımcı olabilir. Bir itaat dersi, köpeği iyi davranışlar için hazırlar ve ailenizin mutlu ve sağlıklı bir üyesi olmasını kolaylaştırır! Unutmayın, köpekler en çok kuralları bildiklerinde rahatlar. Köpekler yapı ve öngörülebilirlik isterler, bu nedenle yeni köpeğinizi en başından doğru şekilde eğitmek onun için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Eğitim hemen başlasa da, onu köpeğinizin rahat edeceği bir hızda almak istersiniz. Bazı köpekler resmi bir itaat sınıfına hemen hazır olmayabilir ve ilk birkaç hafta köpeğinizle bağ kurmak için evde çalışmak daha iyi olabilir. Profesyonel bir eğitmenin yardımı olmadan da temel eğitim tekniklerini uygulayabilirsiniz.

Evlat edinilen köpeklerle sosyalleşme başka bir zorluk olabilir. Tıpkı eğitim gibi, köpeğinizi de yeni hayatında karşılaşabileceği ortamlara, insanlara ve diğer hayvanlara alıştırmanız önemlidir. Bu aynı zamanda yavaş yavaş ve köpeğinizin rahatlık seviyesi dahilinde alınmalıdır.

Bazı köpekler için kasalar zor olabilir, özellikle önceki sahipleri burayı bir ceza yeri olarak kullandıysa veya bir kasada çok fazla zaman harcadıysa. Sandık eğitiminizi olumlu bir deneyime dönüştürün ve isteksizse köpeği ilk başta zorlamayın.

Köpek yeni yuvasına alışırken, özellikle dışarıdayken onu her zaman denetlediğinizden emin olun. Çitle çevrili bir bahçeniz olsa bile, köpek sınırların dışındaki sesler, manzaralar ve kokular karşısında meraklanabilir veya ürkebilir. Eğer gevşerse, köpeğiniz bölgeye yabancı olduğu için yeni evine dönüş yolunu bulmakta zorlanacaktır.

Yaygın Hatalar

Yeni sahiplerin kurtarma köpekleriyle yaptığı en yaygın hatalardan bazıları, köpeğin geçmişi hakkında çok fazla (veya çok az) varsayımda bulunmakla ilgilidir. Barınaktaki her köpeğin travmatik bir geçmişi yoktu ve diğer yandan, hepsi uygun şekilde eğitilmedi veya sosyalleştirilmedi. Köpeğinizin bakımının her alanında, sizin yönünüzü, eğitiminizi ve sevginizi bekleyen boş bir sayfa olduğu yaklaşımını benimseyin.

Sahiplenmeden önce köpeğin geçmişini sormak yardımcı olabilir, ancak bu bilgi yine de bir tuz tanesi ile alınmalıdır. Sonuçta, barınak çalışanları köpeğin geçmişi hakkında yalnızca sınırlı bilgiye sahip olabilir ve muhtemelen köpekle tek etkileşimleri, bir evden tamamen farklı olan barınak ortamında olmuştur. Sıfırdan başlayın ve yavrularınızla daha iyi bir ilişki kuracaksınız!

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here