Evdeki Her Şeyi Kemiren Köpekler İçin 8 Önlem

0
3635

Normal köpek davranışı olduğu için köpek yavrusunu çiğnemeyi durduramazsınız. Yavru köpekler, size kızgın oldukları için değerli eşyalarınızı çiğnemezler. İçgüdüsel olarak dişleri , insan bebeklerinin minik yumruklarla uzandığı şekilde kullanırlar. Yavru köpeğiniz dünyayı keşfetmek, nesneleri manipüle etmek, can sıkıntısını gidermek ve iyi hissettirdiği için çiğniyor.

Köpeklerde çiğnemeyi azaltma

Yıkıcı çiğneme hala sahipleri ulutuyor. Yıllar önce, köpeğim yüksek topuklularımdan sadece bir santimini kemirdiğinde haftalarca topalladım. Ayrıca kocamın en sevdiği malı olan televizyonun kumandasını da parçaladı. Bize daha yakın hissetmek ve köpek yavrusu yalnızlığını yatıştırmak için bizim gibi kokan nesneleri hedef aldı, ancak yine de iltifatı takdir etmedik!

Çiğneme, yasal çiğneme fırsatları sağlanmadığında yavruların başını belaya sokar ve yasak nesneler erişilebilir durumda kalır. Yavrunun bir elektrik kablosunu ısırması veya zehirli bir bitki yemesi durumunda köpeklerin çiğnenmesi dişleri kırabilir, tehlikeli yutulan nesnelere veya yanıklara ve elektrik çarpmasına neden olabilir.

Diş çıkarma, ağrıyan diş etlerini rahatlattığı için kemirme isteğini artırır, ancak köpekler genellikle bu alışkanlığı yetişkinliğe kadar sürdürür.

Durdurmaya çalışmayın. Bunun yerine, cazibeyi ortadan kaldırarak ve daha iyi (yasal) fırsatlar sunarak köpek yavrusu çiğneme problemlerini önleyin.

Yavru köpeğinizin kemirme alışkanlığını yönetmek için aşağıdaki 8 ipucuna bakın.

Köpek Olan Evde Dikkat Edin

Yeni bir köpek yavrusu almak bizi daha iyi hizmetçi olmaya zorlar. Ayakkabı, el çantası, mendil gibi çekici nesneleri ve çocuğunuzun en sevdiği oyuncaklarını güvenli bir şekilde erişemeyeceği bir yerde saklayın.

Köpeğinizi Sınırlayın

Denetleyemediğiniz zaman, hiçbir tehlikeli veya yasak cazibesi olmayan “güvenli” bir oda sağlayın. Bebek kapıları, köpek yavrusu erişimini kontrol etmek için iyi çalışır ve bir koridor, merdiven veya odayı kapatabilir.

Köpek Kovucu Kullanın

Kötü tadı olan ürünler köpek dişlerini uzak tutabilir. Elektrik kablolarına uygulanan acı sprey gibi caydırıcı maddeler, yavruların tehlikeli maddeleri yalnız bırakmalarına yardımcı olur. Birçok köpek, Vicks Vapo-Rub kokusunu rahatsız edici bulur. Vicks’i ahşap süpürgeliklere boyayın veya köpek dişlerini uzak tutmak için diğer yasak hedeflerin üzerine örtülmüş beze uygulayın.

Köpeğinizin Kafasını Karıştırmayın

Yavru köpekler, yeni tasarım sandaletleriniz ile “yasal” eski terlik arasındaki farkı her zaman anlayamaz. Yasak nesnelerle karıştırmayacağı çiğneme oyuncakları sunmak en iyisidir.

Köpeğinizi Yönlendirin

Çalınan cüzdanınızı almak için bir yavruyu kovalamak, harika bir uzak durma oyunu haline gelir ve akıllı aleck yavrularınıza bir etiket maratonunu davet etmek için bir şeyleri kaydırmayı öğretebilir.

Bunun yerine, yavru köpeğinizi yasak bir nesneyi çiğnerken yakaladığınızda, ona “hayır” deyin. Karşı konulmaz bir yasal çiğneme oyuncağı (belki ciğer sucuğu ile doldurulmuş?) karşılığında takas edin.

Köpeklerde eşyaları çiğneme sorunu

Yapboz Oyuncakları Sunun

Sağlıklı yiyeceklerle doldurulmuş açıklıkları olan kauçuk çiğneme oyuncakları, yavruları ilgi ve hedefte tutar. Bazıları daha çekici olması için nane veya fıstık ezmesi kokuludur. Goody Ship, Buster Cube ve Kong ürünleri, yumuşak yiyecekler, fıstık ezmesi veya sadece yavru köpekler için tasarlanmış ticari yiyeceklerle doldurulabilen çok çeşitli olağanüstü yapboz oyuncaklarına örnektir.

Pratik Çiğneme Oyuncağı Yapın

Ham deri çiğnemeler veya yenilebilir diş çiğnemeleri , çeşitli güçlü kokular ve tatlar ile tamamlanan tüm şekil ve boyutlarda gelir. Deriyi yumuşatmak ve minik köpek yavruları için daha keskin hale getirmek için ham deriyi ılık suda bekletin ve mikrodalgada on saniye boyunca zaplayın.

Yine de ham deri eğlencesini izleyin. Daha büyük yavrular kemirebilir ve parçaları yutabilir ve çok fazla ham deri yemek iştahı bozar ve kabızlığa ve hatta tıkanmaya neden olabilir.

Oyuncakları Değiştirin

Yavru köpekler her gün aynı yaşlılardan sıkılırlar. Çiğnemekten mutlu olan bebeğiniz için en az üç ila beş “yasal” seçenek sağlayın ve haftada birkaç kez değiştirin. Bu, köpeği mutlu eder, değerli eşyalarınız zarar görmez ve tüylü çocuğunuz kendisine rağmen güvende olur.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here