Yeni Köpek Sahiplerine Veterinerlerden 10 Tavsiye

0
1116

İlk kez köpek sahibi misiniz? Yeni köpek arkadaşınızı bulduğunuz için tebrikler ve köpek sahipliğinin harika dünyasına hoş geldiniz! İşte yeni köpeğinizin bakımı hakkında bilmeniz gerekenler.

1) Yeni Köpeğiniz Eve Geldikten Sonra Ne Bekleyeceğinizi Bilin

  • eve yeni köpek almakYeni köpeğiniz ister yavru ister yetişkin olsun, yeni köpeğiniz eve geldikten sonra bir çeşit alışma süreci olacaktır. Önceden hazırlanın ve sabırlı olun.

Köpekler ilk kez yeni bir eve gittiklerinde genellikle korkarlar veya bunalırlar. Korku belirtilerini gizleyebilir veya gösterebilirler. Diğerleri hayata alışana kadar mesafeli ve rahat görünebilir, hatta kendilerine güven duyduklarında hiperaktif hale gelebilirler. Bazıları bir veya iki gün içinde evde olur, bazılarının ise alışması birkaç ay sürer.

Yetişkin köpekler, özellikle bir süre barınakta yaşadılarsa, genellikle daha fazla uyum süresine ihtiyaç duyarlar. Öte yandan, yavru köpekler genellikle daha fazla eğitime ihtiyaç duyarlar (özellikle ev eğitimi). Her iki durumda da, sizin ve yeni köpeğinizin bir rutine alışması genellikle birkaç ay sürer.

Yeni köpeğiniz eve gelmeden önce her şeyi evde ayarlayın ve her şey için bir plan yapın. Bu, harika bir başlangıç ​​yapmanıza yardımcı olacaktır.

2) Yavru Köpekler Hakkında Her Şeyi Öğrenin

yeni yavru köpekle tanışmaKöpek yavruları harikadır ama kimse kolay olduklarını söylemedi! Yavruları doğru şekilde yetiştirmek hakkında öğrenecek çok şey var. Sosyalleşme, eğitim ve aşılar, okumanız ve yapılacaklar listenize eklemeniz gereken şeylerden sadece birkaçı.

Bir köpek yavrusuna bakmak, özellikle köpek yavrusu çok küçükse, bazen tam zamanlı bir iş gibi gelebilir. Yavru köpeğiniz eve gelmeden araştırmaya başlayın, böylece her şeye hazır olursunuz.

3) Köpeğinizin Temel İhtiyaçlarını Karşılayın

köpeklerin temel ihtiyaçlarını karşılamaArtık gururlu bir köpek sahibi olduğunuza göre, köpek bakımının temellerini öğrenmelisiniz. En azından her köpeğin uygun beslenmeye, yeterli barınağa, fiziksel bakıma ve sosyal etkileşime ihtiyacı vardır.

Temel bilgileri öğrendikten sonra, köpeğinize harika bir hayat verme yolunda olacaksınız. Köpeğinize önceden nasıl bakacağınızı öğrenmek, yeni köpeğiniz eve geldiğinde bunu çok daha kolay hale getirecektir.

4) Harika Bir Veteriner Bulun

Köpeğinize iyi bir veteriner bulunHer köpeğin harika bir veterinere ihtiyacı vardır! Yeni köpeğinizi ilk götüreceğiniz yerlerden biri veterineri görmektir.

Veterineriniz köpeğinizin sağlığına dikkat edecek, sizi köpeğiniz hakkında eğitecek ve köpek sahipliği dünyasında size rehberlik edecektir.

Hepsinden önemlisi, veterinerinizle aranızdaki iletişim hatlarını her zaman açık tutun.

5) Köpek Malzemeleri Stoğu

köpek malzemeleri Köpeğinizin yeni evinde her türlü şeye ihtiyacı olacak. Köpeğinizin gerçekte neye ihtiyacı olduğuna ve ne istediğinize nasıl karar veriyorsunuz?

Belki ikisinden de biraz alırsınız. Köpek oyuncakları, kaseler, yataklar, tasmalar, tasmalar, kasalar ve çok daha fazlasının dünyasında dikkatli bir şekilde gezinin.

Köpeğiniz için alışveriş yapabileceğiniz bazı harika evcil hayvan tedarik siteleri var. Ayrıca, kasabanızda veya şehrinizde harika evcil hayvan malzemeleri satan dükkanlar olması zorunludur.

6) Doğru Köpek Mamasını Seçin

Yavru köpeğe doğru mama seçimiKöpeğinizin diyeti, sağlığının temelidir. Ancak dikkate alınması gereken çok fazla köpek maması olduğu için kendinizi bunalımda bulabilirsiniz.

Köpek beslenmesinin temelleri hakkında bilgi edinin, ardından köpeğinizin ihtiyaçlarına uygun bir diyet seçin. Konu köpek maması olduğunda tek bir doğru cevap yoktur.

Temel bir kural şudur: Köpeğiniz belirli bir tür köpek mamasıyla iyi gidiyorsa, muhtemelen iyidir (tam ve dengeli olduğu sürece).

7) Köpek Eğitimi Esastır

köpeğinize eğitim verinHer köpeğin eğitime ihtiyacı vardır. Köpek eğitimi, köpeğinizi kontrol etmenize yardımcı olur ve köpeğinize bir yapı hissi verir. Uzun vadede, uygun eğitim hem sizi hem de köpeğinizi daha mutlu edebilir.

Ayrıca, ikinizin paylaştığı özel bağı güçlendirecek. Temel komutlar da dahil olmak üzere köpek eğitiminin tüm temel adımlarını uygulayarak köpeğinizi eğitmek için her gün biraz zaman ayırın .

8) Davranış Sorunlarına Hazırlanın

köpeğinizin davranış problemlerine hazır olunHiçbir köpek mükemmel değildir. Çoğu köpek sahibi, bir noktada bir tür davranış sorunuyla uğraşmak zorunda kalacak. Aşırı havlama veya yıkıcı çiğneme gibi basit bir şey olabilir. Öte yandan, ayrılık kaygısı veya saldırganlık gibi daha ciddi bir sorunla karşılaşabilirsiniz.

Yeni köpeğinizin uygunsuz bir şekilde idrar yaptığını bile görebilirsiniz (bu davranışsal değil, bir sağlık sorunu olabilir). Her iki durumda da, siz ve köpeğiniz için sorun haline gelmeden önce köpek davranış sorunları hakkında iyi bilgi sahibi olmak her zaman iyi bir fikirdir .

9) Sağlık Sorunlarına da Hazır Olun

Köpeğinizin sağlık sorunlarına hazır olunKöpeğinizin ömrü boyunca en az birkaç sağlık sorunu ortaya çıkacaktır. Şanslıysanız, yalnızca başa çıkması biraz daha kolay olan yaygın sağlık sorunlarından bazılarını görürsünüz.

Umarım, köpeğiniz ciddi sağlık sorunlarıyla veya daha da kötüsü tıbbi acil durumlarla karşılaşmaz.

Köpeğinizi sağlıklı tutmak için gerekli adımları atın ve birçok sağlık sorunu önlenebilir.

10) Sorumlu Bir Köpek Sahibi Olun

Sorumlu Köpek Sahibi OlunBu, yeni bir köpek sahibi olarak bilmeniz gereken en önemli şeylerden biridir.

Sorumlu bir köpek sahibi olmak, köpeğinize ömür boyu bağlı kalmak ve köpeğinizin davranışlarının sorumluluğunu kabul etmekle ilgilidir.

Topluluğunuza saygı duyarken kendi köpeğinize uygun şekilde bakmanız anlamına gelir. Bunu yapabiliyorsanız, kesinlikle doğru yoldasınız demektir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here