Yaşlı Köpeklere 4 Adımda Yeni Komutları ve Eğitimleri Öğretmek

0
644

Çoğu insan eğitimi yavru köpeklerle ilişkilendirirken, gerçek şu ki köpekler her yaşta öğrenebilir. Yetişkin köpekleri eğitmek genellikle genç köpek yavrularından daha kolaydır çünkü daha fazla öz kontrole sahiptirler. Köpeğinizi olgunlaştıkça eğitmeye devam etmek de önemlidir.

yaşlı köpekleri eğitme

Köpeğinizin zihnini keskin tutacak ve ihtiyaç duyduğu zihinsel uyarımı ve yapıyı sunacaktır. Bu ipuçları esas olarak yakın zamanda yetişkin bir köpeği sahiplenen sahipler için olsa da, yeni beceriler kazanması gerekebilecek daha yaşlı evcil hayvanları eğitmek için de kullanılabilir.

Sabırlı Olun

Evinize yetişkin bir köpek getirdiyseniz, alışması için biraz zaman tanıyın. Yetişkin bir köpek, yeni çevresi hakkında onu tedirgin edebilecek kendi geçmişiyle gelir. Sadece birkaç gün sonra yeni köpeğinizden vazgeçmeyin. Yetişkin köpeğinizin, birkaç günden bir aya kadar sürebilen bir ayarlama periyoduna ihtiyacı olabilir.

Yetişkin köpeğiniz sonsuza kadar yuvasını bulduğunu anladığında, yakında ailenin bir parçası olmaya karar verecektir. Bir barınak köpeği yetiştirmek söz konusu olduğunda bazı benzersiz zorluklar ve fırsatlar olabilir.

Ev Eğitimi İçin Bir Sandık Kullanın

Yetişkin bir köpeğin evde eğitimli veya terbiyeli olduğunu varsaymayın. Yetişkin köpeğinize yeni bir köpek yavrusu gibi davranın. Onu denetleyemeyecek durumdayken bir sandıkta saklayın. Onu sandıktan çıkardığınızda hemen dışarıdaki kendini rahatlatmasını istediğiniz yere götürün. Kendini rahatlatmazsa, yeniden kutula ve biraz sonra tekrar dene.

Seçtiğiniz sandığın yetişkin köpeğinizi rahatça taşıyabilecek kadar büyük ve güçlü olduğundan emin olun. Köpek ayağa kalkabilmeli, hareket edebilmeli ve zorlanmadan uzanabilmelidir.

Yumuşak kenarlı kasalar genellikle yetişkin bir köpeğin ihtiyaçlarını karşılayamayacak kadar dayanıksızdır; en iyi seçenek genellikle nakliye için katlanabilen metal bir tel sandıktır. Sandıklı köpeğinize su, yumuşak battaniyeler ve çiğneme oyuncakları sağlayın ve evcil hayvanınıza kendini rahatlatması için yeterince dikkat, egzersiz ve açık hava zamanı sağladığınızdan emin olun.

Yetişkin köpeğiniz kasalarda yeniyse, konsepti yavaşça tanıtın. Köpeğinizi yiyecek vererek sandığa girmeye ikna edin ve ilk başta sadece birkaç dakika sandıkta tutun. Sandığı ceza olarak kullanmaktan veya köpeğinizi uzun süre sandığında yalnız bırakmaktan kaçının.

İyi haber, yetişkin köpeklerin mesaneleri ve bağırsakları üzerinde genç köpek yavrularından daha fazla kontrole sahip olmalarıdır. Evde eğitim süreci genellikle yetişkin köpeklerde, henüz bu kontrole sahip olmayan yavru köpeklere veya ergen köpeklere göre çok daha hızlı ilerler.

Köpek Okuluna Kaydolun

Yetişkin köpeğiniz mükemmel bir şekilde yeni şeyler öğrenme yeteneğine sahiptir. O hiç olmadı olsa bile itaat eğitimi geçmişte, yetişkin köpek öğrenme yararlanacaktır temel komutları gibi gevşek bir tasma yürüme ve yatarken. Bir itaat dersi, bu eğitim üzerinde çalışmak için harika bir yerdir.

Bir itaat dersi, yetişkin köpeğinizin diğer köpekler ve insanlarla sosyalleşmesi için de harika bir yerdir. Tavsiye vermek için profesyonel bir köpek eğitmeni ile güvenli bir ortamda diğer köpeklere ve yabancılara nasıl tepki verdiğini görmenizi sağlayacaktır.

yaşlı köpeklere eğitim verme

Olumlu Olun

Yetişkin köpeğinizin geçmişteki eğitim deneyiminin türünü muhtemelen tam olarak bilmediğiniz için, olumlu pekiştirme yöntemleri en iyi seçeneğinizdir. Lezzetli ikramlar ve bol övgü kullanmak, her yaştan ve cinsten köpekler için etkili eğitim yöntemleridir. Yetişkin köpeğinizi cezalandırmak yerine işleri eğlenceli ve iyimser tutun. Bu, siz ve köpeğiniz arasındaki bağı güçlendirmenin harika bir yoludur.

Başlangıçta biraz çalışma gerektirebilir, ancak yetişkin köpeğinize temel komutları öğretmek ve ilk günden itibaren davranış problemlerini çözmek için çalışmak, köpeğinizin yakında ailenizin mutlu ve sağlıklı bir parçası olmaya alışacağı anlamına gelir.

Sorunlar ve Prova

Yetişkin bir köpek, konukların üzerine atlamak veya mobilyaların üzerine uzanmak gibi, sizin evinizde yapmasını istemediğiniz şeyleri önceki evinde yapabilmiş olabilir. Bu ipuçları, köpeğinizin eviniz için uygun davranışları öğrenmesini ve korumasını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Yetişkin köpeğinize mümkün olan en kısa sürede evinizin kurallarını öğretmeye başlayın.
Köpeğinizin istenen muameleyi, yürüyüşü veya olumlu ilgiyi almadan önce uygun şekilde davranmasını gerektiren “Hayatta Hiçbir Şey Bedava” köpek eğitim yöntemini kullanarak köpeğinize kendi kendini kontrol etmeyi öğretmeyi düşünün.

Herkesin aynı sayfada olduğundan emin olun. Evin farklı üyelerinin farklı davranış standartlarına, komutlarına veya beklentilerine sahip olması bir köpeğe kafa karıştırıcı olabilir. Herkes uygun davranışları kabul ettiğinde ve aynı komutları ve ödülleri kullandığında, köpeğiniz daha hızlı öğrenecek ve eğitimini daha uzun süre koruyacaktır.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here