Köpeklerin Bilmesi Gereken 10 Temel İtaat Eğitimi Komutu

0
1216

köpek eğitimleri, köpeğinize belirli eylemleri öğreterek vakit geçirmek için önemlidir. Bunlara “ipuçları” veya “komutlar” denir. Her köpeğin bilmesi gereken birkaç temel köpek eğitimi komutu vardır.

Köpek temel eğitim komutları

Bu ipuçları, köpeğinizi kontrol altında tutmanıza ve köpeğinize bir yapı ve düzen duygusu vermenize yardımcı olabilir. Ayrıca çeşitli yaygın davranış problemlerini yönetmenize yardımcı olabilirler . Bazı durumlarda, iyi yerleştirilmiş bir komut kelimesi köpeğinizin hayatını bile kurtarabilir.

1) Bak Komutu

Köpeklerde bak komutuBir köpeği eğitmenin en önemli yönlerinden biri, dikkatinin sizin üzerinizde kalmasını sağlamaktır. Köpeğinize bakmayı veya beni izle komutunu öğretin, böylece hangi dikkat dağıtıcı şeyler olursa olsun, köpeğinizin her zaman size odaklanmasını sağlayabilirsiniz.

Köpeğinize diğer komutları öğretirken bu ipucunun kullanılması çok kullanışlı olur.

2) Geri Gel Komutu

Gel KomutuAcil geri çağırma, köpeğinizi her durumda aradığınızda koşarak gelmesini sağlar. Sadece köpeğiniz hareket halindeki bir arabanın önüne geçmek üzereyken olduğu gibi acil durumlarda kullanılır.

Bir köpeği acil bir durumda gelmesi için eğitmek hayatını kurtarabilir. Bu, genellikle gel komutu olarak adlandırılan basit geri çağırmadan farklı bir komuttur.

3) Gel Komutu

Köpeklere Gel Komutunu ÖğretmeGel komutu bir çok hayal kırıklığından sizi kurtarabilir, komutu ya da anımsıyorum. Köpeğinizin tasmasından kayarsa gelmesini sağlamak, bahçeden çabucak içeri girmesini sağlamak veya biraz sarılmak ya da oyun zamanı için gelmek için kullanabilirsiniz.

Köpeğinizden sadece iyi şeyler için size gelmesini istediğinizden emin olun. Bu şekilde, gelirken her zaman mutlu olacaktır. Bunu köpeğinizin hayatı boyunca sık sık uygulayın, mümkün olduğunda övgü ve ikramlarla uyumu ödüllendirin.

4) Benimle Komutu

Köpeklere benimle komutunu öğretmekBenimle komutu, köpeğinizin tasmayı çekmesini önlemek için kullanılan bir köpek eğitim komutudur.

Bu, köpeğinizin rahat bir şekilde sizinle birlikte yürüdüğü anlamına gelir. Gevşek bir tasma, köpeğinize yürümeyi çok daha eğlenceli hale getirir ve köpeğinizin ihtiyaç duyduğu egzersiz ve sosyalleşme için dışarı çıkma olasılığını artırır.

Aynı şeyi ifade etmek için herhangi bir kelimeyi veya cümleyi kullanabilirsiniz. Bazı insanlar “benimle” demek yerine “beraber” veya “çekmek yok” komutunu kullanır. Sizin için hatırlaması kolay ve köpeğinizin anlayabileceği kadar basit bir şey seçin.

5) Hayır Komutu

köpeklere hayır komutunu öğretmeHayır komutu, köpeğinize yaklaşmakta olan bir şeyi almamasını söylemek için kullandığınız temel köpek eğitimi komutudur.

Bu komut, zararlı bir şeyler yemesini engelleyebilir veya en sevdiğiniz ayakkabıyı çiğnemekten kurtarmanıza yardımcı olabilir. Bu ipucu, köpeğinizin ilgisini çekebilecek bir şey gördüğünüzde en iyi şekilde kullanılır, ancak köpeğiniz henüz onu almamıştır.

Köpeğiniz siz “Al” demeden önce bir şey alırsa, bırak komutu onu yanlışlıkla tehlikeli şeyleri yutmaktan koruyabilir.

6) Bırak Komutu

Köpeklere bırak komutunu öğretmeBırak komutu, bir köpeği düşürmesi için eğitmek, ağzına aldığı her şeyi bırakacağı anlamına gelir. Bu komut, onu yakalamak için etrafta olduğunuz sürece, eşyalarınızı çiğnemesini de engelleyebilir.

Bunu sık sık uygulayın, köpeğinizin ağzından aldığınız şeyi oyuncak veya lezzetli bir muamele gibi çok ödüllendirici bir şeyle değiştirin.

7) Otur Komutu

Köpeklere otur komutunu öğretmekOtur komutu genellikle insanların köpeklerine öğrettikleri ilk komuttur. Oldukça basit görünüyor, ancak istenmeyen davranışları yönetmede önemli bir rol oynayabilir.

Örneğin, bir köpek aynı anda oturamaz ve zıplayamaz. Köpeğinizi oturması için eğiterek, zıplamasını önlemek için gereken çalışmaya başlamış olursunuz. Ayrıca, köpeğinizi oturması için eğitmek, gerektiğinde yerleşmesine ve rahatlamasına yardımcı olabilir.

8) Yat Komutu

köpeklerde yat komutuAşağı yalan komutu birkaç nedenden dolayı önemlidir. İlk olarak, tıpkı otur komutu gibi, bazı istenmeyen davranışlarla uyumsuzdur.

Bir köpek uzanırken zıplayamaz ve sayaçlarda sörf yapamaz. Komuta üzerine yatmayı öğreterek, birkaç yaygın davranış problemini yönetmek için bir araca sahip olursunuz. Ayrıca heyecanlı köpekler için rahatlamayı teşvik eder.

Uzanmak, diğer bazı davranışlar için yapı taşı görevi görür. Örneğin, bir köpeği yuvarlanması veya yerine gitmesi için eğitmeden önce, nasıl yatacağını bilmesi gerekir.

9) Dur Komutu

Köpeklere dur komutunu öğretmeDur komutu birçok durumlarda yararlıdır. Köpeğinizi ayaklarınızın altından uzak tutabilir veya tehlikeli durumlara girmesini engelleyerek hayatını kurtarabilir.

Köpeğinizin nasıl biliyorsa kalmak işaret almış, herkese açık ve özel iyi davranışını yönetebilir. Ayrıca, sabit durması gereken belirli durumlarda köpeğinizin tasmasını bırakmanıza da izin verebilir.

10) Bekle Komutu

Köpeklere bekle komutunu öğretmekKöpeğinize bekle komutunu verdiğinizde, ona onay verene kadar ilerlememesini söylüyorsunuz.

Bir köpeğin kapıdan, kasasından veya arabadan kaçmasını önlemek için mükemmeldir. Bekle, köpeğinize istediği bir şeyin geleceğini söyler, ancak onu elde etmek için hala olması gerekir. Bu ipucu, kalmaya benzer ancak köpeğinize beklerken biraz daha özgürlük verir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here