Köpeklere “Geri Git” Komutunu Öğretme Eğitimi

0
973

Köpeğinize “Geri Git” komutuna uymayı öğretmek hem eğlenceli bir köpek hilesi hem de pratik kullanımları olan bir eğitimdir. Yavrularınız, tıpkı bir sirk köpeği gibi, işarette geriye doğru yürüdüğünde, arkadaşlarınız kesinlikle eğlenecek ve etkilenecektir.

Yine de, köpeğinizin açık bir kapıdan uzaklaşmasına veya bir getirme oyunu sırasında sizi kalabalıklaştırdığında geri adım atmasına ihtiyacınız varsa çok yararlıdır.

köpeklere geri gitmesini öğretme

Neyse ki, birçok köpek bu numarayı oldukça çabuk kavrar. Diğerlerinin öğrenmesi biraz daha uzun sürebilir, ancak egzersiz seanslarınıza eklemek için eğlenceli bir komuttur.

Hazırlanın

Köpeğinizi geri gitmesi için eğitmek için herhangi bir özel ekipmana ihtiyacınız yoktur. Köpeğiniz ve bir avuç ikramınız olduğu sürece, eğitmeye hazırsınız. Yinede bir clicker bulundurmak köpeği şartlamayı kolaylaştıracaktır.

“Dur” Komutu ile Başlayın

Köpeğinize dur komutunu vererek başlayın. Köpeğiniz henüz nasıl kalacağını bilmiyorsa, bir sonraki adıma geçmeden önce geri dönüp bunun üzerinde çalışmanız yardımcı olacaktır.

Geri Çekilin

Köpeğinizden birkaç adım uzaklaşın ve sonra dönüp onlara bakın.

Köpeğinize Yaklaşın

Köpeğinize doğru hareket etmeye başlayın. Bazı köpekler, yönlerine doğru hareket etmeye başladığınız anda birkaç adım geri atacaktır. Köpeğiniz ona doğru hareket ederken geri adım atmaya başlamazsa, ilerlemeye devam edin ve vücudunuzu hafifçe öne doğru eğmeye çalışın.

Övgü ve Ödül sunun

Köpeğiniz birkaç adım geri atar atmaz, ona “aferin” veya “evet!” deyin veya tıklayıcınıza tıklayın ve ardından onlara bir ödül verin.

“Geri Git” Komutu Ekleyin

Köpeğiniz eylemi anlamış gibi göründüğünde, komutu vermenin zamanı geldi. Bir dahaki sefere köpeğinize doğru ilerlerken “geri çekil” deyin. İpucuna geri döndüğünde köpeğinizi ödüllendirmeye devam edin.

Çoğu köpek hızlı bir şekilde geri gitmeyi öğrenir. Bu adımları her gün birkaç dakika uygulayın ve köpeğiniz kısa sürede geri git komutuna yanıt verecektir.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Köpeğiniz geri adım atmazsa, biraz daha teşvik gerekebilir. Köpeğe doğru yürümeye devam edin ve onlara ulaştığınızda, çok nazikçe geriye doğru dürtmek için bacağınızın dizinizin üzerindeki kısmını kullanın. Siz vücudunuzu nazikçe itmek için kullandığınızda, köpeğiniz doğal olarak birkaç adım geri gidecektir.

Övgünüzü sunun veya tıklayıcınıza tıklayın ve köpek geriye doğru hareket eder etmez ona bir ödül verin.

Köpeklere Geri Git Eğitimi

Bu komutu öğretmeye çalıştığınızda bazı köpekler ayağa kalkacak ve geriye doğru gitmek yerine uzaklaşacaktır. Bu durumda, egzersiz seanslarınızı dar bir koridora veya başka bir kapalı alana taşımanız gerekebilir. Aynı adımları izleyin ve köpeğinizin geriye doğru gitmekten başka gidecek yeri olmadığından emin olun.

Köpeğiniz hala umduğunuz kadar hızlı yanıt vermiyorsa, sinirlenmeyin. Her köpek farklı öğrenir. Eğitim seanslarını kısa ve olumlu tutmak önemlidir; bir seferde sadece yaklaşık on dakika pratik yapın.

Geri gitme çok sert ise, köpek gibi, bildiği daha kolay bir eylem anahtarı otur veya yat. Bu davranışları ödüllendirin ve tekrar “geri gitmeyi” deneyin. Seans yeterince uzun sürdüyse, kolay bir hareketle bitirin ve köpeğinizi ödül ve ödülle ödüllendirin. Her zaman geri gelebilir ve başka bir gün “geri gitme eğitimini” deneyebilirsiniz.

Köpeğiniz düzenli olarak sizin için geri gittiğinde, çeşitli durumlarda davranışı kanıtlayın. Örneğin, sonraki birkaç seansınızı, dikkatinizi dağıtacak birkaç şeyin daha olacağı bahçede yapın. Ardından bir arkadaşınızın evinde veya parkta deneyin. Komutu gerçekten alan bir köpek, koşullar ne olursa olsun bunu yapabilmelidir.

Bu komutu diğerleri kadar sık ​​kullanmasanız bile, zaman zaman pratik yapmak önemlidir. Düzenli antrenman rutininize eklemeye dikkat edin veya hatta köpeğinizden en az haftada bir veya birkaç günde bir geri gitme yapmasını isteyin. Bu, komutun köpeğinizin hafızasında kalmasına yardımcı olacaktır.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here