Köpeğinizi Ödüllendirmek İçin En İyi 5 Olumlu Pekiştirme Yöntemi

0
731

Köpek Ödüllerini olumlu pekiştirmeyle verme

Olumlu pekiştirme kullanmak, bir köpeği eğitmenin en kolay yollarından biridir. Olumlu pekiştirme yöntemiyle antrenman yaparken, beğendiğiniz bir davranışı pekiştirmesi için köpeğe ödül vermiş olursunuz. Örneğin, köpeğinize oturmasını söylerseniz ve o yaparsa, ona bir ödül verirsiniz. İyi davranışlarını ödüllendiriyorsun.

Köpeğinizin hangi ödülleri motive ettiğini bilmek, ödüle dayalı eğitimi hem siz hem de köpeğiniz için eğlenceli ve ilginç hale getirmeye yardımcı olabilir. Bir köpeğin iyi davranışını ödüllendirmenin birkaç harika yolu vardır.

1) Köpek Ödülleri

köpek ödülleri kullanmak Köpek ödülleri, çoğu insanın olumlu pekiştirmeyi düşündüklerinde gördükleri şeydir. İkramlar hızlıdır ve dağıtılması kolaydır ve bir davranışı hemen ödüllendirmenin harika bir yoludur.

Eğer kullanırsanız tıklayıcı eğitimini tercih etmekte harika sonuçlar yaratabilir.

İkramlar, bir köpeğin belirli bir davranışı hızlı bir şekilde tekrar etmesini sağlamaya çalıştığınızda eğitim seansları için mükemmeldir .

Bir köpeği ödüllendirmek için ödül maması kullanmanın dezavantajı, ödül maması taşımanın her zaman uygun olmamasıdır. Eğer gıda alerjisi olan bir köpekle çalışıyorsanız ayrıca bir sorun olabilir kilo problemi veya sindirim sorunları gibi.

2) Oyunlar

Köpeklerle Oyun Oynama Oyunlar, köpeğinizi ödüllendirmenin bir başka eğlenceli yoludur. Köpeğiniz hoşunuza giden bir şey yaptığında, köpeğinizin keyif aldığı bir oyunu başlatabilirsiniz.

Oyunlar, olumlu pekiştirme eğitiminde yiyeceklere çok benzer şekilde kullanılır. Köpeğinizden bir şey yapmasını isteyin ve o istediğinizi yapar yapmaz bir oyun başlatın. Bazı harika oyun seçenekleri arasında halat çekme ve getirme sayılabilir.

Bir halat çekme veya getirme oyununa gizlice bir eğitim seansı eklemek de kolaydır. Bir römorkör veya top çekin. Oyun başlamadan önce köpeğinizden oturmasını isteyin. Oturur oturmaz ona oyuncağı verin ve oynamaya başlayın.

Oyun sırasında köpeğinize “bırak” komutunu verin. Bıraktığında, uzanmasını isteyin . Yattığı anda ona oyuncağı teklif edin veya topu atın. Bu, köpeğinizin eğitimini güçlendirmenin eğlenceli bir yoludur.

3) Dikkatiniz ve İlginiz

Köpeklerde Sarılma Çoğu köpek, size biraz sarılmak, övgü ve diğer türden ilgi görmekten daha iyi bir şey sevmez. Bölünmemiş dikkatiniz, köpeğiniz iyi davrandığında ödül olarak kullanılabilir.

Bunu yapmanın bir yolu, köpeğiniz biraz sevişmek için size gelene kadar beklemektir. Onu hemen ilgiyle şımartmak yerine, önce bunun için çalışmasını isteyin.

Örneğin, oturmasını veya uzanmasını isteyebilirsiniz. İstediğini yaptığında, ona biraz zaman tanı. Olmazsa, birkaç saniye uzaklaşın, sonra geri dönün ve ona komutu tekrar verin. Köpeğiniz, belirli davranışların ona çok fazla dikkatinizi çektiğini çabucak öğrenecektir.

4) Dışarıda Bulunma

köpeklerin dışarıda bulunması Çoğu köpek dışarıda olmayı sever. Yeni kokular, ilginç manzaralar ve keşfedilecek her türlü şey var.

Köpeğiniz dışarıyı seviyorsa, bunu pozitif güçlendirme eğitim programınızın bir parçası olarak kullanabilirsiniz.

Evden kaçma, bu tür bir ödülü kullanmanın harika bir yoludur. Köpeğinizi veya yavru köpeğinizi tasmalı olarak dışarı çıkarıp rahatlamasını istediğiniz yere götürün. Keşfetmesine izin vermeyin. Sadece aynı noktada kalın. Kendini rahatlatmazsa, onu tekrar içeri alın ve bir süre sonra tekrar deneyin. Kendini rahatlatırsa, onu övün ve mahallede bir yürüyüşe çıkarın, istediği sıklıkta durup burnunu çekmesine ve keşfetmesine izin verin.

Yakında köpeğiniz, ancak kendini doğru yerde rahatlattıktan sonra dışarıda vakit geçirebileceğini öğrenecek.

5) Diğer Köpeklerle Oynama

Köpeklerin başka köpeklerle oynaması Birçok köpek diğer köpeklerle oynamayı sever. İyi davranış için bir ödül olarak diğer köpeklere erişimi kullanabilirsiniz.

Örneğin, yerel köpek parkınıza bir gezi yapın. Arabadan atlamasına izin verene kadar köpeğinizin beklemesini sağlayın.

Diğer köpeklere girmesine izin vermek için kapıyı açmadan önce tekrar oturmasını veya beklemesini isteyin. Onu bekleyebilir veya uymazsa arabaya dönebilirsiniz. Köpeğiniz, diğer köpeklerle oyun oynamanın tek yolunun komutlarınıza yanıt vermek olduğunu öğrenir öğrenmez, bu davranışları sunmaya başlayacaktır.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here