Yavru Köpekler İçin Pozitif Pekiştirme Eğitimi | En Etkili Yöntem

0
911

Köpeğinizi eğitmek için olumlu pekiştireç kullanmak, sevdiğiniz davranışları ödüllendirmeniz ve sevmediğiniz davranışları görmezden gelmeniz anlamına gelir. Köpeğinizin iyi davranışlarını ödüllendirmek için övgü, yaşam ödülleri ( oyunlar, yürüyüşler veya araba gezintileri gibi) veya ikramlar kullanabilirsiniz.

Tıklayıcı eğitimi etkili bir yöntemdir, ancak ödülleri tıklayıcı olmadan kullanmak mümkündür. Başlamanıza yardımcı olmak için, köpeğinizi olumlu pekiştirmeyle eğitmenin birçok faydasını anlamak iyidir.


Köpeklere Pozitif Eğitim Nasıl Öğretilir..

Ailedeki Herkesi Dahil Edin

Olumlu pekiştirme, ailedeki herkesin köpeğin eğitimine katılmasını sağlar. Güçlü bir ses tonuyla konuşmanızı, gücünüzü kullanmanızı veya kendinizi veya bir aile üyesini potansiyel tehlikeye atmanızı gerektirmez. Ailedeki herkes harekete geçebilir!

Örneğin, çocuğunuzun tasma düzeltmeleri ve ceza biçimleri gibi bazı köpek eğitimi yöntemlerini kullanmasına izin vermek tehlikeli olabilir. Olumlu pekiştirme ile çocuklarınıza bir avuç köpek maması verebilir ve onlara kullandığınız komutları öğretebilirsiniz. Sizin gözetiminiz altında, çocuklar köpeğinizi sizin yaptığınız gibi eğitebilecekler.

İletişim Kurmak

Olumlu pekiştirme, köpeğinizle net bir şekilde iletişim kurmanızı sağlar. Köpeğinizin ne yapmasını istediğinize siz karar verirsiniz ve köpek istenen eylemi yaptığında ödüller sunarak bunu ona bildirirsiniz. Köpeğinizi işleri doğru yaptığı için ödüllendirdiğinizde, bu iyi davranışları tekrarlamanız daha olasıdır çünkü köpekler memnun etmeyi amaçlar.

Ceza her zaman bu kadar net değildir. İyi bir örnek, bir köpeği ev kazaları için cezalandırmaktır. Bu durumda, köpeği halınıza idrar yaparken yakalar ve onu azarlarsınız ya da eski bir numaraya katlanmış bir gazete ile şapırdatmaya başvurursunuz. Amacınız, köpeğe evinizin içinde tuvalet yapmanın kabul edilemez olduğunu söylemektir. Bunun yerine, köpekler genellikle sahipleri etraftayken tuvalet yapmanın güvenli olmadığını öğrenir. Bu, köpeğinizin yalnız bırakıldığında kaza geçirdiğini görmenizin nedenlerinden biridir, ancak onu asla hareket halinde yakalamış gibi görünmüyorsunuz. Kesinlikle bir iletişim sorunu var; Korku, bir köpeğin bir şeyleri düzgün bir şekilde öğrenmesi için etkili bir yol değildir.

Köpeklerde Olumlu Pekiştirme

Olumlu pekiştirme ile bu karışıklığın önüne geçebilirsiniz. Köpeğinizi cezalandırmak yerine, dışarıda tuvalete gitmek gibi istediğiniz davranışı ödüllendireceksiniz. Bu durumda, köpeğiniz dışarıda her tuvalet yapışında, ona bol bol övgü ve ödül verirsiniz ya da biraz oynamasına izin verirsiniz.

Sabırlı ve tutarlıysanız, köpeğiniz dışarı çıktığında iyi şeyler olduğunu, içeriye girdiğinde hiçbir şey olmadığını öğrenecektir. Köpeğinizle net bir şekilde iletişim kurmayı başardığınız için, köpeğiniz ödülleri toplamak için yakında dışarı çıkacak.

Çeşitli Davranışlar İçin Kullanın

Tasma düzeltmeleri veya diğer ceza biçimleri gibi eğitim yöntemlerini kullanmak her köpek için etkili değildir. Aslında, bazı durumlarda ceza, bir davranış problemini daha da kötüleştirmeye hizmet edebilir.

Agresif köpekler mükemmel bir örnektir çünkü ceza karşısında genellikle daha da agresif hale gelirler. Aynı şekilde, korkak köpekler en küçük cezaya bile iyi tepki vermeyebilir. Bazı insanlardan veya durumlardan korkan bir köpek, bir eğitim yöntemi olarak ceza kullanıldığında daha da korkabilir. Bununla birlikte, tıklayıcı kullanan eğitmenler, agresif ve korkulu köpekleri eğitmek için pozitif takviye kullanarak büyük başarı bildirdiler.

Zihinsel Uyarım Sunun

Can sıkıntısı, kazma ve aşırı çiğneme gibi yaygın davranış problemlerinde önemli bir faktördür. Eğitim, can sıkıntısını uzak tutmanın harika bir yoludur. Köpeğinizin gününe birkaç kısa, pozitif eğitim seansı ekleyerek ne kadar enerji yakacağına şaşırabilirsiniz.

Eğlenin

Eğitim seanslarını kısa ve iyimser tutarsanız, pozitif güçlendirme eğitimi sizin ve köpeğiniz için eğlenceli olabilir. Köpekler, eğitimin kendileri için pek çok iyi şeye yol açtığını anladığında, çoğu eğitim seanslarını oyun zamanı olarak görmeye başlar. Köpeğiniz yakında ödül alma umuduyla size iyi davranışlar sunacak ve köpeğin öğrenme hevesinden bir gülümseme alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Bağınızı Güçlendirin

Çoğu insan için köpekleri arkadaşları, yoldaşları ve ailenin bir parçası haline gelir. Olumlu pekiştirme eğitim yöntemleri, köpeğinizle aranızdaki bağı güçlendirmeye yardımcı olabilir . Diğer eğitim yöntemleri köpeğinize nasıl davranacağını öğretebilirken, olumlu pekiştirme, köpeğinizin güvenini korurken ve ilişkinizi güçlendirirken ona liderlik etmenize yardımcı olacaktır.

Kendinizi köpeğinizin yerine koyun. Patronunuz bir görevi tamamlamanız için sizi fiziksel olarak zorlarsa, işte kendinizi rahat hisseder miydiniz? Yoksa, iltifatlar ve ikramiyelerle olumlu bir ortam sunan biriyle çalışmaktan daha mı keyif alırsınız? Muhtemelen sizi öven patron için daha çok çalışmaya istekli olacaksınız. Aynı şekilde, cezadan korkmak yerine ödüllendirilmeyi dört gözle bekliyorsa, köpeğinizin şirketinizden zevk alması çok daha olasıdır.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Olumlu pekiştirmenin anahtarı tutarlılık ve sabırdır. Köpeğinizin bir emre itaatsizlik etmesi çok sinir bozucu olabilir ve zaman zaman öfkenizi ya da hayal kırıklığınızı göstermek isteyebilirsiniz. Köpeklerin beden dilini kelimeleri anlamaktan çok daha iyi okuduklarını unutmayın, bu nedenle pozitifliği yansıtmanız ve söylemeniz gerekir.

Sinirlendiğinde derin bir nefes al, onun sadece bir köpek olduğunu ve elinden gelenin en iyisini yaptığını hatırla ve rahatla. Bir gülümseme ve heyecanlı gözlerle tekrar mutlu bir notla başlayın. Köpeğiniz bunu anlayacak ve bir sonraki süprizinizde ne varsa onu bekleyecektir.

Sunduğunuz ödüller çeşitli olmalı ve köpeğinize gerçekten çekici gelen şeyler olmalıdır. Yeni bir komut öğretirken veya büyük sorunlu davranışlar üzerinde çalışırken, yalnızca eğitime ayrılmış, gerçekten nefis ve karşı konulmaz bir muamele sunun. Köpeğiniz iyileştikçe, normal ikramlarına geçebilir veya en sevdiği oyuncağını ödül olarak sunabilirsiniz.

Her zaman bol bol övgü sunun. Yakında onları her seferinde ödüllendirmek zorunda kalmayacaksınız ve iyi yapılmış bir iş için sevginiz yeterli olacak.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here