Köpekler İçin Sağlıklı 9 Ödül Maması Çeşiti

0
1395

İster eğitim sırasında, ister genel iyi davranış için bir ödül olsun, ister sebepsiz yere köpeklerimize ödül vermeyi seviyoruz.

köpek ödülleri

Uygun ödül çeşitlerini seçmek, köpeklerimizin sağlıklı ve mutlu kalmasına yardımcı olabilir. İkramlar sağlıklı beslenmeyi iyileştirebilir ve asla bir köpeğin günlük mama alımının %10’undan fazlasını oluşturmamalıdır. Mevcut köpek muamelesi türleri hakkında bilgi edinin ve hangisinin köpeğiniz için en iyi olduğuna karar verin.

1) Çıtır Ödüller

Kıtır köpek ödülleriBazen köpek bisküvisi olarak adlandırılan sert, gevrek ikramlar çeşitli tatlarda, şekillerde ve boyutlarda mevcuttur.

Mamanın boyutu, köpeğinizin boyutuna uygun olmalıdır.

Yüksek kaliteli köpek mamalarıyla aynı standartları karşılayan bir marka seçin. Gevrek köpek muameleleri, köpeğiniz için harika günlük ödüller sağlar.

2) Yumuşak Ödüller

yumuşak köpek ödülleriYumuşak, çiğnenebilir ikramlar da çeşitli tatlar, şekiller ve boyutlarda mevcuttur. Bu ikramlar, hoş tadı ve yumuşak dokusu nedeniyle özellikle antrenman sırasında faydalıdır.

Anında tatmin için eğitim sırasında küçük bedenler kullanın. Köpeğiniz mamayı hızlıca yiyebilirse, bunun bir ödül olduğu mesajı netleşir. Yüksek kaliteli köpek mamalarıyla aynı standartları karşılayan köpek maması markalarını seçin.

3) Dondurularak Kurutulmuş Ödüller

Dondurularak kurutulmuş ödüllerDondurularak kurutulmuş ve sarsıntılı ikramlar, özellikle köpekler için yapıldığında, insan yemeğine benzer lezzetli bir lokma sunar. Bu ikramlar genellikle et, karaciğer, kümes hayvanları ve deniz ürünleri gibi çeşitli formlarda bulunur.

Pek çok köpek sahibi, arzu edilen lezzetleri nedeniyle bu muameleleri eğitim sırasında kullanım için çok etkili bulmaktadır.

Saygın bir ABD şirketi gibi, sarsıntılı ikramlar için iyi bir kaynak bulduğunuzdan emin olun. Veya bir gıda kurutucu ile köpeğiniz için kendi et sarsıntılı ikramınızı yapabilirsiniz.

4) Çiğneme Kemiğine Benzer Ödüller

çiğneme kemiğine benzer ödüllerDiş çiğnemeleri ve kemik benzeri muameleler hayvan kemiklerinden yapılmaz. Bazıları mısır nişastası veya diğer sindirilebilir maddelerden yapılır.

Bu tatlıları tüketmek için gereken çiğneme derecesi nedeniyle, bazı uzmanlar diş sağlığını desteklediğine inanmaktadır. Gerçek kemiklerden daha güvenli olsa da, bu ikramlar “yutulduğunda” mide-bağırsak tıkanıklığına neden olabilir.

Ayrıca ödül çok sert olursa diş kırılmalarına veya ağız yaralanmalarına neden olabilir. Her zaman köpeğiniz için uygun boyuttaki çiğnemeyi seçin. Dizinize vurursanız acıtan bir çiğneme ödülünü seçmeyin – bu, köpeğinizin dişleri için çok zor olduğu anlamına gelir. Herhangi bir tür çiğneme tüketirken köpeğinizin denetlendiğinden emin olun.

5) Hayvan Kemikleri ve Toynak Ödülleri

Hayvan kemikleri ödülüHayvanlardan alınan kemikler ve toynaklar genellikle köpeklere verilmemelidir. Bunlar dişlerin kırılmasına veya kırılmasına ve ayrıca gastrointestinal perforasyon veya tıkanıklığa neden olabilir.

Kemikler ve toynaklar her tür köpek için çok zararlı olabilir, ancak en tehlikelileri pişmiş kemikler ve her türlü kümes hayvanı kemiğidir (pişmiş veya çiğ). Bu, geyik boynuzları için de geçerlidir – güvenli olmaları çok zordur. Bunun yerine köpeğinize diş çiğnemeleri ve diğer sindirilebilir kemik alternatifleri sunun.

6) Ham Deri Ödülü

Ham deri ödülleriÖzellikle sindirilebilirlik için işlem görmedikçe, ham deri genellikle köpekler için önerilmez. Hayvan derisinden yapılan ve genellikle çeşitli kimyasallarla işlem gören ham deri, bazen gastrointestinal tıkanıklıklara veya başka komplikasyonlara neden olabilir.

Bunun yerine mısır nişastası bazlı “kemikler” veya diş çiğnemeleri ile beslemeyi deneyin. Bazı ham deri türleri, veteriner hekimler tarafından sindirilebilir ve dişlere iyi gelecek şekilde özel olarak geliştirilmiştir. Veterinerinize bu seçenekler hakkında danışın.

7) Domuz Kulağı Ödülü

domuz kulakları ödül mamasıDomuz kulaklarından yapılan bunlar köpeğiniz için lezzetli ama yağlı yiyeceklerdir. Ayrıca güvensiz olarak kabul edilebilecek kimyasallarla da işlenebilirler.

Özellikle obezite riski taşıyan köpeklerde domuz kulaklarından kaçınılmalıdır. Kimyasallarla fazla işlenmemiş bir domuz kulağı kaynağı bulabilirseniz, yüksek yağ içeriği nedeniyle yine de minimumda tutulmaları gerekir.

8) İnsan Gıda Ödülleri

Evde verilebilecek ödüllerVerilmesi insan yiyecek köpeklere yiyecek türüne göre iyi ya da kötü olabilir. Kaçınılması gereken yiyecekler arasında peynir, sosisli sandviç, kraker, kurabiye ve diğer benzer “masa artıkları” bulunur ancak bunlarla sınırlı değildir. Havuç, elma, yağsız et, kümes hayvanları veya deniz ürünleri gibi taze yiyecekler köpeğiniz için gerçekten faydalı olabilir.

İnsan gıdalarından yapılan ikramlar herhangi bir baharat veya sos içermemelidir. Zehirli yiyecekler oldukları için köpeğinize asla üzüm, kuru üzüm veya soğan vermeyin . Sarımsak da tehlikeli olabilir ve az miktarda ve yalnızca bir veterinerin talimatıyla kullanılmalıdır. Köpeğinize vermeden önce tüm insan gıdalarının güvenliği konusunda veterinerinize danışın.

9) Özel Diyet Ödülleri

Diyet ödül mamalarıÖzel diyetler uygulanan köpekler için mamalar bazen özel diyeti yapan aynı gıda şirketi tarafından üretilir. Değilse, uygun bir ikame olup olmadığını veterinerinize sorun.

Ayrıca izin verilen malzemelerle veya evcil hayvanınızın özel diyetinin konserve versiyonundan ev yapımı köpek maması da yapabilirsiniz.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here