Köpeklerle Halat Çekme Oyunu Zarar Görmeden Nasıl Oynanır?

0
1350

Birçok köpek halat çekmeyi sever; onların yırtıcı doğasının sağlıklı bir göstergesidir. Halat çekme köpeğiniz için harika bir zihinsel ve fiziksel egzersiz sağlar. Aynı zamanda insan-köpek bağını güçlendirmenin harika bir yoludur.

Köpeklerle halat çekme oyunu

Ancak güvenli bir şekilde oynayacaksanız, oynamaya başlamadan önce sizin ve köpeğinizin kuralları ve parametreleri bildiğinizden emin olmalısınız. Bu kurallar oyunun aşırıya kaçmasını engeller. Köpeğiniz uygun şekilde eğitildiği sürece, bu oyunu birlikte oynamaktan çekinmemelisiniz.

Bir Serbest Bırakma Komutu Öğretin

Köpeğinizle halat çekme oyunu oynamaya başlamadan önce, oyunu bitirmek için bırak gibi bir komut oluşturun. Bu, gerektiğinde oyunu durdurmanıza yardımcı olacaktır. İşler kontrolden çıkarsa köpeğinizin oyuncağı düşüreceği gerçeğine güvenebilmelisiniz. Halat çekme oyununa başlamadan önce köpeğinizin serbest bırakma komutunuzda ustalaştığından emin olun.

Bir Oyuncak Seçin

Çekmek için tasarlanmış ve getirme gibi diğer oyunlarda kullanmayacağınız bir köpek oyuncağı seçin. Oyuncak dayanıklı ve esnek olmalıdır. En iyi römorkör oyuncakları tipik olarak kauçuk veya benzeri malzemeden yapılır ve elinizi köpeğin ağzından uzak tutan rahat bir tutamağa sahiptir.

Bir Nokta Seçin

Dikkat dağıtıcı, dağınıklık veya tehlikeli nesneler olmadan geniş bir alanda oynayın. Dış mekan harika, ancak halat çekmenin güzelliği, biraz alanınız varsa içeride güvenle oynanabilmesidir. İkinizin de hareket etmesi için yer olduğundan ve ikinizden birinin geri çekilmesi durumunda arada hiçbir şey olmadığından emin olun.

Oyunu Başlat

Sesi ayarlamak için her zaman halat çekme oyununa başlamalısınız. Kuralları siz koyarsınız ve siz ve köpeğiniz halat çekme oyunu oynarken siz karar verirsiniz.

Molalar Verin

Halat çekme oyunu oynarken köpeğiniz heyecanlanabilir ve hırlamaya başlayabilir. Oyunun kendisi yırtıcı davranış olduğu için bu normaldir. Bununla birlikte, köpeğinizin aşırı heyecanlı veya agresif olmasını önlemek ve oyunun kontrolden çıkmasını önlemek için molalar vermek önemlidir.

  • Biraz hırıltı kuyruk hala sallayarak ile muhtemelen Tamam, ama hiçbir şey çok yoğun garanti bir mola. Aslında, herhangi bir noktada kendinizi tedirgin veya şüphe içinde hissediyorsanız, bir ara verin.
  • Köpeğinizin dişleri herhangi bir noktada sizinle temas ederse, oyun hemen durmalıdır. Bir çığlık atın, bırakma komutunuzu söyleyin ve ardından oyuncağı alın ve en az 30 saniye uzaklaşın.
  • Halat çekme oynarken köpeğinizin kazanmasına izin verebilirsiniz. Aslında, bu harika bir fikir. Kazanmak, güvenini arttırır ve hayvanı ödüllendirir. Ancak, köpek oyun sırasında yaramazlık yaparsa, oyuncağı bitiren siz olmalısınız.
  • İki köpek, normal bir şekilde anlaştıkları sürece birbirleriyle halat çekebilir. Oyun denetlenmeli ve aynı kurallar geçerlidir. Kurallara uymazlarsa mola verin, çünkü bu, kontrolden çıkmasını önlemeye yardımcı olacaktır.

Köpeklerin halat çekme oynaması

Mola vermek için çekmeyi bırakın ve bırakma komutunu kullanın. Otur ve aşağı gibi temel komutları uygulamak için 30 saniye kadar zaman ayırın. Köpeğiniz daha rahat göründüğünde oyun devam edebilir.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Köpeğinizin römorkör oyuncağını her zaman tereddüt etmeden düşürmesini sağlamak için oyun sırasında komutu sık sık uygulayın. Bu, eğitimin yapıştığından emin olmak için köpeğinize öğrettiğiniz diğer püf noktaları ve davranışları kanıtlamaya benzer.

Eğer köpek iki ya da üç kez kazara ısırırsa, halat çekme oyununa bugün için son verilmelidir. Bu, köpeğinize dişlerine ekstra dikkatli olmasını hatırlatmak içindir. Oyunun doğası gereği dişlerin zaman zaman seni sıyırması muhtemeldir, ancak köpeğiniz kuralları anladığında çok daha dikkatli olacaktır.

Köpeğinizle halat çekme oyunu oynamak oldukça tatmin edici bir deneyim olabilir. Oyunlar köpeğiniz için zihinsel ve fiziksel olarak uyarıcıdır ve sizin için de oldukça iyi bir egzersizdir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here