Köpeklerin Yabancılardan Korkmasının 4 Temel Nedeni ve Çözümleri

0
1504

Bazı köpekler yabancılardan aşırı derecede korkarlar. Korkarlar, titrerler ve karşılaştıkları her yeni kişiden saklanmaya çalışırlar. Köpeklerin yabancılardan korkması duyulmamış bir şey olmasa da, ideal tepki saklanmamak veya kaçmamak için açık bir dostluktur.

Köpeklerde yabancılardan korkma nedenleri

Köpeğiniz yabancıların yanında aşırı derecede korkuyorsa, korkusunu yenmesine yardımcı olabilmek için nedenlerini anlamak iyi bir fikirdir.

Köpeklerin Yabancılardan Korkma Nedenleri

Köpeğinizin tanımadığı insanlardan korkmasının birkaç nedeni vardır .

  • Bir olasılık, onun genetiğidir. Utangaç veya çekingen bir köpeğin ürkek yavrular üretmesi daha olasıdır. Örneğin erkeklerden veya çocuklardan özel bir korku duymak yerine, tüm yabancılardan genel olarak korkan bir köpek, genetik olarak korkmaya yatkın olabilir.
  • Bir köpek yavrusu olarak uygun sosyalleşme eksikliği, bazı köpeklerin yabancılardan korkmasının bir başka nedenidir.
  • Çok çeşitli insanlarla tanışma şansı olmayan köpek yavrularının tanımadıkları insanlardan korkmaları daha olasıdır.
  • Kötüye kullanım öyküsü olan köpekler de yabancılardan korkabilir. Bir istismar geçmişinin farkındaysanız, köpeğinizin yabancılardan neden korktuğunu daha iyi anlayabilirsiniz.

Köpeklerin Yabancılara Karşı Korkusunu Azaltmak

Bir köpeğin yabancılardan korkması çok dikkatli bir şekilde yönetilmelidir. Bütün köpekler korktuklarında farklı tepki verirler. Bir köpek, bir yabancının huzurunda bir köşeye sinebilir. Başka bir köpek hırlayarak veya hırlayarak tepki verebilir. Bir köpeğe korkmamayı öğretmek genellikle çok zaman ve tutarlı eğitim gerektirir.

Köpeğinizin yabancılara korkuyla tepki vermesini bekleyebilirsiniz. Bu, tasmasını germenize veya tutuşunuzu sıkmanıza neden olabilir. Siz ve köpeğiniz yeni insanlarla tanıştığınızda arkadaş canlısı, rahat ve iyimser olmaya çalışın.

Bazı köpekler yabancıları tamamen kabul etmeyi asla öğrenemezler, ancak köpeğinizin korkusunu bir dereceye kadar hafifletebilirsiniz. Korkunç köpeğinizi insanlarla tanışmaya veya onları istemiyorsa evcil hayvanları kabul etmeye zorlamayın, çünkü bu bazen korku ısırmasına neden olabilir.

Köpeğinizin tepkisine bağlı olarak, ipuçlarını ve uygulanacak yönetim stratejilerini belirlemeye yardımcı olması için sertifikalı bir köpek davranışçı ile çalışmak çok yardımcı olacaktır. Her köpek kendi hızında öğrenir ve uyum sağlar. Bu süreç haftalar, aylar ve hatta daha uzun sürebilir.

Yeni Ziyaretçiler İçin Hazırlanın

Ne zaman yeni biri ziyarete gelse, o kişinin köpeği tamamen görmezden gelmesini sağlayın. Ziyaretçi, köpeği evcilleştirmeye veya onunla göz teması kurmaya çalışmamalıdır. Ziyaretçinizin ziyaret sırasında köpeğinizin yakınında yere nazikçe atması için elinizde bazı ikramlar bulundurun. Tutarlı bir uygulama ile, korkulu köpeğiniz yavaş yavaş yabancıları ödüllerle ilişkilendirmeye başlayabilir.

köpeklerin yabancılardan korkmaları

Bazı köpekler erkeklerden kadınlardan daha çok korkar . Köpeğinizin belirli bir cinsiyetten yabancıların etrafında gerildiğini, sızlandığını veya hırladığını fark ederseniz, misafirlerinizi buna göre hazırlayabilirsiniz. Köpeğinizin bir yabancıya yaklaşmasına izin verin onun şartlarında.

Köpeğinizin korkusunun ciddiyetine bağlı olarak, bir yabancıya çabucak ısınabilir ve sevişmeye ve elleçlemeye izin verebilir veya yeni bir kişiye ısınmak için birkaç ziyarete ihtiyacı olabilir. Çok şiddetli davranışları olan bazı köpeklerin evde ziyaretçilerden uzakta dinlenebilecekleri ve ziyaretçiler geldiğinde endişelenmeyecekleri rahat bir yere gitmesi gerekebilir.

Köpeğinizde hırıltı veya herhangi bir saldırganlık fark ettiyseniz, tetikleyicileri ve evcil hayvanınızın ziyaretçilerle güvenli bir şekilde hareket edip edemeyeceğini anlamaya yardımcı olması için sertifikalı bir köpek davranış uzmanıyla çalışmak çok önemlidir. Ziyaretçileri veya köpeğinizi asla birinin ısırılabileceği bir duruma sokmak istemezsiniz.

Köpeğiniz bir kez yaklaştığında, kişi göz temasından kaçınmaya devam etmeli ve yavaş, tehdit edici olmayan hareketler yapmalıdır. Köpeğinizi asla bir yabancı tarafından, özellikle de bir çocuk tarafından ele alınmasını kabul etmeye zorlamayın.

Bir köpek konfor alanından çok uzağa itilirse ve kaçmasına izin verilmezse, ısırmaya başvurabilir. Yabancılardan korkan köpekler korkudan ısırabileceğinden, herkesin köpeğinizin etrafında güvende olmasını sağlamak sizin işiniz. Bu, belirli insanlar ziyaret ettiğinde köpeğinizi farklı bir odaya koymak anlamına gelebilir.

Stresten Uzak Durun

Köpeğinize kendine ait bir alan verin. Köpeğin yalnız kalacağını bildiği sessiz bir oda gibi bir yeriniz varsa yardımcı olur. Bir sandık , köpeğiniz çok endişelendiğinde kaçması için mükemmel bir yer yapar. Güvenli noktasına gök gürültüsü gömleği uygulamak veya sakinleştirici köpek feromonları püskürtmek de yardımcı olabilir.

Evcil hayvanınız güvenli bir yerdeyse, insanların oraya girip onu dışarı çekmelerine ve hatta evcilleştirmeye çalışmasına izin vermeyin, çünkü köpeğin yalnız bırakılabileceği ve rahatsız edilmeyeceği bir alanı olmalıdır.

Köpeğinizi potansiyel olarak korkulan durumlardan uzaklaştırmak, özellikle hem ziyaretçileri hem de köpeğinizi güvende tutmaya yardımcı olacaksa, kesinlikle kabul edilebilir. Köpekler için güvenli noktaların geniş bir alan olması gerekmez.

Köpeğinizin en sevdiği oyuncağı veya battaniyesiyle kıvrılabileceği rahat, sessiz bir odanın köşesi gayet iyi hizmet edecektir. Önce kontrol etmeden kimsenin bu alana girmediğinden emin olun; köpek, kendini güvende hissetmek için kesintiye uğramayacağını veya şaşırmayacağını hissetmelidir.

Köpeklerin yabancılardan korkması

Veteriner Bakımı ve İlaç

Evcil hayvanınızın korkusunu veterinerinizle tartışmak önemlidir, çünkü o size evde kullanabileceğiniz taktikler konusunda rehberlik edebilir ve ilacın gerekli olup olmadığını tartışabilir. Veterinerler, korku gibi davranış sorunları olan köpeklerde uzmanlaşmış, binişli bir veteriner davranışçıya danışmayı bile önerebilir. Veya sertifikalı bir köpek eğitmeni (CDPDT) ile evde eğitim önerebilir.

İtaat Eğitimi

İtaat eğitimi, korkulu davranışları yönetmede ve köpeğinizin stresinin bir kısmını gidermede çok yardımcı olabilir. Şiddetli bir yabancı korkusu, hırlama, takılma ve ısırma gibi agresif davranışlara yol açabileceğinden, köpeğinizin yabancı korkusuyla başa çıkmak için bir plan yapmak için bir köpek eğitmeni veya davranış uzmanı ile çalışmak faydalı olabilir.

Sizinle ve korkak evcil hayvanınızla çalışacak sertifikalı bir köpek eğitmeni bulmak her aşamada yardımcı olur. Tipik olarak, bir eğitmen korkulu bir evcil hayvanla ne kadar erken ilgilenirse o kadar iyidir.

CDPDT eğitmenleri, durumlara objektif olarak yaklaşabilir ve korkulu evcil hayvanınızın çevrede güvenli bir şekilde etkileşime girmesine nasıl yardımcı olabileceğinizi öğretebilir. Bazı evcil hayvanlar için belirli bir duyarsızlaştırma ve eğitim planı oluşturabilirler.

Diğerleri için, bir evcil hayvanı ve diğerlerini güvende tutmanın en iyi yolunun onları potansiyel korku uyandıran durumlardan uzaklaştırmak olduğuna karar verebilirler. Yine de diğer durumlar için, bir eğitmen, bir evcil hayvanın nefes alıp vermesine ve su içmesine izin verirken ısırmanın sınırlandırılmasına yardımcı olabilecek bir tel sepet ağızlık gibi bir yöntem önerebilir.

Sepet ağızlıkları (veya herhangi bir ağızlık) en iyi şekilde, yalnızca sınırlı süreler için, uygun durumlarda ve uygun bir uyumla kullanıldığından emin olabilecek sertifikalı bir eğitmen veya veteriner tarafından yönlendirildiği şekilde kullanılır.

Korkan evcil hayvanlar, sahipleri için zorluklar sağlayabilir, ancak sabırlı olmak, evcil hayvanınızı akıllıca yönetmek ve eğitmenlerden ve veterinerlerden yardım istemek, korkak evcil hayvanların korkularını yönetmelerine yardımcı olmada etkili olabilir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here