Köpekler İçin Sağlıklı ve Eğlenceli 7 Egzersiz

0
955

Sağlıklı ve formda kalmak için düzenli egzersiz şarttır. Köpekler bunun bir istisnası değildir. Egzersiz, köpeğinizin temel ihtiyaçlarından sadece biridir. Hayat meşgul olur, çoğumuz köpeklerimize ihtiyaç duydukları egzersizi vermeyi unuturuz.

köpeğiyle beraber koşan kadın

Köpeklerin Ne Kadar Egzersize İhtiyacı Vardır?

Genel olarak, çoğu köpek, sağlıklı kalmalarına yardımcı olmak için günde bir ila iki saat egzersiz yapmalıdır. Köpeğinizin yaşına, cinsine ve toleransına bağlı olarak az ya da çok ihtiyacı olabilir. Her köpek aynı değildir, bu nedenle köpeğinizin egzersiz ihtiyaçlarını keşfetmek biraz deneme yanılma gerektirebilir. Şüphe duyduğunuzda, köpeğinize istediği kadar egzersiz yapın, ancak aşırıya kaçmamaya dikkat edin.

Çok sıcak günlerde açık hava aktivitelerinden kaçının ve köpeğinizin her zaman taze, soğuk suya erişebildiğinden emin olun.

Köpeğiniz yorgun, ağrılı veya egzersize ilgisiz görünüyorsa egzersizi durdurun veya azaltın.

Egzersiz sırasında veya sonrasında herhangi bir hastalık belirtisi fark ederseniz, veterinerinizle iletişime geçin.

Önce güvenlik

Köpeğiniz için herhangi bir egzersiz rejimine başlamadan önce veterinerinize danışın.

Köpeğinizle egzersiz yaparken, hızı onun belirlemesine izin verin. Su ve dinlenme için molalar verin. Özellikle ağızları daha kısa olan (Bulldoglar veya Puglar gibi), yaşlı köpeklerle ve sağlık sorunları olan köpeklerle sıcak havalarda egzersiz yapmaktan kaçının.

Ne tür bir köpeğiniz olursa olsun, bitkinlik, hastalık veya yaralanma belirtilerine dikkat edin. Şüphe duyduğunuzda, egzersiz yapmayı bırakın ve eve gidin.

Ayrıca, köpeğinizle egzersiz yaparken çevrenizin farkında olun. Diğer köpeklerin veya insanların varlığı, özellikle köpeğiniz tasmasız ise tehlikeli bir dikkat dağınıklığı yaratabilir.

Köpeğim için Hangi Tür Egzersiz En İyisidir?

Köpeğinizle aynı anda egzersiz yaparken yapabileceğiniz birçok aktivite var. Bazı aktiviteler köpeğiniz için sizden daha fazla egzersiz sağlar ama yine de bağ kurmanın eğlenceli bir yoludur.

Bir top veya diskle getirme oynayın, köpek parkını ziyaret edin. Köpeğinizin köpek sporlarına dahil olmasını ister misiniz? Çeviklik, flyball ve hayvan sürüsü yarışmaları başlamak için harika yerlerdir.

Sizin ve köpeğinizin sağlığını koruyacak eğlenceli egzersizler;

1) Yürüyüş

köpeklerle yürüyüşYürüyüş, köpeklerimize verme eğiliminde olduğumuz klasik egzersiz şeklidir. Ama sorun değil, çoğu köpek yürümeyi sever!

Biraz egzersiz yapmanın yanı sıra yürüyüş, köpeğinizin burnu ile dünyayı keşfetmesi için harika bir yoldur. acele etme.

Köpeğinizin yürüyüş sırasında etrafı koklaması için zaman ayırmasına izin verin. Köpeğinizin yeni şeyler görüp koklayabilmesi için sık sık farklı bir rotayı deneyin.

2) Koşu

köpeklerle koşuKoşmak, bazı köpekler için harika bir egzersiz şeklidir. Tüm köpekler bu tür bir egzersizi tolere edemez, ancak bazı köpekler yeterince alamaz!

Eller serbest bir tasma kullandığınızda köpeğinizle koşmak daha kolay hale getirilebilir. Tasmasız koşma, güvenlik ve yasal nedenlerle genellikle iyi bir fikir değildir.

Bununla birlikte, köpeğinizin gerçekten güvenilir bir geri çağırmaya sahip olup olmadığı ve yerel kanunların tasmasız köpeklere izin vermesi düşünülebilir.

Köpeğinizle ilk kez koşmaya başladığınızda, yavaş başladığınızdan ve daha yüksek hızlara ve daha uzun mesafelere kadar ilerlediğinizden emin olun. (Patileri yakabileceğinden, özellikle sıcak asfaltta sıcak havalarda koşmaktan kaçının). Egzersiz toleransını izlemek ve gerektiğinde mola vermek için köpeğinizle düzenli olarak kontrol edin. Koşularda bol su getirin.

3) Bisiklete Sürme

Köpeklerle bisiklet sürmeHer köpek bisikletinizin yanında koşmak için tasarlanmamıştır. Bu, bazı durumlarda (siz ve köpeğiniz için) tehlikeli olabilir. Ancak, doğru yaparsanız köpeğinizle bisiklete binmek eğlenceli olabilir.

En önemli şey yavaş başlamaktır. Köpeğinizin bisiklete alışmasına izin verin. Ardından, koşmaya ve size ayak uydurmaya alışmasına izin verin.

İlk başta mümkün olduğunca yavaş sürün ve çok fazla bükülme ve dönüşten kaçının. Köpeğiniz her zaman tasmalı olmalıdır, bu nedenle köpeğinizin tasmasını tutmak zorunda kalmamak için iyi bir bisiklet ataşmanı bulmak isteyebilirsiniz.

4) Doğa Yürüyüşü

Köpeklerle doğa yürüyüşüDoğayı ve köpekleri seviyorsanız, köpeğinizle yürüyüş yapmak sizin için mükemmel olabilir. Yürüyüş, köpeğinize dünyayı basit bir yürüyüşten daha derin bir seviyede keşfetme şansı verir.

Köpeğinizle yürüyüşe ilk başladığınızda , daha serin bir günde kısa günlük yürüyüşlerle başlayın. Köpeğiniz kolay ve orta dereceli yürüyüşlere alışana ve daha emin olana kadar çok engebeli araziye sahip zorlu parkurlardan kaçının.

Yanınızda bol su getirin. Köpeğiniz kendi sırt çantasını bile alabilir; sadece dengeli olduğundan ve çok ağır olmadığından emin olun.

5) Yüzme

Köpeklerle yüzmekPopüler inanışın aksine, tüm köpekler yüzme bilmiyor. Diğer köpekler sadece yüzmeyi sevmezler. Ama bir su köpeğiniz varsa, bunu bilirsiniz.

Bırak o köpek yüzsün! Getirme oyununu daha da eğlenceli hale getirmek için yüzme ile birleştirebilirsiniz . Sadece bu su güvenliği ipuçlarını unutmayın.

Köpeğiniz suya aldırmıyor ama yüzemiyorsa, yine de ona öğretebilirsiniz. Bir köpek can yeleği ve onu asana kadar sığ su ile başlayın. Suyu seviyorsa, kendi başına iyi olması çok uzun sürmez. Suyu sevmiyorsa, itmeyin. O sadece bir toprak aşığı olabilir.

6) Oyunlar

Köpeklerle oyun oynamaKöpeğinizle oynayabileceğiniz, bazıları biraz egzersiz de sağlayacak birçok eğlenceli oyun var. Getirme , saklambaç ve halat çekme, köpeğiniz için orta düzeyde egzersiz ve sizin için hafif egzersiz sağlar.

Oyunlar, köpeğiniz için iyi bir zihinsel uyarım biçimi olan eğitimde de kullanılabilir . Black Mouth Cur gibi köpekleri uyarmak için burun çalışması ve bulmacaları kullanın, çünkü bu tür köpekler uyarılmadan belaya girebilir.

7) Köpek Sporları

Köpeklerle spor yapmaBugünlerde pek çok heyecan verici köpek sporu var ve yenileri sık sık ortaya çıkıyor. Çeviklik ve köpek serbest stili gibi sporlar, köpeğinize harika bir egzersiz yapmanın yanı sıra sizin için hafif ila orta dereceli egzersizler sunacaktır.

Bir köpek sporuna başlamak için, köpeğiniz için doğru olabilecekleri bulmak için biraz araştırma yapın. Ardından, bölgenizde sizin ve köpeğinizin sporu öğrenmesine yardımcı olacak sınıfları arayın.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here