Köpek Sahiplerinin Köpekleriyle Olan Bağını Güçlendirecek 7 İpucu

0
1258

Köpeğin evcilleştirilmesinden bu yana insanlar onlara (ve onlar bize) çekildi. Köpekler bize birçok yönden yardım ettiler ve karşılığında çok az şey bekliyorlar. Bizimle birlikte avlandılar, haşereleri ve haşereleri uzak tuttular, orduya ve polise hizmet ettiler, engellilere yardım ettiler ve sadık yoldaşlarımız olarak kaldılar.

Köpeklerin insanlarla bağını güçlendirme

Biz de onları önemsiyor ve onlara iyi bir yaşam kalitesi sunuyoruz. Bu bağ nasıl bu kadar güçlü hale geldi ve onu korumak ve güçlendirmek için ne yapabiliriz?

Evcilleştirilmiş Köpeğin Kısa Tarihi

Köpeklerin gizemli tarihi, öncelikle arkeolojik araştırmalarla ortaya çıkarılmıştır. Tarih öncesi köpeğe benzer yaratıkların kanıtları bize köpeğin evriminin milyonlarca yıl geriye götürülebileceğini gösteriyor.

Bazı kurtların köpeğe geçişi muhtemelen 100.000 yıldan daha uzun bir süre önce başlamıştır, ancak evcilleştirilmiş köpek muhtemelen 15.000 ila 30.000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır. Bazıları, insanların belirli özellikler için “üreterek” köpekleri evcilleştirmek için yola çıktıklarına inanıyor, ancak durum böyle olmayabilir.

Köpeklerin tarihi

Doğaları gereği köpekler çöpçüdür, bu nedenle bir teori, köpeklerin yiyecek için insan avcılarını takip etmeye başladığını öne sürüyor. Her şeyin nasıl başladığına bakılmaksızın, insan-köpek bağı zamanla çiçek açtı ve güçlendi ve muhtemelen büyümeye devam edecek.

Köpekler İnsanlar İçin Ne Yapar?

Arkadaşlık belki de köpeklerin bize verdiği en bariz şeydir, ama bu sadece başlangıç. Bilimsel kanıtlar, birçok sağlık yararının evcil hayvan sahipliğiyle birlikte geldiğini kanıtlamıştır . Köpeklerimiz rahatlamamıza, kan basıncımızı düşürmemize, aktif kalmamıza ve daha pek çok şeye yardımcı olur.

Köpekler de mutlu bir şekilde bizim için çalışıyor. Servis köpekler zihinsel veya fiziksel engelli olarak işe sahip olanlar yardımcı olabilir arama-kurtarma köpekleri değerli özelliğini korumak ve tehdit ve suç faaliyetlerini koklayarak tarafından zarar görmekten bizi korumak. Refakatçi köpeklerimiz bile evlerimizi ve ailelerimizi gururla savunmak için eğitilebilir.

Köpeklerin İçinde Ne Var?

Evcilleştirilmiş köpek, insanlara oldukça bağımlı olacak şekilde evrimleşmiştir. Köpekler genellikle vahşi doğada hayatta kalabilse de, insanların sağlayabileceği bakım sayesinde gelişirler. Sorumlu köpek sahipleri olmalı ve temel ihtiyaçlarını karşılamalıyız: yemek, barınak, sağlık vb. Onları işlerini anlamaları (ve bundan keyif almaları) için eğitmeliyiz. Bu gerçekten bir kazan-kazan durumu.

Köpeğinizle Bağ Kurmanın Harika Yolları

Köpeğinizle aranızdaki bağ, hayatınıza girdiği anda başlar ve büyümesi asla durmaz. Köpeğinizin hayatı boyunca bağı güçlendirmenin yolları vardır. Bunu yapmanın en iyi yolu köpeğinizle birlikte aktivitelere katılmaktır. Yürüyüş, oyun veya antrenman seansı kadar basit olabilir. İşte bağlanma süresi için bazı fikirler:

  • Köpeğinizle zaman geçirin. O kadar yoğun hayatlarımız var ki, köpeklerimiz bazen görmezden gelinebilir. Köpeğinizle konuşun. Köpeğine bak. Köpeğini evcilleştir. Kulaklarının arkasını kaşı. Ona ne kadar iyi bir çocuk olduğunu söyle! Seyahat ederken köpeğinizi yanınızda getirin . Köpeğinizi aile aktivitelerine dahil edin. Var eğlenceli bir araya içeride hava kötü olduğunda.

insanların köpeklerle bağlarını güçlendirmesi

  • Birlikte egzersiz yapın. Köpeğinizin sağlıklı kalması için egzersize ihtiyacı var, sizin de öyle. Neden ikisini birleştirmiyorsunuz? Birlikte egzersiz yapmanın yollarını arayın. Birlikte yürümek veya koşmak kadar basit olabilir. Veya biraz farklı bir şey için yürüyüş yapmayı veya bisiklete binmeyi deneyebilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin, köpeğiniz sizinle vakit geçirmekten memnun olacak ve ikiniz de egzersizin sağlığa faydalarını hissedeceksiniz.
  • Bir veya iki köpek sporu deneyin. Egzersizden bahsetmişken, köpeğinizle aktif kalmanın bir başka harika yolu da bir köpek sporuna katılmaktır. Çeviklik gibi çeşitli köpek sporları, köpeğin ve bakıcının birlikte yakın çalışmasını ve bir hedefe ulaşmak için iyi iletişim kurmasını gerektirir. Hangi köpek sporlarının köpeğinizin (ve sizin) kişiliğine en uygun olduğunu düşünün. Ardından, bölgenizdeki grupları bulun. Bir ders alarak ve köpeğinizin aktiviteyi nasıl sevdiğini görerek başlayabilirsiniz.
  • Köpek eğitimi üzerinde çalışın. Muhtemelen, eğitimin tüm köpekler için gerekli olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Köpeğinizi kendi başınıza eğitebilir ve eğitmelisiniz . Ayrıca birlikte bir eğitim dersi almak, paylaştığınız bağı güçlendirebilir. Eğitim sınıfındaki dikkat dağıtıcı şeyler, köpeğinizi size dikkat etmeye devam etmesi için zorlayacaktır.
  • Oyun oyna. Sadece salıvermek ve birkaç oyun oynamak çok eğlenceli olabilir . Getirme , saklambaç veya römorkör savaşı gibi oyunları düşünün . Kendi oyununuzu yaratın! Bütün aileyi dahil edebilirsiniz ( çocuklar da ). Tek kural, sizin ve köpeğinizin eğlenmesi ve herkesin güvende olmasıdır.
  • Bir terapi ekibi olun. Köpeğinizle bağ kurmanın ve köpeğinizin başkalarıyla bağ kurmasını sağlamanın en iyi yollarından biri, hayvan destekli terapiye katılmaktır . Köpeğiniz evcil hayvan tedavisi için uygunsa , hastanelerdeki ve bakım evlerindeki insanları ziyaret edebilir veya çocukların okumasına ve öğrenmesine yardımcı olabilir. Köpeğiniz, hayatının zamanını geçirirken, sağlığa fayda sağlamaya ve ihtiyacı olan insanların ruhlarını yükseltmeye yardımcı olabilir.
  • Hazır ol. Köpeğinizle nasıl vakit geçirmeyi seçerseniz seçin, bunun eğlenceli olmasına ve zorlamadan olmasına izin verin. Birlikte sadece beş dakika geçirmek, ancak dikkatli ve rahat olmak, stresli ve telaşlı hissederek bir saat geçirmekten daha iyidir.

Köpeğinizle bağ kurmak, ilişkinizi güçlendirir ve korur. Bunun hem sizin hem de köpeğinizin sağlığına ve esenliğine fayda sağlayacağından emin olabilirsiniz.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here