Her Köpek İçin Gerekli Temel İhtiyaçlar Nelerdir?

0
1009

Bir köpek sahibi olarak, köpeğinize gereken özeni gösterdiğinizi bilmek istersiniz. Bu, temel köpek bakımını öğrenmek ve köpeğinizin sağlığını ve mutluluğunu sağlamak için temel ihtiyaçlarını karşılamak anlamına gelir.

köpeklerin ihtiyaçlarını anlama

Doğru beslenme, önleyici veteriner bakımı, sağlık izleme, tüy tarama, kendine ait bir yer ve bol miktarda egzersiz ve sevgi, köpeğinizin gelişebileceği bir ortam yaratacaktır. Neyse ki, tüm bunları köpeğiniz için sağlamak nispeten kolaydır.

Köpeklerin İhtiyaçlarını Anlayın

Bir köpeğe uygun şekilde bakmak, doğru bakış açısına sahip olmakla başlar. Köpek sahibi olmak bir angarya olarak görülmemeli, köpeğinizin olduğu kadar sizin de hayatınızı zenginleştiren bir deneyim olarak görülmelidir.

İnsanlar gibi köpeklerin de hayatta kalmak için yiyeceğe, suya ve barınağa ihtiyacı vardır. Bununla birlikte, gelişmek için fiziksel bakıma, zihinsel uyarıma ve beslenmeye de ihtiyaçları vardır. Bunları sağlamak, köpeğinizi sağlıklı ve güvende tutmanın önemli bir parçasıdır ve köpeğinizle uzun ve mutlu bir yaşamın temelini oluşturur.

Köpeklerin neye ihtiyaçları olduğunu kısaca özetlersek:

  • Kaliteli köpek maması
  • Kafes, yatak veya köpek kulübesi
  • Oyuncaklar
  • Bakım malzemeleri
  • Egzersiz zamanı
  • Bir veteriner ile ilişki
  • Dikkat ve sevgi sunmak
  • Doğru beslenme

Bir sağlıklı, dengeli beslenme temel köpek bakımının temel bir parçasıdır. Yüksek kaliteli malzemeler kullanmayı ve besleyici olarak eksiksiz ve dengeli gıdalar formüle etmeyi taahhüt eden gıda şirketleri hakkında biraz araştırma yapın. Ardından, evcil hayvanınızın sevdiği kaliteli bir diyet seçin. Bütünsel, birinci sınıf bir diyete çok para harcamak gerekli olmayabilir, ancak eksik de kalmamalısınız.

Birçok şirket, bütün bir çanta veya kasa satın almadan deneyebileceğiniz örnekler sunar. Köpeğiniz mamayı beğenmezse, diğerleri para iade garantisi sunar. Ev yapımı bir diyet sağlamayı seçerseniz, seçeneklerinizi önce veterinerinizle tartışın.

Araştırmalar, kitaplarda veya çevrimiçi olarak bulunan tariflerin büyük çoğunluğunun besleyici olarak tam veya dengeli olmadığını göstermiştir. Ardından, köpeğinizin gerçekten sevdiğinden emin olana kadar küçük partiler yapın ve köpeğinizin tüm beslenme ihtiyaçlarını karşıladığınızdan emin olmak için veterinerinizle düzenli kontroller planlayın.

İştah açıcı bir diyet bulduğunuzda, köpeğinizin ilk birkaç hafta boyunca nasıl tepki verdiğini izleyin. Enerji seviyesindeki bir düşüş, gastrointestinal problemler veya donuk bir tüy, diyet değişikliğini gerektirebilir.

Evcil hayvanınızın mamasını değiştirirseniz, mide-bağırsak rahatsızlığını veya yemekten kaçınmayı önlemek için bunu her zaman yavaş yavaş yapın – eski mamayı yenisiyle karıştırarak vermelisiniz. Ayrıca, özellikle evcil hayvanınızın sağlığında herhangi bir değişiklik fark ederseniz, veterinerinizden beslenme tavsiyesi istemek iyi bir fikirdir.

Su, köpeğinizin sağlıklı kalması için de gereklidir. Köpeğinizin her zaman bol miktarda taze ve temiz suya erişebildiğinden emin olun.

Köpeğe Ait Bir Alan

çok güzel köpek eviKöpekler sosyal hayvanlardır ve genellikle aile biriminden dışlandıklarında mutlu olmazlar. Bazı koşullar köpeklerin dışarıda yaşamasını gerektirse de, çoğu insan içeride “insanlarıyla” olabildiklerinde gelişecektir.

Köpeğinizin, köpek kulübesi, sandık veya yatak gibi kendi alanı olarak ayrılmış evin bir alanı olmalıdır . Burası, işler biraz bunaltıcı hale geldiğinde köpeğinizin bir süre boşta kalabileceği yerdir. Temel kurallarınızı belirleyin, evin sınır dışı alanlarını uygulayın ve köpeğinizi izin verilen alanlara kabul edin.

Köpeğiniz dışarıda vakit geçiriyorsa, bir köpek kapısına veya sıcaklık kontrollü bir köpek kulübesine erişim sağlayın. Özellikle aşırı sıcak veya soğuk havalarda, köpeğinizi barınak olmadan asla gözetimsiz bırakmayın, çünkü bu ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

Fiziksel Bakım

Köpeklerde fiziksel bakımlarDüzenli egzersiz ve önleyici veteriner bakımı ile köpeğinizi sağlıklı tutun. Günde bir kez bloğun etrafında bir gezinti olsa bile, bir egzersiz rutini oluşturun.

Cinsine bağlı olarak, köpeğiniz fazladan enerjiyi yakmak ve zinde tutmak için daha fazla egzersize ihtiyaç duyabilir.

Bir veterinerle iyi bir ilişki kurun ve köpeğiniz için yılda en az bir veya iki kez bir sağlık kontrolü planlayın. Çoğu zaman, köpeğiniz hastalık belirtileri göstermeden önce potansiyel sorunlar belirlenebilir ve tedavi edilebilir. Veterineriniz sadece birkaç ziyarette sizi ve köpeğinizi tanıyacak ve sağlık, beslenme veya davranışla ilgili sorularınız için önerilerde bulunabilecektir.

Her köpeğin banyo yapma, diş fırçalama ve tırnak kesme gibi temel bakıma ihtiyacı vardır . Bazı köpeklerin düzenli saç kesimine bile ihtiyacı vardır. Saygın bir tımarcı bulun veya köpeğinizi evde tımarlamayı öğrenin. Ardından, köpeğinizin yaşam tarzına uygun bir bakım rejimi oluşturun ve buna bağlı kalın.

Sağlıklı Beslenmek

Köpeklerin sağlıklı beslenmesiKöpekler yapı ve tutarlılık konusunda gelişirler. Doğru eğitim, köpeğinizin yaşam kalitesi için çok önemlidir. Yaşam tarzınıza ve köpeğinizin ihtiyaçlarına uygun bir eğitim programı seçin ve ardından bu programı uygulayın.

Profesyonel bir eğitmen eşliğinde bir eğitim sınıfına katılmayı tercih edebilir veya kendi başınıza köpek eğitimi hakkında bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Her iki durumda da, iyi davranışı pekiştirin ve kaçınılmaz hatalar yapıldığında köpeğinizi asla cezalandırmayın. Ceza verimsizdir ve bir köpeğin güvenme yeteneğine zarar verir. Tutarlı olun ve olumlu sonuçlar göreceksiniz.

İnsan-köpek bağını korumak, köpeğinizin gelişmesi için hayati önem taşır ve birçok insanın göz ardı ettiği temel köpek bakımının önemli bir bileşenidir. Evcil köpeklerin insanlarla etkileşime ihtiyaç duyan sosyal hayvanlar olduğunu unutmayın.

Her gün sizin ve köpeğinizin bağ kurması için zaman ayırın. Köpeğinizi sevmek, oyuncaklarla oynamak, konuşmak, yürüyüşe çıkmak veya arabaya binmek bu bağı güçlendirmenin ve korumanın bazı yollarıdır.

Köpeğinizin uzun süre yalnız kalması gerektiğinde, ona yapacak bir şey verin. Çiğneme veya yiyecek dağıtma oyuncakları can sıkıntısını gidermeye yardımcı olabilir.

Sorunları Önleme

Temel köpek bakımı unsurlarından herhangi biri, ihtiyaçlarınıza ve köpeğinizin kabul ettiği şeylere göre özelleştirilebilir. Örneğin birçok köpek sahibi, kafes eğitiminin gerekli olduğunu ve köpeklerinin yalnız zamanının çoğunu burada geçirdiğini düşünüyor.

Öte yandan, bazı insanlar daha çok açık bir yaşam düzenini tercih eder ve köpeklerini kafes olmadan ev kurallarına uyması için eğitir. Hatırlanması gereken en önemli nokta, bir şey yolunda gitmiyorsa, deneyebileceğiniz ve mükemmel şekilde çalışabilecek bir alternatifin olduğudur.

Köpeğinize karşı sabırlı olmanız ve aynı anda çok fazla köklü değişiklik yapmamaya çalışmanız da önemlidir. Birçok köpek, davranış sorunlarına yol açabilecek rutin ve üzücü bir şekilde gelişir.

Köpeğinizin temel ihtiyaçları konusunda şüpheye düştüğünüzde, veterinerinizden tavsiye isteyin. Veterinerler, sağlıkla ilgili endişelerin ötesinde, baktıkları hayvanların mümkün olduğunca mutlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak isterler, bu nedenle çoğu, sorularınız için yardım etmeye isteklidir.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here