Köpeklerle Eğlenceli Bir Egzersiz Olan CaniCross Koşusu yapmak

0
970

Canicross, ilk olarak Avrupa’da popüler hale gelen bir köpek sporudur. Huskies gibi yüksek enerjili kızak köpeklerini “mushing” mümkün olmadığında egzersiz yapmak için bir yöntem olarak ortaya çıktı.

Köpeğinizi özel bir koşu koşum takımına bağlamayı ve birlikte koşabilmeniz için bunu vücudunuza eller serbest bir tasma ile bağlamayı içerir.

Köpeklerin canicross koşması

Spor, Avrupa’da iyi bir şekilde yerleşmiştir ve çok sayıda canicross kulübü ve düzenli rekabet yarışları vardır. Amerika Birleşik Devletleri’nde hala nispeten yeni olmasına rağmen, popülaritesi artıyor. Zindeliğinizi arttırmanın, köpeğinizi sağlıklı ve mutlu tutmanın ve bağınızı geliştirmenin harika bir yoludur.

Canicross için Özel Bir Ekipmana İhtiyacım Var mı?

Köpeğiniz iyi oturan bir koşum takımı içinde olduğu sürece, herhangi bir özel ekipman olmadan canicross’u koşuşturma yapabilirsiniz. Köpeğiniz boynuna çok fazla yük bindirdiği için sadece bir tasma takarken asla onunla koşmayın.

Bunun daha ciddiye almak istediğiniz bir şey olduğunu düşünüyorsanız, uygun ekipmana yatırım yapmanız önerilir. Yerel bir kulübe katılabiliyorsanız, size sadece teknikler konusunda tavsiyelerde bulunmakla kalmayacak, aynı zamanda sizin ve köpeğiniz için neyin en iyi olduğunu görmenize izin veren bazı kulüp malzemeleri de taşıyabilirler. Temelleri aşağıya koyduk.

Köpeğiniz İçin Canicross Koşum Takımı

Bunlar, köpeğiniz öne doğru çekerken tüm vücut desteğini sağlamak için tasarlanmıştır. Piyasada çok sayıda marka var ve bazıları bazı köpeklere diğerlerinden daha iyi oturuyor.

Uygun Bir Kayış

Kısa bir trafik tasması veya geri çekilebilir bir tasma onu kesmeyecek. Bir şeylere dolanabileceğiniz veya takılıp düşebileceğiniz kadar uzun olmayan, eller serbest bir tasmaya ihtiyacınız var ve tercihen, yüksek hızlarda sert sarsıntı hareketlerini önlemek için bir bungee tasma olmalı veya bir bungee ataşmanı olmalıdır.

Sizin İçin Bir Vücut Koşu Kemeri

Belinizi saran bir tasma tercih edebilirsiniz, ancak birçok ciddi kanikros, ekstra konfor ve destek için bir koşum takımı veya geniş kemer kullanır. Tırmanma koşum takımına benzer: içine girersiniz ve kalçalarınızı ve pelvisinizi destekler.

Çanta ve İçindekiler

Su tutabilen bir kemer veya sırt çantasına sahip olmak faydalıdır, ayrıca köpeğiniz için portatif bir seyahat kabı için de yer olmalıdır. Bazı köpek atık torbalarını da unutma.

Hangi Köpekler Canicross Yapabilir mi?

Çoğu köpek için harika bir spordur. Bazı ırklar, Huskies gibi doğal canicrosçulardır, ancak Chihuahuas gibi ırkların bile dahil olduğu ve onu sevdiği bilinmektedir. Yine de birkaç istisna var.

Yavru köpekler

Canicross, köpeğiniz tamamen büyüyene kadar uygun değildir, bu nedenle genellikle büyük ırklar için bir yaşından büyük veya hatta 18 aydan büyük.

Kıdemli Köpekler

Birçok kıdemli köpek son derece formda ve sağlıklıdır ve altın yıllarına koşmaya devam edebilirler, ancak emekliliğin ne zaman en uygun olabileceğine mantıklı bir şekilde karar vermeniz önemlidir.

Köpeğiniz onu sevse bile, herhangi bir topal, ağrılı, sert olma belirtileri gösteriyorsa veya artrit teşhisi konmuşsa, onları mutlu etmek için daha düşük etkili bir aktivite bulmanın zamanı gelmiştir.

Yaralı Köpekler

Köpeğiniz yaralı ve iyileşiyorsa, tamamen iyileşmesi için zamana ihtiyaçları vardır. Yeniden giriş, veterinerinizin onayı ile başlamalı ve kademeli olmalıdır. Köpeğiniz büyük bir ameliyat geçirdiyse, yeniden yaralanma veya ağrı riski nedeniyle asla canicross’a geri dönemeyebilir.

Solunum Sorunları Olan Köpekler

Eğer bir varsa brachycephalic bir Pug veya Fransız Bulldog gibi düz yüzlü ırkı, bu canicross uygun etkinlik olmayacak muhtemeldir. Genellikle nefes alma ve sıcaklıklarını düzenleme ile ilgili sorunları olduğundan, yorucu egzersiz onları yaralanma veya solunum sorunları için daha yüksek risk altına sokabilir.

Kilolu Köpekler

Senin Eğer köpek kilolu , bir diyet ve ılımlı egzersiz planı üzerinde gitmek gerekir. Canicrossing, bir köpek çok ağır olduğunda, eklemlerine fazladan yük bindirebilir ve sıcaklıklarını düzenleme ve çok hızlı nefes alma sorunları yaşama olasılıkları daha yüksektir.

Gergin veya Reaktif Köpekler

Yakın zamanda diğer insanlar veya köpekler arasında gergin olan bir köpeği evlat edindiyseniz, canicross’u nasıl tanıtacağınızı düşünmeniz gerekir. Onları yoğun bir kulüp ortamına maruz bırakmak çok fazla olabilir ve siz tanıtımları hazırlarken bire bir çalışmaları gerekebilir.

Pek çok kulüp, konu gergin köpekler olduğunda oldukça düşüncelidir ve onlara bolca alan ve olumlu tanıtımlar yapılmasını sağlar. Köpeğiniz rahatsızsa, zorlamayın.

Sıcak Havalarda Canicross Yapmayın

Kavurucu sıcaklıklarda, herhangi bir yorucu egzersiz uygun değildir ve canicross ile biraz daha sıcak bir gün bile köpeğinizin sıcak çarpmasına maruz kalmasına neden olabilir . Köpeğinizin her zaman yeterince su içtiğinden, serin tutulduğundan ve sıcaklıklar çok yüksek olduğunda koşmasının engellendiğinden emin olun.

Canicross’un Temel Teknikleri Nelerdir?

Sonunda köpeğinizin öne çıkmasını istersiniz, ancak bazı köpekler, özellikle topuklarına kadar çok iyi yürüyorlarsa, bunun yerine otomatik olarak yanınızda koşabilirler.

Önünde başka bir koşucu bulundurarak ve koştuğunda onlara bol bol övgü ve cesaret vererek onları ilerlemeye teşvik edebilirsiniz. Ayrıca, devam etmelerini istemek ve her yaptıklarında onları ödüllendirmek için bir ipucu üzerinde çalışabilirsiniz.

Bazı insanlar canicross’u çekmenin bir köpeği düzenli yürüyüşlerde çekiştireceğinden endişe eder. Tutarlı eğitim ve komutları sürdürdüğünüz sürece, bu olası değildir. Çoğu köpek, canicross koşum takımı ile normal olan arasındaki farkı anlar.

İkiniz de temel bilgileri sıraladıktan sonra, yavaşlatmak, durdurmak, sola veya sağa hareket etmek veya başka bir koşucuyu geçmek için kullanılanlar da dahil olmak üzere ek komutlar vermeye başlayabilirsiniz.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here