Köpeklere ”Getir” Komutunu Öğretmenin Eğlenceli Yolu

0
3542

Fetch, herhangi bir köpekle oynamak için eğlenceli bir oyundur. Bir top veya başka bir oyuncağı fırlatmayı ve köpeğinizin onu kovalamasını ve ardından size geri getirmesini içerir. Birçok insan bu oyunun köpeklerin doğal olarak yaptığı bir şey olduğunu düşünüyor.

Köpeklere getir komutunu öğretmek

Bununla birlikte, çoğu köpeğin bunu nasıl yapacağını veya en azından bir kısmını öğrenmesi gerekir. Neyse ki, köpeğinize getirmeyi öğretmek zor değil.

Oturarak Başlayın

Başka bir şey yapmadan önce, köpeğinizin otur komutunu iyi anladığından emin olun . Tüm getirme oyunları, köpeğinizden oturmasını istemenizle başlamalıdır. Bir sonraki adıma geçmeden önce yanınızda sakince oturduğundan emin olun. Bu, köpeğin oyunun kurallarını bir kez anladığında, siz daha atmaya fırsat bulamadan topu almak için üzerinize atlamamasını sağlar.

Köpeği Dışarı Gönder

Köpeğinizi oturttuğunuzda, topu atın ve “getir” deyin. Topu kısa bir mesafeye atarak başlayın. Çoğu köpek içgüdüsel olarak topu kovalar ve alır. Eğer öyleyse, eğitimin bu kısmı ile işiniz bitti.

Köpeğinize getirme doğal olarak gelmiyorsa, önce onu oynamak için eğitmek için çalışmanız gerekebilir. Köpeğe ödül vererek veya topa ilgi gösterdiği için onu överek başlayabilirsiniz. Ardından, peşinden koşmak için yavaşça ilerleyin ve topu alın.

Köpeği Geri Çağır

Bu ve sonraki adım, getirme oyununun en önemli kısımlarıdır. Aynı zamanda çoğu insanın başının belaya girdiği yerdir. Köpeğinizin geri gelmesini ve topu düşürmesini sağlayamazsanız, getirme oynamıyorsunuz, sadece kovalamaca oynuyorsunuz!

Bir köpeğin topla birlikte size dönmesini sağlamanın en iyi yolu, başlamadan önce gel komutunu güçlü bir şekilde anladığından emin olmaktır . Getirirken köpeğiniz topu alır almaz “gel” deyin. Köpeğinizi mutlu bir sesle konuşarak, bacaklarınızı okşayarak ve onu överek size geri gelmesi için teşvik edin.

Köpeklere getir komutunu öğretme

Bir köpek bu adımda sorun yaşıyorsa, topu attığınız mesafeyi kısaltmanız gerekebilir. Bazı durumlarda, sizden sadece birkaç metre uzağa fırlatarak başlamanız ve ardından mesafeyi kademeli olarak artırmanız gerekecektir. Bir sonraki mesafeye geçmeden önce köpeğiniz topu sürekli olarak size geri getirebilmelidir.

Bir Serbest Bırakma Komutu Kullanın

Bir köpeği topu ağzına aldığında size geri vermeye ikna etmek zor olabilir. Köpeğinizin “bırak” (veya bırak) komutunu bilmesi yardımcı olur . Köpeğinizle getirmeden önce ve size döner dönmez “bırak” komutunu verin. Köpek topu bırakırsa, onu övün ve ödül olarak topu tekrar atın.

Köpeğiniz topu bırakmayacaksa, onu değerli hale getirmeniz gerekir ve ödül genellikle işe yarar. Köpeğinize “bırak” komutunu verin ve ardından ona ikramları gösterin. Köpek, ikramları almak için topu serbest bırakmak zorunda kalacak. Bir ödülden vazgeçmeden önce topun size geri dönmesini beklediğinizden emin olun. Daha sonra oyuna devam etmek için topu fırlatarak köpeğinize ek bir ödül verin. Köpeğiniz sizi sıkıştırmaya devam ederse, ona geri adım atmasını da öğretebilirsiniz.

Diğer bir seçenek ise, ikramlar yerine iki top kullanmaktır. Köpeğiniz ilk topla size döner dönmez, elinizde tuttuğunuz diğer topu ona gösterin. Birçok köpek ikinci topun peşinden gitmeleri gereken topu düşürür. Köpeğiniz topu düşürür düşürmez, getirmesi için elinizdeki topu atın. Ancak bu yaklaşım her zaman işe yaramaz. Bazı köpekler zaten sahip oldukları topu bırakmayı reddederler. Bu durumda, tedavi yöntemi muhtemelen en iyi seçeneğinizdir.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Bu adımlardan geçerken, köpeğinizin kovalamaca oynamaktan ya da getirme oynarken olduğu kadar uzak durmaktan da mutlu olacağını unutmayın. Bir kovalamaca oyununa kendinizi kaptırmayın! Köpeğiniz topla kaçarsa, arkanızı dönün ve yürümeye başlayın. Çoğu köpek size doğru koşar. Köpeğiniz topu geri getirmeyi reddederse oyunu bitirin.

Topla kaçmakta ısrar eden köpekler için, köpeğiniz tasmalıyken pratik yapmayı deneyin. Topu kısa bir mesafeye atın, gel komutunu verin ve sonra orada durup bekleyin. Köpeğinizi doğru yönde ikna etmek için ikramlar ve övgüler kullanın.

Bazı köpek eğitmenleri, topun içine bir muamele saklama yaklaşımını da kullanır. Bunu yapmak için, bir topun içinde küçük bir yarık açın ve köpeğiniz izlerken bir ödül koyun. Köpeğiniz ödülün içinde olduğunu anlayacak ve kokusunu alabilecektir, ancak büyük olasılıkla onu kendi başına çıkaramayacaktır.

Bunun yerine, köpek topu geri getirdiğinde, mamayı dışarı çıkarmanız gerekecek. Sadece birkaç atıştan sonra köpeğiniz, ödülü alabilmesi için topu size geri getirmesi ve düşürmesi gerektiğini anlayacaktır.

Köpeğiniz getirme fikrini hemen almazsa, ona zaman tanıyın. Sabırlı ve tutarlı olun. Her gün biraz pratik yaparsanız, köpeğiniz sonunda bunu anlayacaktır. Köpeğinizin bir getirme fanatiği olduğunu görebilirsiniz!

Oyunu arka bahçenizde başarıyla oynayabildikten sonra, onu parka götürebilir ve köpeğinizin dikkat dağıtıcı şeylere nasıl tepki verdiğini görmek için davranışlarını gözlemleyebilirsiniz.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here