Köpekleri Köpek Parkına Hazırlamak | Köpek Parkı Kuralları

0
857

Köpek parkları köpekler için çok eğlenceli olabilir. Diğer köpeklerle tasmasız koşma ve oynama şansı buluyorlar. Bununla birlikte, dikkatli olmazsanız köpek parkları gerçekleşmeyi bekleyen bir kaza olabilir. Ayrıca, köpek parkına gitmenin temel kurallarını bilmiyorsanız, onu herkes için mahvedebilirsiniz.

köpeklerin köpek parkına uyumu

Bazı Köpekler Köpek Parkına Ait Değildir

Aşıları tam olarak yapılmamış köpekler köpek parkına alınmamalıdır. Bu, 16 haftalıktan küçük yavruları içerir. Bağışıklığı olmayan hastalıklarla temas edebilirler. Ek olarak, küçük köpek yavruları daha büyük yetişkin köpekler tarafından yaralanabilir.

Köpek parkına sadece sağlıklı köpekleri getirin. Köpeğiniz, kalp kurdu önleme ve parazit önleme konusunda tam olarak aşılanmış olmalı ve herhangi bir hastalık veya yaralanma belirtisi içermemelidir. Diğer köpekleri hasta etmek istemezsin. Ayrıca, koşup oynadıktan sonra köpeğinizin durumu daha da kötüleşebilir.

Saldırgan köpekleri köpek parklarına veya köpeklerin tasmasız oynadığı başka bir yere getirmeyin. Köpek parkı, insanlara veya diğer köpeklere karşı saldırganlık geçmişi olan herhangi bir köpeğin yeri değildir. Köpeğinizi eğlendirmek ve egzersiz yapmak için alternatif yollar bulun. Eğitimi veya davranış değişikliğini düşünün.

Köpek parklarıKöpek parkına asla daha önce çiftleştirilmemiş bir dişi köpek getirmeyin. Kendini kontrol edemeyen kısırlaştırılmamış bir erkek köpek olabilir. Muhtemelen dişinizi rastgele bir köpeğe yetiştirmeyi planlamıyorsunuz. Daha da kötüsü, parkta birden fazla sağlam erkek varsa, dişiniz için kızgınlık içinde bir kavga başlatabilirler. Riske atmayın.

Bu noktada, kızışmada olan erkek köpekleri bir dişi olabileceği ihtimaline karşı köpek parkına sağlam bir erkek getirmeyin.

Daha da iyisi, köpeğinizi kısırlaştırın!

Köpek Parkı Küçük Çocuklar İçin Değil

Bebekleri ve küçük çocukları köpek parkına getirmekten kaçının. Köpekler oynarken kolayca küçük bir çocuğa çarpabilir. Elinizde tuttuğunuz bebek veya çocuk hakkında biraz fazla meraklanabilirler. Ayrıca parktaki diğer köpekleri tanımadığınızı da unutmayın. Koşan bir çocuk, başka bir köpeğin av sürüşünü başlatarak felakete yol açabilir. Köpeğiniz tasmasız alanda oynarken başka bir yetişkinin çocukları oyun alanına götürmesine izin vermeniz daha iyi olur.

Parazitler, çocukların garip köpeklerin (ve muhtemelen köpek kakalarının) etrafında dolaşmasına gerek olmamasının bir başka nedenidir. Bazı parazitler çocuklar için köpeklerden bile daha zararlıdır.

Köpeğiniz Köpek Parkına Hazır mı?

Köpek parkına gitmeden önce, iyi sosyalleşmiş bir köpeğiniz olduğundan emin olun. İdeal sosyalleşme kontrollü bir ortamda gerçekleşir. Köpek parkına giren herhangi bir köpeğin zaten iyi bir sosyalleşme temeline sahip olması gerekir, böylece hepsi birbirlerinin etrafında nasıl hareket edeceklerini bilirler. Ayrıca, sosyalleşmemiş bir köpek, köpek parkında bazı istenmeyen davranışlar sergileyebilir.

Tasmasını bırakmadan önce köpeğinizin sözlü kontrolüne sahip olduğunuzdan emin olun. Köpeğiniz iyi bir eğitim temeline sahip olmalı ve temel itaat ipuçlarını bilmelidir. Köpeğinizin mükemmel bir hatırlamaya sahip olması önemlidir. Bir acil durum hatırlama da yararlıdır.

Köpek Parkında Nasıl Davranılır?

Çoğu köpek parkında, kapının dışına yerleştirilmiş kurallar vardır. Bunları mutlaka okuyun ve izleyin. Bu size, köpeğinize ve diğerlerine fayda sağlayacaktır.

Girmeden önce parka iyi bakın. Park aşırı kalabalık görünüyorsa veya zaten zorbalık veya saldırgan davranışlar oluyorsa, köpeğinizi getirmeyin.

Tasmasız bir parksa, girmeden önce köpeğinizin tasmasını çıkardığınızdan emin olun. Tasmalı bir köpek, gevşek köpeklerin etrafında savunmasız hissedebilir ve savunmada saldırabilir. Çoğu köpek parkında, köpeğinizin köpek parkına girmesine izin vermeden önce köpeğinizin tasmasını çıkarabileceğiniz çift kapılı bir alan bulunur.

Siz girerken birkaç köpek kapıya hücum ediyorsa, köpeğinizi içeri almadan önce onların geçmesini bekleyin. Gerekirse diğer sahiplerden köpeklerini aramalarını isteyin.

Daha küçük köpekler için ayrı bir alan varsa, küçük köpeğinizi oraya getirin. Küçük köpekleri büyük köpek bölümüne, büyük köpekleri de küçük köpek bölümüne getirmeyin. Ayrı bir alan yoksa, köpek parkında ekstra dikkatli olun. Oynayan köpeklerin, daha küçük olanların risk altında olmayacağı kadar yakın olduğundan emin olun.

Her zaman köpeğinizden sonra alın! Kimse kakaya basmak istemez. Ayrıca, bazı köpekler kaka yemeyi veya diğer köpeklerin kakasında yuvarlanmayı sever. Nazik ol. Çantaları getirin, kakayı alın ve uygun şekilde atın.

Özellikle köpeğinizin kaynak koruma sorunları varsa, oyuncak getirmekten kaçının . Eğer öyleyse, köpeğinizi köpek parkındaki oyuncaklardan uzak tutun (veya oyuncakları çıkarın).

Köpeğinizi her zaman denetleyin. Diğer insanlarla sosyalleşmek veya telefonunuzda oynamak için köpek parkında değilsiniz. Köpeğinizi yakından izleyin. İşler yolunda gitmiyorsa (zorbalık davranışı, aşırı sert oyun, saldırganlık vb.) köpeğinizi mutlaka uzaklaştırın. İşler kontrolden çıkarsa veya köpeğiniz yorulursa veya sıkılırsa parktan ayrılma zamanı.

Köpeğiniz başka bir köpeğe zarar verirse, bunun sizin sorumluluğunuzda olduğunu bilmeniz önemlidir! Yukarıdaki yönergeleri takip etmek, sorun olasılığını azaltacaktır, ancak kazalar meydana gelebilir. Bir şey olursa sorumluluk almaya hazır olun.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here