Köpeklere ”Yuvarlan” Komutunu Öğretme Eğitimi

0
1264

“Döndürmek” köpeğinize öğretmek için sevimli ve eğlenceli bir numaradır. Köpeğinize yuvarlamayı öğretmek, ona başka komutlar öğretmekten biraz daha zordur çünkü bu hilenin birkaç parçası vardır. Ama biraz sabırla, köpeğiniz siz farkına varmadan yuvarlanacak.

Yuvarlanan köpek

Köpeğinize Yuvarlanmayı Nasıl Öğretirsiniz?

Başlamadan önce, köpeğinize eğitim veriyorsanız, bazı ikramlarınız ve tıklayıcınız olduğundan emin olun. Köpeğinizi rahat tutacak ve eğitime devam etmek için geri dönebileceğiniz yumuşak, rahat bir alanda bu numarayı uygulayın.

  • Köpeğinize “yat” komutu vererek yuvarlanması için eğitmeye başlayın. Yatarken, bir sonraki adım onu ​​yuvarlamaya başlamaktır.
  • Bir ikramı burnundan tutun ve ardından ikramı burnunun ucundan omzuna doğru çekin.
  • Köpeğiniz ödülü takip etmek için başını çevirmelidir.
  • Eğer öyleyse, köpeğin omzunun etrafından çekmeye devam edebilirsiniz, böylece onu takip etmek için yan yatması gerekecektir.
  • Ödülü köpeğinizin burnuna yakın tutmaya devam edin ve sonuna kadar çekin, böylece onu takip etmek için tamamen yuvarlanması gerekir. Tam ruloyu tamamlarsa, köpeği övün veya tıklayıcınıza tıklayın ve bir ödül verin.

Daha Küçük Parçalara Bölün

Köpeğinizin bir kerede yuvarlanması harika olsa da, çoğu köpek ilk denemede ödülü takip etmek için arkasını dönmez. Köpeğiniz, ödülü almaya çalışmak için zıplayabilir, kıpırdayabilir veya kafasını diğer tarafa çevirebilir. Köpeğinizin durumu buysa, eğitimi daha küçük parçalara bölebilirsiniz.

  • Köpeğiniz uzanırken, bir mamayı burnuna tutun ve köpeğin omzuna doğru hareket ettirin. Köpek başını çevirdiği an, tıklayın veya övün ve ona bir ödül verin. Köpek sürekli olarak başını çevirene kadar bunu birkaç kez uygulayın.
  • Ardından, köpeğinize her başı dönüşü için bir ödül vermeyi bırakın. Sadece onu yan yatmaya en yakın hale getiren baş dönüşleri için ödül verin.
  • Son olarak, köpeğinize yalnızca tamamen yan yatarken onu övün ve şımartın. Bu, her yeni davranışın köpeği tamamen yuvarlanmaya yaklaştırması ile birlikte, yuvarlanmaya en yakın davranışları yavaşça bu şekilde seçebilirsiniz.
  • Köpeğinizi sırtına alabildiğinizde, mamayı burnunun önünde tutarak diğer tarafına çekmek ve oturma veya ayakta durma pozisyonuna getirmek oldukça basittir.

Yuvarlan Komutunu Ekleyin

Bu numarayı parça parça öğretip öğretmediğinize bakılmaksızın, köpeğiniz sürekli olarak yuvarlanmaya başladığında komutu eklemek genellikle en kolayıdır. Ödülü sorunsuz bir şekilde takip edip her seferinde yuvarlandığında, komutu eklemenin zamanı geldi. İkramı önünde tutun, “yuvarlan” komutunu verin ve onu ödülle cezbedin. Bunu birkaç antrenman seansında uygulayın.

Ödül Kullanmayı Bırakın

Köpeğinize yuvarlanmayı öğretmenin son adımı, onu yuvarlanmaya çekmek için ikramları kullanmayı bırakmaktır. Köpeğiniz komutu birkaç kez duyduktan sonra yuvarlandığında, komutu vererek ve birkaç saniye bekleyerek başlayın.

Bazı köpekler çabucak yakalanır ve hemen yuvarlanır. Köpek tamamen yuvarlandığında, tıklayın veya övün ve bir ödül verin.

Köpeğiniz komuta hemen yanıt vermezse, ödülü daha yavaş bir şekilde sonlandırabilirsiniz. Köpeğinize “yuvarlan” komutunu vererek başlayın ve onu yolun bir kısmını cezbetmek için ödül kullanın. Köpek harekete geçtiğinde, ödülü uzaklaştırın. Her antrenman seansında onu ne kadar uzağa çektiğinizi yavaşça azaltın. Çoğu köpek çabucak yakalar ve yakında emrinizde bir yuvarlanmaya düşecektir.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Köpeğiniz zıplamak veya kafasını ters yöne çevirmek gibi çok fazla hata yapıyorsa, çok hızlı ilerliyor olabilirsiniz. Köpeğinizin iyi performans gösterdiği bir veya iki adım geriye gidin ve yavaş yavaş tam bir yuvarlanma oluşturmaya başlayın.

Bazı köpekler sırt üstü yatmaya ve karınlarını göstermeye karşı dirençli olabilir. Bu durumda, köpeğinizin eğitimin sadece eğlence ve oyun olduğunu bildiğinden emin olun.

Sesinizi hafif ve pozitif tuttuğunuzdan emin olun. Derin bir nefes alın ve rahatlayın. Bu zaman alabilir, ancak strese girecek bir şey yok.

Antrenman seanslarını kısa ve iyimser tutmak da önemlidir. Çok uzun eğitim seansları hem siz hem de köpeğiniz için sinir bozucu olma eğilimindedir. Antrenmanı her seferinde yaklaşık 10 dakikaya kadar tutun ve her seansı olumlu bir notla bitirmeye çalışın.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here