Çağrıldığında Köpeğinize Gelmesini Öğretme Eğitimi

0
889

Köpeğinize çağrıldığında size gelmesini öğretmek, uygun köpek eğitiminin önemli bir parçasıdır. Genellikle “hatırlama” olarak anılır, en önemli temel köpek komutlarından biridir.

Köpeğinize gel komutunu öğretme

Köpeğinizi geri çağırma ipucu için eğitmek, onu kontrol altında tutmanıza yardımcı olurken, tasmasız bir özgürlük sağlar. Bu ipucuna hakim olduktan sonra, köpeği size çağırarak potansiyel olarak tehlikeli bir durumdan koruyabilirsiniz.

Kısa Eğitim Seansları Planlayın

Köpeğinizi çağrıldığında gelmesi için eğitmek oldukça basittir, ancak bazı köpeklerin öğrenmesi diğerlerinden daha uzun sürer. Köpeğinizin geri çağırma komutunu öğrenme yeteneği, büyük ölçüde dikkat süresine ve dikkat dağınıklığına karşı savunmasızlığına bağlıdır.

Düzenli olarak eğitim üzerinde çalışmalı ve değerli ödüller kullanmalısınız. Köpeğinizi haftada en az üç kez, ancak günde iki defadan fazla olmamak üzere beş ila 15 dakikalık kısa eğitim seanslarında eğitmeyi planlayın.

Dikkat Dağıtıcı Şeylerden Kaçının

Köpeğinizin bazı dikkat dağıtıcı şeyleri filtrelemeyi öğrenmesi gerekecek olsa da, onu gürültü veya kokularla aşırı uyarılacağı bir ortamda eğitmeye çalışmayın. İdeal olarak, eğitime başladığınızda evde günlük koşullar (ışıklar ve ortam sesleri gibi) olan tek kişi siz ve köpeğiniz olacaktır.

İkramları Kullan

Başlangıçta en sevdiğiniz oyuncağı veya köpeğinizin en sevdiği eğitim ödüllerini kullanın . Bir oyuncağı veya mamayı tutun, ardından köpeğinizin adını söyleyin ve ardından net, heyecanlı bir ses tonuyla “gel”i söyleyin.

Gerekirse dizlerinizi yere vurmak ve geriye doğru adım atmak gibi hareketler yapın. Köpeğiniz size gelir gelmez ödüllendirin, sonra onu bol bol övün ama aşırı heyecanlanmamaya çalışın.

Köpek Gel Komutunu Eğitimi

Köpeğinizi Kovalamayın

Bu eğitim seansları sırasında köpeğiniz kaçarsa asla peşinden koşmayın. Bu, köpeğin kafasını karıştıracak ve eğitimi bir oyuna dönüştürecektir. Köpeğin adını arayarak ve ondan kaçarak onu tersine çevirmeyi deneyin. Köpeğiniz daha sonra oyunda sizden sonra koşabilir. Eğer öyleyse, size geldiğinde onu övgü ile ödüllendirin.

Problemler ve Davranışın Kanıtlanması

Beş veya altı kez tekrarlayın, yavaş yavaş evinizin farklı alanlarına, dışarısı da dahil olmak üzere hareket edin. Köpeğiniz geliştikçe, daha fazla dikkat dağıtıcı olan alanlara gidin.

Yavaş yavaş siz ve köpeğiniz arasındaki mesafeyi artırın. Daha uzun bir müşteri adayı kullanmak isteyebilirsiniz. Köpeğiniz uzun tasma üzerindeyken geri çağırma konusunda ustalaştığında, tasma olmadan, ancak yalnızca içeride veya çitle çevrili bir alanda pratik yapın.

Oyuncağı yavaş yavaş devre dışı bırakın veya ödüllerle ödüllendirin , ancak çok fazla övgü ile ödüllendirmeye devam edin. Köpeğiniz size yiyecek veya oyuncak ödülleri olmadan gelmeyi öğrenmelidir. Gerçek dünyada, onun gelmesine ihtiyacın olabilir, ama ona övgü dışında verecek hiçbir şeyin yok.

Köpeğinize Çağrıldığında Gelmesini Öğretmek İçin İpuçları

  • Geri çağırma komutunu asla sesinizde kızgın veya sinirli bir tonla kullanmayın. Köpeğinizin “gel” komutuyla olumlu bir ilişkisi olmasını istiyorsunuz.
  • Köpeğiniz ilk başta size gelmiyorsa, ne yapmak istediğinizi bildiğinden emin olmak için köpeğinizle aranızdaki mesafeyi azaltmanız gerekebilir. Yanıt vermiyorsa, gıcırdayan bir oyuncak veya daha kötü kokulu ödüller gibi ödülü daha değerli hale getirmeniz veya köpeğinizi teşvik etmek için tasmayı hafifçe çekmeniz gerekebilir.
  • Siz veya köpeğiniz çok sinirlenirseniz, eğitim seansını sonlandırın.
  • Köpeğiniz bu temel geri çağırma konusunda uzmanlaştıktan sonra, ona çok zor durumlarda kullanılacak olan bir acil durum geri çağırmayı öğretmeye devam edin.
[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here