Köpeğinizle Yapabileceğiniz En Eğlenceli 10 Aktivite Örneği

0
3467

Çoğu insan köpek eğitimini düşündüğünde, temel köpek eğitimi komutlarını düşünür: otur, otur, gel, kal. Bu komutlar önemli olsa da, bir köpeği eğlenceli komutlarla eğitmenin faydalarını hafife almayın.

Köpekler için eğlenceli komutlar

Köpek numaraları, köpeğinize biraz zihinsel uyarı vermenin harika bir yoludur ve bunların çoğu temel komutlardan oluşur. Ayrıca bir köpeğe arkadaşlarına gösteriş yapması için havalı köpek numaraları öğretmek çok eğlenceli!

1) Öpücük Ver

Köpeklere Öp Komutunu Öğretmek

Bir köpeği öpmek için eğitmek, öğretilmesi en kolay numaralardan biridir. Herkes büyük, ıslak bir köpek öpüşünden hoşlanmasa da, bu köpek numarası genellikle çocuklarla çok iyi gider.

Yanağınıza küçük bir ödül koyup komutu ekleyerek, kısa sürede köpeğinizden istediğiniz tüm sevgiyi alabileceksiniz!

Köpeğinize istek üzerine öpüşmeyi öğretmenin bir başka yararı da, istenmeyen yalamayı önlemenize yardımcı olabilmesidir.

2) Konuş

Köpeklere konuş komutunu öğretmek

Bir köpeği konuşmak için eğitmek eğlencelidir ve yaygın bir davranış problemini çözmeye yardımcı olur.

Birçok köpek eğitmeni, aşırı havlamaya son vermek için ‘konuş’ ve ‘sus’ komutlarını kullanmanızı önerir. Bunları komuta etmek, köpeğinizin belirli durumlarda havlamasına izin verir ve ayrıca havlamanın ne zaman başlayıp ne zaman biteceği konusunda kontrol sahibi olmanızı sağlar.

Aile toplantılarında köpeğinizin konuşma becerilerini sergilemek de çok eğlenceli!

3) Geri Git

Köpeğe geri git komutunu öğretmeGeri git komutu, çeşitli durumlarda kullanışlı olabilecek eğlenceli bir köpek numarasıdır.

Köpeğiniz komuta nasıl uyacağını öğrendiğinde, onu kapıdan dışarı fırlamaktan, sizi buzdolabına tıkamaktan korumak veya sadece arkadaşlarınızı eğlendirmekten için kullanabilirsiniz.

Geri git komutunu, bir köpeğe öğretmek oldukça basittir. Tek ihtiyacınız olan biraz sabır ve bir avuç ikram.

Komutu verdiğinizde bir köpeği birkaç adımı yedeklemesi için hızlı bir şekilde eğitebilirsiniz.

4) Pati Ver

Köpeklere Pati Ver Komutunu ÖğretmekKöpeğinizle el sıkışarak (veya duruma göre patileriyle) arkadaşlarınızı selamlamasını sağlayın. Bu, genellikle bir köpeği birkaç kısa eğitim seansında yapması için eğitebileceğiniz kolay bir köpek numarasıdır.

Çoğu köpek, doğal olarak patilerini kullanmayı sever ve bu numarayı yaparken gördükleri olumlu ilgiden hoşlanır.

5) El Salla

Köpeklere el sallamayı öğretmekBir köpeği merhaba ya da el sallamak için eğitmek eğlenceli ve oldukça basit bir köpek numarasıdır.

Köpeğinizi patilerini sallamak için eğiterek başlayın. Köpeğinizin sallamak için kullandığı hareketi, onu sallamak için pençesini kaldırması için eğitmek için kullanacaksınız.

Bu, izlemesi çok sevimli olacak harika bir dikkat çekme numarası.

6) Dön

Köpeklere Dön komutunu öğretmekKöpeğinizin burnuna yakın bir mamayı tutarak, onu kolayca bir dönüşe çekebilirsiniz. Bu köpek hilesine biraz zorluk eklemek istiyorsanız, köpeğinize belirli bir yönde dönmesini öğretebilirsiniz. Köpeğinizin sol ve sağ arasındaki farkı nasıl ayırt edebildiğini onlara gösterdiğinizde arkadaşlarınızı şaşırtacaksınız.

 

7) Yalvar

Köpeklere yalvar komutunu öğretmek Köpeğinizin istediğini alabilmek için pençeleri ile arka ayakları üzerinde oturduğunu görmekten daha sevimli ne olabilir?

Bu köpek numarası, bir köpeği eğitmek için diğerlerinden biraz daha zor olabilir, ancak biraz sabırla, köpeğiniz hemen dilenmek için oturacaktır.

8) Yuvarlan

Köpeklere Yuvarlan Komutunu Öğretme Çoğu insan, bir köpeği birkaç küçük parça halinde yuvarlanması için eğitir ve köpeğin tüm yol boyunca yuvarlanmasını sağlamaya çalışır. Bu köpek numarasını yapmak için bir köpeği eğitmek biraz çaba gerektirebilir, ancak buna değer. Çok eğlencelidir ve aynı zamanda ölü rolü yapmak gibi diğer birçok köpek numarası için bir yapı taşı görevi görür.

9) Ölü Takliti Yap

Köpeklere ölü takliti yap komutunu öğretmek Parmağınızı silah gibi tutup “bang” dediğinizde ve köpeğiniz ölü numarası yapmak için yere düştüğünde arkadaşlarınızın havaya uçacağından emin olabilirsiniz.

Etkileyici ve zor gibi görünse de, bir köpeği ölü rolü yapmak için eğitmek sandığınız kadar zor değil, özellikle de onu yuvarlanmak için eğitmişseniz.

10) Eğil

Köpeklere eğil komutunu öğretmekEğil komutu, köpeğinizin arka ucunu havada tutarken göğsünü yere koymasını içeren bir köpek numarasıdır. Bir köpeği eğitmek zor bir köpek numarası gibi görünebilir, ancak gerçek şu ki, eğilmek köpekler için doğal bir davranıştır.

Birlikte oynayan iki köpeği izlerseniz, sık sık eğildiklerini görürsünüz. Oyun yayı denilen bu harekete eğitmenler bu davranışa oyun teklifi olarak atıfta bulunur ve bir köpeğin başka bir köpekle gelip oynamasını isteme şeklidir.

Köpeğinizin doğal oyunculuğunu, onu selam vermesi için eğitmek için kolayca kullanabilirsiniz. Ve köpeğinizin öğrendiği tüm harika yeni köpek numaralarının tanıtımını bitirmenin harika bir yolu!

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here