Köpeğinizle Bisiklet Sürmeyi (Binici/Koşucu) Keyifli Hale Getirin

0
976

Belki siz de köpekleri seven bir bisiklet hayranısınız. Ya da belki de bisiklet sürmeye başlamak isteyen bir köpek aşığısınız. İkisini bir araya getirip köpeğinizle bisiklete binebilir misiniz?

Köpeğinizle bisiklete binmek, iki iyi şeyden biri anlamına gelir: Köpeğiniz bir bisiklet treylerine veya evcil hayvan sepetine biniyor veya köpeğiniz bisikletinizin yanında koşuyor. İkincisi, bazı insanlar ve köpekler için harika bir egzersiz şekli olabilir.

Köpeklerle yapılan egzersiz

Daha küçük köpekler veya hoşgörüsüz köpekler için, bisiklet römorku veya sepetine bağlı kalmak en iyisidir. Her iki durumda da, bunu doğru şekilde yapmak önemlidir.

Köpeğinizle Bisiklete Binin

Bazı köpekler koşmak için tasarlanmamıştır. Buldog veya pug gibi kısa ağızlı köpekler, ayrıca kıdemli köpekler, hoşgörüsüz köpekler ve bazı küçük köpekler koşmak istemez. Aşırı ısınabilir veya bitkinlik, hastalık veya yaralanmadan muzdarip olabilirler.

Yine de bisiklete binerken köpeğinizi yanınıza almak istiyorsanız, bir bisiklet römorku veya evcil hayvan sepeti almalısınız. Köpeğinize hareket etmesi için biraz yer bırakacak kadar büyük, ancak düşmeyecek kadar küçük bir römork veya sepet seçtiğinizden emin olun.

Köpeğinizle bisiklete binin

Pozitif takviye kullanarak köpeğinizi sepete veya treylere tanıttığınızdan emin olun. İlk birkaç sürüşün yavaş ve nazik olduğundan emin olun. Ayrıca sepetin veya römorkun bisikletinize güvenli bir şekilde takıldığından emin olun.

Köpeğinizi Bisiklet Sürerken Koşturun

Köpeğinizin bisikletinizin yanında koşmasına izin vermeye karar verirseniz, bu aktivitenin köpeğiniz için uygun olup olmadığını belirleyin. Canicross, köpeğinizin sizinle birlikte koşmasına izin veren ancak bisiklet riskini artırmayan başka bir seçenektir.

Bisikletinizi sürerken, köpeğinizin tüm zaman boyunca koşması gerekeceğini unutmayın. Köpeğinizle koşmak için yönergeleri göz önünde bulundurun.

Köpekle beraber bisiklet sürme

Köpeğiniz herhangi bir yeni egzersiz rejimine başlamadan önce veterineri görmelidir.
Bisikletinizin yanında sorunsuz bir şekilde koşabilmesi için köpeğinizin iyi eğitimli ve sosyalleşmiş olması gerekir. Köpeğinizin gevşek bir tasma üzerinde yürüyebildiğinden ve yürüyüş sırasında nasıl düzgün davranacağını bildiğinden emin olun.

Kademeli Giriş

Köpeğiniz için koşmanın doğru olduğuna karar verdiyseniz, daha sonra köpeğinizi bisikletle tanıştırmanız gerekir. Bazı köpekler hareketli bir bisikletle gayet iyi olurken, diğerleri korkacaktır.

Siz bisiklet sürerken köpeğinizin yanınızda yürümesinin günler veya haftalar alabileceğini unutmayın. Köpeğinizle tasmalı ve park edilmiş bir bisikletle başlayın. Korkuyor gibi görünüyorsa, bisikletten uzaklaşın ve korku belirtileri göstermeyi bıraktığında köpeği ödüllendirin. Onu yavaş yavaş yaklaştırarak, ancak korkulu bir tepkiden kaçınarak, onu bisiklete alıştırmanız gerekecek.

Köpeğiniz bisiklete alıştıktan sonra, bisikleti yavaşça hareket ettirmeye başlayabilirsiniz. Siz bisikletinizi sürerken köpeğiniz tasmalı yanınızda rahatça yürüyene kadar gerektiği kadar yavaş çalışın. Sakin olduğu ve dikkatini üzerinizde tuttuğu için köpeği ödüllendirin. Ardından, köpeğinizin tasmasını tutarak bisikleti yavaşça sürmeye başlayın.

Yavaş ila orta hızda yaklaşık 10 dakika ile başlayın. Köpeğinizin egzersiz artışına tepkisini izleyin. Birkaç günde bir sürüşe 5 ila 10 dakika ekleyin. Köpeğiniz kendi kendine yavaşlıyorsa veya topallamaya başlıyorsa, ara vermenin zamanı gelmiştir. Biraz dinlenin ve sonra eve yürüyün. Köpeğiniz tolere edebileceği için hızınızı artırın.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Köpeğinizin koşarken bol miktarda serin ve tatlı suya erişebildiğinden emin olmayı unutmayın. Yanınızda su getiremiyorsanız, hem insanlar hem de köpekler için suyun bulunduğu halka açık bir alanda koşun. Yüksek hızlardan ve keskin dönüşlerden kaçının. Köpeğiniz için en iyisi, her zaman tırıs etmesine veya koşmasına izin veren ılımlı bir tempo tutmanızdır.

Köpeklerin bisiklet egzersizi

Sıcak günlerde köpeğinizi evde bırakın. Daha sıcak aylarda, günün sıcaklığından önce köpeğinizle sabahın erken saatlerinde gezintiye çıkın. Köpeğiniz sıcak çarpması veya sıcak bitkinliği belirtileri gösteriyorsa , derhal veteriner hekime başvurun. Ayrıca köpeğinizle sıcak asfaltta sürmeyin. Zemin dokunamayacağınız kadar sıcaksa, köpeğinizin patileri için çok sıcaktır.

Köpeğinizle bisiklete binerken, aynı temel yürüme kurallarına uymalısınız: Köpeğinizden sonra alın, köpeğinizin kontrolünü elinize alın, başkalarına saygı gösterin ve dikkat edin. Bisikletinizin yanında koşarken köpeğinizi tasmalı tutmak da önemlidir. İkiniz için de kolaylaştırmak için bir bisiklet tasması düşünün. Şüphe duyduğunuzda, köpeğiniz daha fazlası için dayanıklılığı geliştirene kadar kısa ve yavaş sürüşlere çıkın.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here