Köpeklerle Koşu Yapacaklar İçin Hayati Önem Taşıyan İpuçları

0
820

Köpek severler için, egzersiz yaparken aile köpeğini dahil etmek istemeleri çok doğaldır. Birçok insan fiziksel bir aktivite olarak koşmaktan hoşlanır ve birçok köpek kovalamaktan ve yarışmaktan hoşlanır, bu nedenle genellikle sahip ve evcil hayvan arasında iyi bir çıkar eşleşmesidir.

Köpeklerle beraber koşmak

Hali hazırda koşucuysanız veya koşmaya başlamak istiyorsanız, muhtemelen köpeğinizi de dahil edebilirsiniz. Koşmak, bazı insanlar ve köpekler için harika bir egzersiz şekli olabilir , ancak bunu doğru yapmak önemlidir.

Yavruları Koşunuzdan Uzak Tutun

Yavru köpeğinizin kısa hamlelerle koşmasına ve oynamasına izin vermek kesinlikle güvenli olsa da, egzersiz için koşmak büyüyen köpek yavruları için sağlıklı değildir. Bir köpeğin kemikleri hala büyümekte olduğundan, herhangi bir mesafe koşusunun getirdiği stres ve yorgunluk, yaralanmalara yol açabilir ve potansiyel olarak kalıcı hasara neden olabilir.

Çoğu köpek 9 ila 12 aylıkken koşmaya başlayabilir. Daha büyük köpek ırkları daha yavaş olgunlaşma eğilimindedir. Yavru köpeğiniz sizinle koşmaya başlayacak kadar olgunlaştığında veterinerinize sorun.

Önce Veterinerinize Danışın

Köpeğinizin yaşı ne olursa olsun, köpeğiniz için yeni bir egzersiz programına başlamadan önce veterinerinizle iletişim kurmanız önemlidir. Veterineriniz, küçük sağlık sorunlarını koşarak kötüleşmeden önce tespit edebilir. Sağlık sorunu daha şiddetli hale gelene kadar köpeğinizin herhangi bir hastalık belirtisi göstermeyebileceğini unutmayın . Tüylü arkadaşınıza bir iyilik yapın ve veterinerinizin önce koşmak için köpeğinizi temizlemesini sağlayın.

Köpeğinizi Tanıyın

Tüm köpekler koşmak için kesilmez. Köpeğiniz, burnu ile dünyayı keşfedebileceği bir yürüyüşte daha mutlu olabilir. Bazı köpekler, koşmanın fiziksel eforunu kaldıramazlar veya kısa bir koşudan başka bir şeye dayanıklılıkları yoktur.

Birçok köpek sıcağa karşı çok hassastır. Bulldog veya pug gibi brakisefali bir köpekle (kısa ağızlı) koşmayın. Bu köpekler kendilerini düzgün bir şekilde soğutamazlar ve daha düşük sıcaklıklarda bile koşarken kolayca aşırı ısınırlar.

Köpeğinizi Eğitin ve Sosyalleştirin

Koşmadan önce köpeğinizin iyi eğitimli olduğundan emin olun . Köpeğiniz gevşek bir tasma üzerinde yürüyebilmelidir ve yürüyüş sırasında nasıl düzgün davranacağını bilmelidir. Köpeğinizin de temel komutları bildiğinden emin olun . Ayrıca, koşmadan önce köpeğinizin iyi sosyalleştiğinden emin olun.

Köpeğinizin diğer insanlara ve köpeklere, arabalara ve kamyonlara, vahşi hayvanlara ve diğer dikkat dağıtıcı şeylere olumsuz tepki vermemesi önemlidir. Köpeğinizin henüz hazır olmadığını düşünüyorsanız, yürüyüşe devam edin.

Yavaş Başlayın

Köpeğinizle koşmaya başladığınız ilk gün, mesafe kat etme günü değildir. Köpeğinizin egzersiz artışına tepkisini izleyerek, yavaş ila orta hızda yaklaşık 10 dakika ile başlayın. Köpeğiniz iyi tolere ederse, birkaç günde bir koşuya 5 ila 10 dakika ekleyin. Köpeğiniz kendi kendine yavaşlıyorsa veya topallamaya başlıyorsa, koşmayı bırakıp eve yürümenin zamanı gelmiştir.

Köpeğiniz tolere edebileceği için hızınızı artırın. Şüphe duyduğunuzda, köpeğiniz daha fazlası için dayanıklılığı geliştirene kadar kısa ve yavaş koşular yapın. Aşırıya kaçmayın ve yaralanma riskiyle karşı karşıya kalın!

Yanınızda Bol Su Taşıyın

Köpeğinizin koşarken bol miktarda serin ve tatlı suya erişimi olduğundan emin olun. Yanınızda su getiremiyorsanız veya hem insanlar hem de köpekler için suyun bulunduğu halka açık bir alanda koşamıyorsanız. Köpeğinizin en az sizin kadar, hatta daha fazla suya ihtiyacı vardır.

Güvenli Sıcaklıkları Tercih Edin

Köpeklerin kendilerini verimli bir şekilde soğutmadıklarını bilmek önemlidir. Gün, koşmaya tahammül edemeyeceğiniz kadar sıcaksa, sağduyu, köpeğinizi evde bırakmanız gerektiğini belirtir. 70 derece Fahrenheit’ten daha sıcak güneşli bir gün bile köpeğiniz için çok sıcak olabilir. Daha sıcak aylarda , günün sıcaklığından önce köpeğinizle sabah erken koşuları düşünün.

Köpeğiniz sıcak çarpması veya sıcak bitkinliği belirtileri gösteriyorsa , derhal veteriner hekime başvurun. Ayrıca köpeğinizle sıcak asfaltta koşmayın. Dokunamayacağınız kadar sıcaksa , köpeğinizin patileri için çok sıcaktır .

Saygılı ve Sorumlu Olun

Koşarken köpeğinizi tasmalı tutmak en iyisidir. Sizin için kolaylaştırmak için eller serbest bir tasma düşünün. Koşarken, aynı temel yürüme kurallarına uymalısınız : köpeğinizin arkasından kalkın, köpeğinizin kontrolünü elinize alın, başkalarına saygı gösterin, dikkat edin. en önemlisi, eğlenmek!

Sorunlar ve Prova Davranışı

Köpeğiniz güvenli bir koşuyu kaldıramıyorsa, köpeğinizle birlikte koşmamak en iyisidir. Sadece kendinizi ve köpeğinizi yaralanma ve hayal kırıklığı için hazırlıyorsunuz. Yaygın bir hata, köpeğinizle uzun koşulara atlamaktır. Bu onlar için yeni bir şey ve insanlar gibi, dayanıklılıklarını arttırmaları gerekiyor, bu nedenle köpeğinizle yavaş ve aralıklı koşulara başlamak, egzersiz için toleransını izlemenize izin verecektir.

İçinde koşması kolay, suya erişimi olan ve siz ve köpeğiniz için güvenli yollar sağlayan alanları seçin.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here