2021’in En Çok Tercih Edilen 5 Köpek Tasması Modeli

0
1001

Tasmalardan daha önemli olan tek köpek malzemeleri tasmalardır. Tasma veya kurşun, her köpek sahibi için önemli bir araçtır. Tasmalar, eğitim ve günlük amaçlar için yaka veya koşum takımı ile birlikte kullanılır.

Köpeğinizde tasma kullanmaya ilk başladığınızda, köpeğinizin buna alışması biraz zaman alabilir . Bu, özellikle ilk kez köpek sahibiyseniz, sabırlı olmanızı gerektirecektir . Köpeğinizin tasmanın ikinizi birbirine bağladığını öğrenmesi gerekiyor. Sonunda köpeğiniz tasmayı yürüyüşe çıkmak gibi mutlu şeylerle ilişkilendirecektir.

Bazı köpek sahipleri, farklı amaçlar için kullanmak üzere birkaç çeşit köpek tasması kullanmayı tercih eder. Tasmalardan biri günlük yürüyüşler için, diğeri ise köpeğinizle dağlarda yürüyüş yapmak veya bisiklete binmek için olabilir. Özellikle köpek eğitimi için kullandığınız belirli bir tür tasma olabilir.

O kadar çok köpek tasması stili ve tasarımı var ki, gerçekte neye ihtiyacınız olduğuna karar vermek zor olabilir. En iyi bahsiniz, işlevsel olan ve kişisel tarzınıza uyan bir şey seçmektir. Kaç tane köpek tasmasına ihtiyacınız var? Hangi türler size uygun? Köpeğiniz için en iyi tasmayı bulmanıza yardımcı olması için bu bilgiyi kullanın.

1) Standart Tasmalar

Standart Köpek TasmalarıStandart tasmalar, temel eğitim ve günlük kullanım için tasarlanmıştır . Köpeğinizin tasmasına takmak için bir ucunda halka tutacağı ve diğer ucunda metal bir klips bulunur.

Tipik olarak 4-8 ​​fit arası uzunluklarda mevcuttur, 6 fitlik uzunluk çoğu köpek için idealdir. ​

Standart tasmalar en yaygın olarak naylondan yapılır ve düzdür. Düz tasmalar çeşitli genişliklerde gelir, genellikle daha büyük ve daha güçlü köpekler için genişler ve kalınlaşır. Deri tasmalar daha dayanıklı olarak kabul edilir ve bazıları daha şık olduklarını düşünür.

İp tasmalar genellikle düz yerine yuvarlaktır ve çok dayanıklıdır (çok güçlü veya dev köpekler için idealdir ). Bazı standart tasmalar zincirle yapılır. Bunlar, tasmayı çiğnemeye çalışan köpekler için faydalı olabilir, ancak aynı zamanda daha ağırdırlar.

2) Geri Çekilebilir Tasmalar

Geri Çekilebilir TasmaGeri çekilebilir tasmalar, bir sap ile plastik bir kasaya geri çekilen 26 fit’e kadar bir naylon bant veya kordon içerir.

Tasma herhangi bir uzunlukta yerine kilitlenebilir. Mekanizma, bir ölçüm bandına benzer.

Eğer köpek izin vermeden senden uzak dolaşmak için köpek izin vermek istiyorsanız Çekilebilir tasmalar yararlı olabilir tasma kapalı. Bununla birlikte, bu tasmalar yalnızca köpeğiniz düzenli bir tasma üzerinde yürümek üzere eğitildikten sonra kullanılmalıdır. Aksi takdirde, köpeğinize çok kötü bir alışkanlık öğretirsiniz: tasmayı çekmesine izin verilir.

Köpeğinizi tasmalıyken, özellikle daha uzun boylardayken gözünüzün önünden ayırmayın. Tasma dolanabilir veya köpeğiniz tehlikeli bir duruma girebilir. Ayrıca, yıpranmış, aşınmış veya başka şekilde hasar görmüş alanlar için geri çekilebilir tasmanızın tüm uzunluğu boyunca periyodik olarak kontrol ettiğinizden emin olun.

Geri çekilebilir tasmalar yapan birçok şirket var, ancak Flexi en popülerleri arasında.

3) Ayarlanabilir Tasmalar

Ayarlanabilir tasmalarAyarlanabilir veya çok işlevli köpek tasmaları standart tasmalara benzer, ancak tasma boyunca bir tokanın tasmayı kısaltmasına veya uzatmasına izin veren birkaç ilmekleri vardır.

Çeşitli boyutlar, belirli köpek eğitimi türleri sırasında faydalı olabilir.

Köpeğinizin tasmasını belinize veya vücudunuza sarmak için ayarlanabilir bir tasma kullanmak isteyebilirsiniz. Bu, köpekleriyle koşmayı sevenler için yaygın bir durumdur . Bunu yaparken dikkatli olun, köpeğiniz iyi eğitimlidir.

Ayarlanabilir tasmalar, köpeğinizi bir direğe veya benzer bir nesneye kısaca bağlamanızı kolaylaştırabilir. Sadece köpeğinizin gözetimsiz beyaz bağlı bırakılmaması gerektiğini unutmayın.

Ayarlanabilir bir tasma seçerken, iyi yapılmış ve doğru uzunluğa sahip olanı bulun (daha fazlası genellikle daha iyidir, ancak çok fazla değil).

4) Kayma Tasmalar

kayma tasmalarKayma uçları, hepsi bir arada yakalar ve tasmalardır. Tasma kendi kendine döner ve köpeğin kafasının üzerinden geçer. Bazı modellerde, tasmanın yerinde kalmasına yardımcı olmak için uçtan aşağıya doğru kaydırılan plastik borular bulunur.

Siz veya köpeğiniz tasmayı çekerse, tasma kısmı sıkılır. Bu, yanlış kullanıldığında tehlikeli olabilir, çünkü çok sıkı çekilirse köpeğinizin hava yolunu kapatabilir.

Ayrıca köpeğinizin boynunun etrafındaki alanı gevşetebileceğini ve dışarı çıkabileceğini unutmayın. Bir köpeği kayan bir tasmayla gezdirirken dikkatli olun.

Bir köpeğin, kayar bir tasma kullanırken kimlik içeren ayrı bir tasma takması önemlidir. Bu şekilde, eğer tasmasını çıkarırsa, onu tanımlamaya yardımcı olacak bir şeyleri olacaktır.

Pek çok kişi slip lead’leri eğitim amacıyla kullanır, ancak bazıları bunları günlük kullanım için de sever.

5) Özel Nitelikli Köpek Tasmaları

Nitelikli TasmalarÖzelliklerin bir kombinasyonu ile yapılmış birkaç tasma vardır. Bazı standart kayışların özel tutma kolları vardır.

Bazı ayarlanabilir tasmalar, çeken bir köpeğin şokunu emmeye yardımcı olmak için içlerinde elastik veya yaylara sahiptir.

Gece yürüyüşü veya koşu için yansıtıcı şeritli tasmalar vardır. Hatta bazı tasmalar, el fenerleri, yerleşik atık torbası tutucuları ile donatılmıştır.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here