Köpekler Evde Nasıl Eğitilir? Uyulması Gerekenler Kurallar

0
1163

Köpekler her yaşta evde yetiştirilebilir, ancak yavru köpekler yetişkin köpeklerden çok daha hızlı öğrenir. Köpek yavruları, sahiplerin çoğu köpek yavrusu büyüklüğündeki kazaları affedecek kadar sevimlidir, ancak yetişkin boyutundaki tortular çok daha fazla sorun yaratır.

Yavru köpeklerin çoğunun ev işlerine alışması biraz deneme yanılma gerektirir , ancak biraz sabır çok uzun bir yol kat edecektir.

Köpeklerin evde eğitilmesi

Yavruların her yemekten, şekerlemeden ve oyun zamanından sonra banyo molasına ihtiyacı vardır. Yaşına ve cinsine bağlı olarak çoğu köpek günde birkaç kez yemek yer. Yavru köpeğin ne zaman molaya ihtiyacı olduğunu tahmin ederek kazaları önleyin.

Program Oluşturun

Yavrunun yaşına, aktivite düzeyine ve yemek zamanlarına göre temel lazımlık molaları.

Yavru köpeğinizin bebek boyutunda bir mesanesi ve onu “tutma” için sınırlı bir kapasitesi vardır. Genel olarak, iki aylık bir köpek yavrusu yaklaşık iki saatte bir molaya ihtiyaç duyar. Üç ayda bir dört saatte bir yeterli olacaktır.

Irklar arasında biraz değişebilir, büyük ve dev ırklar biraz daha fazla kapasiteye ve oyuncak ırkları biraz daha az tutma becerisine sahiptir. Ancak genel olarak ne beklenir:

4 aylık yavrular beş saat bekleyebilir
5 aylık bebekler yaklaşık altı saat bekleyebilir
7 aylık yavrular yaklaşık sekiz saat bekleyebilmelidir.

Yer Seçin

Köpekler, kendilerine ne beklendiğini hatırlatmak için koku ipuçlarına güvenirler. Gazete, çiş pedleri veya köpek tuvaleti ile kapalı bir tuvalet yeri yaratın ya da bir dış alan seçin, köpeği her seferinde aynı yere götürün .

Kurallara Konsantre Olun

Köpeği üretken olana kadar tasmalı tutun, yoksa sadece oynayabilir ve sonra içeride kaza yapabilir. Eleme ödülünün bir parçası olarak oyun zamanı için tasmayı çıkarın.

Komut Söylemlerini Belirleyin

Köpek çömeldiğinde, hareketi tanımlayan bir ipucu kelime söyleyin. Tüm ailenizin seçilen ipucunu tutarlı bir şekilde kullandığından emin olun. Yavru köpek üretken olduğunda, onu bol bol övgü, oyun veya normal beslenmesini bozmayan küçük bir muamele ile ödüllendirin.

Sınırlar Koyun ve Denetleyin

Köpek yavruları kendi atıklarının olduğu bir alanda olmak istemezler, bu nedenle hapsetmek hızlı bir ders vermek için bir araç olabilir. Küçük bir oda işe yaramaz – bir köpek yavrusu bir köşeye kaka yapabilir ve diğerinde uyuyabilir. Yavru bir aradan sonra 15 dakika sonra üretken değilse, köpeği 15 dakika bir kafeste hapsedin ve ardından tekrar deneyin.

Köpek sandıkta dışkılıyor veya idrar yapıyorsa, bu, pisliği kolayca temizlenebilir bir alanla sınırlar. Köpek kısa bir süre hatasıyla yaşamak zorunda kalacaktır. Bir dahaki sefere, fırsat sunulduğunda köpek yavrusu boşalma olasılığı daha yüksek olacaktır.

Köpeklerin evde eğitim görmesi

Uyarılara Dikkat Edin

Yavru köpekler yeri koklar ve gitmeden önce daireler çizerek yürürler. Köpek içeride çömelirse, onu alın, işlemi durdurun ve belirlenmiş yasal tuvalet alanına taşıyın. İpucunu ver ve doğru yerde başarılı olduğunda onu öv.

Yavru köpeğinizi suç mahalline çeken kokuları ortadan kaldırmak için bir koku nötrleştirici kullanın.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Köpek sahiplerinin köpeklerini eğitmeye çalışırken yaptıkları en büyük hata, bir kaza geçirdiği için köpeğe bağırmak ya da vurmaktır. Bu, yavru köpeğin ortadan kaldırılmasını ceza ile ilişkilendirmesini sağlar ve köpekler insanları memnun etmek istediklerinden, olumsuz pekiştirme, yavrulara siz izlemediğiniz zamanlarda gitmeyi veya sizden mevduatları saklamayı öğretir.

Ne kadar sinir bozucu olursa olsun, nereye ve ne zaman gideceğini öğrenen yavru köpeğinize kızmamaya çalışın.

Sebep ve sonuç öğretirken zamanlama çok önemlidir. Köpek, öfkenizin beş dakika önce yarattığı birikimle ilgisi olduğunu anlamayacak. Suça yakalanmadıkça veya yaklaşık 90 saniye içinde işaret edilmedikçe, yavru köpeği sözlü olarak düzeltmek işe yaramayacaktır.

İnsanlar, bir kınama tehdidinden çok bir ikramiye için çalışmak için daha fazla motive olurlar ve köpekler de öyle. Köpek yavrusu, doğru yere gittiği için ödüllendirileceğini öğrendiğinde, kısmen sizi memnun etmek için kazalardan kaçınmaya çalışacaktır.

[Toplam: 1   Ortalama: 1/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here