Köpeklerin Saldıracağını (Isıracağını) Gösteren 7 Uyarı

0
1341

Köpeklerin diş göstermesi ne anlama gelir

Köpekler, çok sayıda nedenden dolayı saldırgan olabilirler; korku, hakimiyet, eşyaları sahiplenmek. Köpeğin saldırganlığının nedeni ne olursa olsun, bir köpeğin vücut dili, ısırmak üzere olup olmadığını size bildirebilir. Ne arayacağınızı bilmek, köpek ısırıklarını önlemenize yardımcı olabilir.

1) Hırıltı ve Homurdanma

Köpek Hırlaması Bir köpeğin ısırmak üzere olduğunun en bariz belirtileri muhtemelen hırlama ve homurdanmadır. Köpekler, mutsuz ya da rahatsız olduklarını size bildirmek için hırlar ya da çırpınırlar.

Bir köpek ona yaklaştığınızda size hırlıyorsa veya homurdanıyorsa, onunla aranıza biraz boşluk vermenin zamanı gelmiştir. Hırıltı ve yakalama da yardımcı olabilir. Köpeğiniz size bir şey iletiyor.

Köpeğinizin hırladığı veya homurdandığı zamanlara dikkat edin. Yemek yerken onlara yaklaştığınızda mı, yabancılar yaklaştığında mı yoksa uyurken onlara dokunduğunuzda mı oluyor? Hırıltı ve çıtırtıyı neyin tetiklediğini bilmek, sorunu yönetmenize ve davranışı değiştirmeye çalışmanıza olanak tanır.

2) Kuyruk Sallama

Köpeklerde kuyruk sallama nedenleriBu, birçok insanın şaşırtıcı bulduğu işaretlerden biridir.

Köpek eğitmenleri genellikle köpek sahiplerinin, köpeklerinin birisini ısırdıkları ana kadar kuyruğunu salladığına dair yorumlarını duyarlar.

Ancak köpeğinizin kuyruğunu sallama şekline dikkat edin.

  • Mutlu bir köpek kuyruğunu sallayabilir ve tüm vücudunu dahil edebilir.
  • Isırmak üzere olan bir köpek genellikle oldukça katıdır ve kuyruğu yukarıya dönük olacak ve daha hızlı ileri geri hareket edecektir. Bu, bir köpek ısırığının yaklaştığına işaret edebilir.

3) Tüylerin Kabarması

Köpeklerin Tüylerini Kabartması Köpekler korktuklarında veya aşırı uyarıldığında, sırtlarındaki tüylerin ayağa kalktığını görebilirsiniz. Bazı köpeklerde sadece ensede omuzlar arasında kalan tüyler ayağa kalkar.

Diğer köpeklerin boynunda ve kuyruklarının yanında bulunur. Yine de, diğer köpeklerin sırtlarının tüm uzunluğu boyunca dik duran bir kıl sırtı olabilir. Bir köpeğin tüylerinin diken diken olduğunu fark ederseniz, geri çekilmeniz gerektiğinin bir işaretidir.

4) Sert Vücut Duruşu

Köpeklerde saldırı öncesi duruşÇoğu zaman bir köpek saldırganlaşmak üzereyken, vücut dili önemli bir eşantiyondur – herhangi bir kelime oyunu amaçlanmamıştır. Rahat, mutlu bir köpeğin genellikle kulakları alçak ve mutlu, sallanan bir kuyruğu olan rahat bir vücudu vardır.

Bir saldırgan köpek tam tersidir. Tüm vücutları sertleşebilir ve kulakları ve kuyruğu yukarı kaldırılır. Onları rahat ettirmek için uzaklaşmanın zamanı geldi.

5) Dudak Yalama, Esneme ve Bakışlardan Kaçınma

Köpeklerde dudak yalama

Bir köpeğin dudaklarını yaladığını (yemek olmadığında), tekrar tekrar esnediğini veya bakışlarınızla karşılaşmamak için başını çevirdiğini fark ederseniz, size bir şey söylemeye çalışıyor.

Köpekler, etraflarında olup bitenlerden rahatsız olduklarını size bildirmek için bu davranışlara girerler. Örneğin, çocukların yanında hiç bulunmamış bir köpek, bir çocuk onları sevmek için geldiğinde dudaklarını yalayabilir veya esneyebilir. Mutlaka ısırmak üzere oldukları anlamına gelmez, ancak rahat olmadıklarına dair bir uyarıdır.

Rahatsız, korkmuş veya stresli bir köpeğin ısırması daha olasıdır. Bir köpek bu yatıştırma hareketlerinden birini kullandığında yapabileceğiniz en iyi şey, rahatsızlığını hafifletmeye çalışmaktır.

6) Korkma ve Kuyruk Kıstırma

Köpeklerin kuyruklarını bacaklarının arasına kıstırması Korkmuş bir köpekle karşı karşıya olduğunuzun, dudak yalama veya esneme hareketinden daha açık işaretleridir.

Kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştırarak sizden kaçan bir köpekle karşılaşırsanız, geri çekilin.

Size kendi boyutunda yaklaşmalarına izin verin, kendilerini savunmak için ısırma ihtiyacı hissetme olasılıkları daha az olacaktır.

7) Gözlerinin Beyazının Görünmesi

gözlerinin beyazı görünen köpek Birçok köpek eğitmeni buna balina gözü diyor. Bir köpeğin gözünün beyazını (sklera) başını hafifçe hareket ettirdiğinde ancak gözlerini hareket ettirmediğinde göreceksiniz. Köpeğin gözlerinin etrafında yarım ay beyaz görünecektir. Gözleri ayrıca sklerayı daha fazla ortaya çıkarmak için genişleyebilir.

Balina gözü köpeklerde kaygı belirtisidir. Bu, birçok hayvan barınağı çalışanının aşina olduğu bir ifadedir. Yine, bu mutlaka bir köpeğin ısırmak üzere olduğu anlamına gelmez. Bu, bir köpeğin endişeli hissettiği ve endişeli köpeklerin ısırma olasılığının daha yüksek olduğu anlamına gelir. Gözlerinin beyazını gösteren bir köpek görürseniz, daha rahat hissedene kadar onlara biraz boşluk bırakmak iyi bir fikirdir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here