Yavru Köpeklere 4 Adımda Bekle Komutunu Öğretme Eğitimi

0
1686

“Bekle” komutu köpeğinizin size odaklanmasını, sizin komutunuz dışında olduğu yerden başka biryere gitmemesini sağlayacak, hayatınızı kolaylaştıracak harika bir komuttur. Bu komut, özellikle köpeğinizin kapıdan veya kafesten kaçmasını önlemek için yararlıdır.

Neyse ki, köpeğinize nasıl bekleyeceğini öğretmek için herhangi bir özel ekipmana ihtiyacınız yok. Bir yiyecek ödülü vermek yerine, köpeğinize komuta yanıt vermenin belirli şeyleri yapmasına izin verilmesi anlamına geldiğini öğretebilirsiniz. Yeni bir komut öğretmek zor olsa da, bu birçok durumda oldukça kolay ve kullanışlıdır.

köpeklere beklemesini öğretmek

Komutu Tanıtın

Köpeğinizi beklemesi için eğitmek için ayrı eğitim seansları gerekli değildir. Alıştırma yapmak için, köpeğin dışarı çıkmasına veya sandıktan çıkmasına her izin verdiğinizde “bekle” komutunu kullanın. “Bekle” üzerinde çalışmaya başladığınızda, köpeğinizin asla dışarı fırlamasına veya sandığından dışarı fırlamasına izin verilmemelidir .

Köpeğiniz bahçeyi keşfetmeye veya kafesten ayrılmaya hazır olduğunda, “bekle” komutunu vererek başlayın. Ardından kapıyı biraz açın ve köpeğin dışarı çıkmak için ileri atılıp atılmadığına bakın. Eğer öyleyse, kapıyı hızlıca kapatın. Ardından, köpeğinize komutu tekrar vermeyi deneyin. Komutu her verdiğinizde, kapıyı hafifçe açın ve köpeğiniz dışarı çıkmak için ileri atılırsa hızlıca kapatın.

İyi Davranışı Ödüllendirin

Eğitimin ilk aşamalarında, herhangi bir tereddütü ödüllendirin. Köpeğinize “bekle” komutunu verirseniz ve tereddüt ederse, onu övün ve kapıyı açın. Kapıyı açarken, “serbest” veya “devam et” gibi ilerlemenin uygun olduğunu bilmelerini sağlayan bir komut kullanın .

Komutu verdiğinizde köpeğiniz gerçekten “beklemeye” başladığında, bırakmadan önce birkaç saniye daha beklemesini sağlayın. Evcil hayvanınız “bekle” komutunu birkaç saniye veya daha uzun süre tuttuğunda, kapıyı biraz daha açmaya başlayabilirsiniz. Ancak, köpeğinizin tekrar dışarı fırlaması veya dışarı fırlaması ihtimaline karşı kapıyı hızlıca kapatmaya hazır olmalısınız.

Sabırla Uygulamaya Devam Edin

Birkaç gün “bekle” alıştırması yaptıktan sonra, siz serbest bırakmak için “serbest” veya “devam et” komutunu verene kadar köpeğiniz kapı sonuna kadar açık halde durabilmelidir. Bunu zaman zaman uyguladığınızdan emin olun ve köpeğinizi buna uyması için sık sık ödüllendirmeyi unutmayın.

Başka Şeyleri Beklemesini Öğretin

Ayrıca köpeğinize yemeyi beklemek gibi diğer durumlarda nasıl bekleyeceğini de öğretebilirsiniz. Kendi kendini kontrol etme , köpekler için öğrenmesi zor bir şey olabilir, ancak kapı egzersizine benzer şekilde, ikramlarla dolu bir yemek kabı kullanabilirsiniz . Sadece yemek kasesini yere doğru indirin ve köpek ona doğru hareket etmeden dizinize getirin.

Köpeğiniz hareket ederse, kaseyi kendinize doğru hareket ettirin. Bununla birlikte, dizinize ulaşırsanız ve köpeğiniz davranırsa, ödül olarak bir ödül verin . “Bekle” komutu anlaşılana kadar bu döngüyü tekrarlamanız yeterlidir.

Tasmalı yürüyüşe çıkmadan önce “bekle” seçeneğini de kullanabilirsiniz. Siz bodruma inerken de köpeğinizin arabadan inmeden önce veya merdivenlerin başında beklemesini isteyebilirsiniz. Köpeğinizin yararına olduğu her zaman – güvenlik ve öz disiplin – bu komutu kullanmak için iyi bir zamandır.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Herhangi bir eğitim komutunda olduğu gibi, köpeğinizin hayatı boyunca dersi pekiştirmek için düzenli olarak “bekle”yi kullandığınızdan emin olun. Çok yakında, muhtemelen ikiniz için de ikinci doğa haline gelecek.

Köpeğinizin komutu göz ardı etmeye başladığını fark ederseniz, en başa dönün. İstediğiniz iyi davranışı yeniden öğrenmelerine yardımcı olmak için kapıda birkaç eğitim seansı yapın. Bu seferki kadar uzun sürmemeli çünkü bu sadece bir tazeleme kursu.

Ayrıca bu komutu bir sonraki seviyeye taşıyabilir ve bir numara tanıtabilirsiniz. Örneğin, birçok köpek sahibi, yönlendirilene kadar köpeğini bir topa veya en sevdiği oyuncağa dokunmaması konusunda eğitir. Köpeğiniz komutu anladıktan sonra, oturun ve oyuncağı yavaşça “bekle” diyerek ve geri adım atarak önlerine yerleştirin. Köpeğin oyuncağa yaklaşmasını durdurun ve köpek onu alırsa orijinal konumuna geri getirin.

Sabır ve tutarlılıkla, yavrunuz oyuncağa ancak izninizi aldıktan sonra dokunmalıdır. Bu yaklaşım aynı zamanda bir köpeği burnu üzerinde bir tedavi tutması ve diğer eğlenceli kendi kendini kontrol etme hileleri için eğitmek için de yararlıdır.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here