Köpekleri Acil Durumlarda Hemen Gelmesi İçin Eğitme

0
675

Acil geri çağırma, köpeğinize acil durumlarda gelmesini söylemek için kullanılan bir komuttur. Köpeğinizi yapması için eğitebileceğiniz en önemli şeylerden biridir.

köpeklere acil durum çağrısını öğretme

“Gel” komutunu bilen bir köpek çoğu zaman gelir ama yine de ara sıra reddedebilir. Zaten işe geç kaldığınızda köpeğinizin bahçeden içeri gelmeyi reddetmesi can sıkıcı olsa da, hareket halindeki bir arabanın önüne geçmek üzereyken olduğu gibi sizi görmezden gelmesinin tehlikeli olduğu zamanlar da vardır. Acil geri çağırmayı çok önemli kılan bu gibi durumlardır.

Benzersiz Bir Komut Seçin

İlk önce, komut için kullanılacak bir kelime seçin. Kelime, normalde konuşmada ortaya çıkmayan benzersiz bir şey olmalıdır. “Emergency” veya “Acil” gibi bir şey işe yarayacaktır ya da hatırlamanız kolay olacak başka bir şey seçebilirsiniz. Karışıklığı önlemek için “gel” veya köpeğinizin adını kullanmayın.

Güzel İkramlar Kullanın

Bu komutu öğretmek için bazı çok özel ikramlar kullanın. Eğitim veya başka amaçlar için kullandığınız aynı muameleleri kullanmayın; bunlar yalnızca bu özel kullanım için verilen benzersiz ikramlar olmalıdır. Acil geri çağırmayı uygulamadan önce, köpeğinizi yaklaşık 20 saniye boyunca beslemek için elinizde yeterli ikramınız olduğundan emin olun.

Yavaş Yavaş Başlayın

İlk uygulama seansınız için küçük, sessiz bir alanda başlayın. Komutu ilk verdiğinizde, köpeğinizden sadece birkaç adım uzakta durun. Komut kelimesini verin. Tiz, mutlu bir ses kullandığınızdan emin olun. Bacaklarını sıvazla, heyecanlan ve köpeğe ikramları göster. Köpeğinizin size gelmesini sağlamak için elinizden gelen her şeyi yapın.

Ödüllendirin

Ödül bu sürecin önemli bir parçasıdır. Siz komutu verdikten sonra köpeğiniz yanınıza gelir gelmez onu övün ve ona özel ikramlar vermeye başlayın. Köpeklerinizi yaklaşık 20 saniye boyunca mamalarla beslemeye devam edin. Köpek ikramiyeyi vurmuş gibi hissetmeli. Buradaki fikir, acil durumlarda köpeğin sunduğunuz ikramlardan daha ilginç bir şey (örneğin diğer hayvanlar, insanlar veya yiyecekler) bulmayacağıdır.

Köpek mamasını bitirdiğinde, siz komutu vermeden önce yaptığı şeye geri dönmesine izin verin. Bu çok önemli. Birçok köpeğin çağrıldığında gelememesinin bir nedeni, “gel” kelimesinin eğlencelerinin bitmek üzere olduğunun bir işareti haline gelmesidir.

Örneğin, işe gitmeden önce köpeğinizi içeri çağırdığınızda, köpeğiniz bunun oyun süresinin bittiği anlamına geldiğini bilir. Acil durum geri çağırma uygulamasına başlamadan önce yaptığı şeye geri dönmesine izin vererek köpeğin bu bağlantıyı kurmasına izin vermeyin. Bu, köpeği ödüllendirdiği ve daha sonra eğlencesine geri döndüğü için onu iki kat ödüllendirir.

Acil Geri Çağırma Alıştırması Yapın

Aynı küçük, sessiz alanda günde bir veya iki kez acil durum geri çağırma alıştırması yapmaya çalışın. Köpeğiniz her komut verdiğinizde koşmaya başladığında, biraz daha mesafe ve dikkat dağınıklığı ile pratik yapmaya başlayabilirsiniz.

Sonunda, köpeğiniz her durumda gelmeyi öğrenmelidir. Köpeğiniz bu beceride bir kez ustalaştıktan sonra bile, her antrenmanınızda özel ikramlar ve bol bol övgü vermeye devam etmeniz çok önemlidir.

Köpeklere acil durumlarda gelmesini öğretme

Sorunlar ve Prova Davranışı

Köpeğinizin bunun mutlaka uyulması gereken bir komut olduğunu bildiğinden emin olmak için eğitiminiz farklı yerler ve senaryolar içermelidir. “Prova” olarak bilinen eğitimin bu kısmı, köpeğin bu çağrıyı parkta, evde veya başka bir yerde duyduğunda gelmesini sağlar.

İşe geç kalmanız ve köpeğinizin bahçede kovalamaca oynamaya kararlı olması gibi, “gel” yerine acil durum geri çağırmayı kullanmak bazen cazip gelebilir. Bu cazibeye karşı koyun. Bu hatırlamanın her zaman çok olumlu ve ödüllendirici olması önemlidir. Gerçek acil durumlar için saklanmalıdır.

Komutu uygulama dışında veya acil bir durumda kullanmak, komutun gücünü zayıflatabilir. Bu, köpeğinizin bir dahaki sefere koşarak gelmeyebileceği ve bir dahaki sefere, acil durum geri çağırmanın hayatını kurtardığı zaman olabileceği anlamına gelir.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here