Köpeklere 4 Basit Adımda ”Bırak” Komutunu Öğretme Eğitimi

0
1656

Köpeğinizi serbest bırakmak veya “bırakmak” için eğitmek, sözlü bir ipucu verildiğinde köpeğinize ağzında ne varsa bırakmasını öğretmek anlamına gelir. Serbest bırakma komutu, köpeğinizi eğitmek için çok önemlidir.

Köpeklere Bırak Komutunu Öğretme

Ağzında tehlikeli bir şey olduğunda bir köpeği koruyabilir, ayrıca sizin ve köpeğinizin halat çekme gibi oyunlar oynamanıza ve güvenli bir şekilde getirmenize olanak tanır. Çoğu köpeğe “bırak” bırakma komutunu öğretmek sadece birkaç dakika sürer. Bazı köpeklerin dikkati kolayca dağılabilir, bu yüzden sabırlı ve ısrarcı olun.

Bu eğitim yönteminin arkasındaki fikir, köpeğinize temel olarak bir ticaret teklif etmektir: “nesneyi ağzından bırak, iyi bir şey olacak.”

Favori Bir Oyuncakla Başlayın

Başlamak için, köpeğinize en sevdiği oyuncaklardan birini “al” diyerek sunun. Köpeğiniz oyuncağı gördüğü için çok heyecanlıysa, eğitime başlamadan önce oynaması için bir dakika kadar beklemesini isteyebilirsiniz. Köpeğinizin oyuncaktan sıkılması için çok beklemeyin.

Oyuncağı Bir Ödülle Değiştirin

Oyuncak köpeğinizin ağzındayken, bir mamayı burnuna kadar tutun. Köpeğiniz oyuncağı bırakır bırakmaz, ona mamasını verin. Köpeğinizin iyi tepki verdiğini hissedene kadar bu adımları birkaç kez tekrarlayın.

Sözlü İpucu Ekle

“Bırak” gibi sözlü ipucu ekleyin. İlacı köpeğin burnunun yakınında tutarken ipucunu kesin ve net bir şekilde söyleyin. Bir süre sonra, tedaviyi daha uzakta tutmayı deneyin. Köpeğiniz hala sözlü ipucuna yanıt veriyorsa, mesafeyi kademeli olarak artırın. Ardından, köpeğinizi uygunsa överek, ödül vermeden komutu deneyin.

Köpeklere bırak komutu

Bırak ve Bırak

Köpeğiniz “bırak” komutuna hakim olduktan sonra, bir sonraki, daha karmaşık adım, onu tekrar almak yerine bıraktığı eşyayı bırakmaktır . Köpeğiniz az önce düşürdüğü öğeyi almaya giderse, öğeyi almaya çalışmayın veya köpeğe bağırmayın.

Unutmayın, köpekler olumlu pekiştirmeye en iyi tepkiyi verir. Bir “bırak” komutu verin ve düşen öğeye tekrar dokunmadığında köpeğe bir ödül verin. “Ayrılmak”, bazı köpeklerin kavraması için “bırakmak” kadar kolay değildir, bu yüzden sabırlı olun ve köpeğiniz doğru yaptığında bol bol övgü sunun.

Sorunlar ve Prova Davranışı

İçgüdüsel gibi görünse de, bir şeyi çıkarmak için asla bir köpeğin ağzından bir oyuncağı (veya başka bir şeyi) çekmemeli veya kafasını tutmamalısınız. Asla bir köpeğin çenesini açmaya çalışmayın. Bu, yanlış mesajı gönderebilir ve eylemi köpeğe bir oyun veya ceza gibi gösterebilir.

Ayrıca, muhtemelen köpeğinizin öğeyi daha sıkı tutmasına veya daha kötüsü yutmasına neden olacaktır. Ayrıca sıkıntınız için ısırılabilirsiniz. Köpeğinizin ağzında kendisine zararlı olabilecek bir şey varsa, her şey başarısız olduğunda onu serbest bırakmanın en iyi yolu, hayvanın önüne bir avuç dolusu ödül koymaktır.

Köpek sahiplerinin köpeklerini bu davranış konusunda eğitirken yaptıkları bir diğer yaygın hata, diğer komutları çok yakından taklit eden işaret sözcükleri seçmektir. Örneğin, “bırak” ve “dur” kafiyeli ve her ikisini de farklı komutlar için kullanırsanız muhtemelen köpeğin kafasını karıştıracaktır. İyimser, olumlu bir sesle söyleyebileceğiniz ve köpeğinizin “bırakma” davranışıyla ilişkilendireceği benzersiz bir kelime veya ifade kullanın.

Bu davranışı kanıtlamak için, köpeğin “bırakması” gereken öğeyi değiştirerek eğitime düzenli olarak devam edin. Köpeğin en sevdiği oyuncağı için “bırakma” sözünü yerine getirebildiği noktaya geldiğinde, köpeğin davranışı azalttığından emin olabilirsiniz.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here