En Çok Tercih Edilen En Güzel 7 Köpek Cinsi

0
16919

en güzel köpekler

Doğal olarak, dünyadaki milyonlarca köpekten hiçbiri kendi köpeğiniz kadar güzel olmayacak. Ancak bu liste, diğer insanların hangi ırkları daha güzel bulduğunu basitçe görmenize yardımcı olacaktır.

Bunların çoğu da cinslerin popülaritesine dayanıyor. Bu yüzden, dikkat çeken tatlı bir yavru istiyorsanız, bu listeden biri kesinlikle köpek parkında bazı kafaları size doğru çevirecektir.

1- Schipperke Çoban Köpeği

Schipperke köpek cinsiSchipperke çoban köpekleri 10 – 13 ya da  12 ila 16 kilo ağırlığında küçük sevimli cinslerdir. En güzel köpeklerden biri olan Schipperke, kurnaz bir kafası, büyük, dik kulakları, küçük ayakları ve düz bacakları, kısa bir sırtı ve boynunda kıvırcık tüyleri vardır.

Genellikle uzun, sert ve düz siyah tüylüdür. İlginç bir şekilde, schipperke yavruları neredeyse her zaman kuyruksuz doğar.

Tilki gibi bir kafaları, derin göğüsleri, küçük ayakları vardır. Kuyruğuyla doğan bu cins köpeklerin kuyrukları bir miktar kısaltılır. Schipperkes, tam boyutlarına altı ila sekiz ay civarında ulaşmalarına rağmen, genellikle bir ila iki yıl arasında olgunlaşır.

Schipperke’nin tüyleri haftada bir fırçalama ve tarama ile kolayca bakımı yapılır. Schipperkes’in boyun, göğüs ve uzuvlarda daha uzun kürkleri vardır. Yılda iki kez tüy dökerler. Schipperkes, kirliyse ayda bir veya daha fazla banyo gerektirir.

Bu küçük köpek, canlı, kendine güvenen, kendini insanlarına adamış karakterdedir ve çocuklara karşı oldukça sakindir.

Boyutuna rağmen iyi bir bekçi köpeğidir ve bir apartman dairesi için uygundur. Bununla birlikte, Schipperke’nin hala çok fazla egzersize ve zaman zaman bir köpek parkında özgürce dolaşmaya ihtiyacı vardır. Uzun ömürlü bir köpektir ve 15 yıldan fazla yaşayabilir.

İlginizi Çekebilir: Yavru Köpeklerle En Rahat Seyahat Nasıl Olur?

2- Bichon Frise Köpeği

Bichon Frise puppyEn şirin köpeklerden biri olan sevimli Bichon Frise’in kabarık beyaz çift tüyleri, yuvarlak siyah düğmelere benzeyen gözleri vardır. Beyaz bir buluta benzemesi özelliği yüzünden genellikle kırpılır.

15. yüzyılda İspanya’da geliştirilen bu köpek, omuzundan itibaren 10 ila 15 cm yüksekliğinde ve sadece 10 ila 15 kg ağırlığında olduğu için kolaylıkla taşınabilir. Bu köpeği çekici kılan bir diğer şey ise ipeksi tüylerinin hipoalerjenik olması ve dökülmemesidir.

Küçük ve oldukça sevimli olan bu köpek bir apartman dairesi için oldukça uygundur ancak tüm köpekler gibi hem uzun yürüyüşlere hem de egzersize ihtiyaç duyar. Diğer küçük köpek türleri gibi, Bichon Frise de 15 yıl gibi uzun bir süre yaşar.

İlginizi Çekebilir: Köpek Oteli, Huzurevi ve Bakımevi Hizmeti Nasıl Olmalıdır?

3- Pomeranian Köpeği

Pomeranian BooPomeranian’ın sadece en sevimli ırklardan biri değil, aynı zamanda en güzel köpeklerden biri de olduğu söylenebilir. Bu bir tür spitz (çok tüylü) köpeklerdir ancak küçük ve sadece 8 ila 11 kg ve sadece 4 ila 5,5 kg ağırlığındadır.

Güzelliği, büyük ölçüde, köpeğin gür tüyünü olabildiğince yuvarlak ve kabarık hale getirmek için yapılan tımar şeklinden kaynaklanmaktadır. Tüylerinin olgunlaşması yaklaşık üç yıl alır ve bol bir kabarık fırfırlı, tüylü bacaklar ve vücudu neredeyse tamamen kaplayan uzun, sert tüylerle dolu bir kuyruk içerir. Köpeğin kendisi, küçük minik kulakları olan son derece sevimli bir yüze sahiptir.

Pomeranyalar mutlu, özverili ve akıllıdır. 1800’lerde Almanya’da geliştirilen bu cinsler, her zaman bir refakatçi olarak yetiştirilmiştir. Pek çok küçük köpek gibi, harika bir bekçi köpeğidir ancak sağlık sorunları olabilir.

Pomeranian yavruları doğduklarında alışılmadık derecede küçüktür ve bazen sezaryen ile doğurtulmaları gerekir. Pomeranian mükemmel bir apartman köpeğidir, ancak bu kadar bol tüylü olması sıcak havalardan korunmasını gerekitirir. Pomlar yaklaşık 15 yıl yaşar.

İlginizi Çekebilir: Zorunlu Yavru Köpek Aşı Takvimi ve Güncel Fiyatları 2022

4- Volpino İtaliano

Volpino İtaliano PuppyVolpino İtaliano adlı sevimli küçük köpek aslında bir tür spitz (çok tüylü) olduğu için kuzey Avrupa’da ortaya çıktı, ancak şimdiki formuna geliştirilip 17. yüzyılda İtalya’ya getirildi. Bu “küçük tilkilerin” çoğunun uzun beyaz kürkü vardır.

1960’larda soyu neredeyse tükenen bu nadir cins zor bir şekilde bu günkü sayılarına getirildi. Kurnaz yüzünün yanı sıra, köpeğin iri yuvarlak gözleri, kare bir vücudu, zarif ayakları ve bir spitz gibi kuyruğunu sırtında kıvrık tüyleri vardır.

Doğası gereği sevecen ve oyuncu, 20 cm boyunda ve yaklaşık 10 kilo ağırlığındadır. Volpino Italiano, yürüdüğü ve egzersiz yaptığı sürece iyi bir ev köpeği olur. 14-16 yıl arasında yaşar.

İlginizi Çekebilir: Köpekler Ezan Okunurken Neden Ulur? Bilimsel ve Dini Yönde Açıklamaları

5- Malta Terrier

Maltese Terrier PuppyEn güzel köpek ırklarından bir diğeri olan bu Malta Terrier , ayaklarını gizleyecek kadar uzun olabilen ve sırtından aşağıya kadar güzel, ipeksi, ışıltılı beyaz tüyleri ile bilinir.

Bu nedenle, kesim kısa kesilmiş olsa bile, Maltaların kürkü çok fazla bakıma ihtiyaç duyar. Yine de, köpeğin kürkü o kadar yumuşaktır ki, tımar nazik ama detaylı olmalıdır.

İnsanlar ayrıca Malta’nın hayat dolu, sevgi dolu ve özverili mizacı sayesinde tercih yapmaktadır. MÖ 500 yıllarında fareleri yakalamak için geliştirilmiş olan bu köpek küçük boyutuna rağmen akıllı ve iyi bir bekçi köpeğidir. Sadece 16 ila 25 cm boyunda ve 6,5 ila 9 kg ağırlığındadır.

Malta sahibi olmanın bir diğer faydası da apartmanda yaşamaya uygun olması ve uzun ömürlü olmasıdır. Bazıları 18 yıl kadar yaşamıştır.

İlginizi Çekebilir: Hipoalerjenik Tüylere Sahip Tüy Dökmeyen Köpek Cinsleri

6- Shih Tzu

Shih Tzu YavrusuShih Tzu’nun anavatanı Çin’dir. Köpeğin ilginç bir özelliği de tüyleridir. Bunun nedeni, köpeğin burun köprüsündeki tüylerin aşağı değil yukarı çıkmasıdır.

Boyu yaklaşık 25 cm olan bu küçük köpek, tüyleri hafif, dalgalı ve yoğundur. Tüyleri, altından maviye, kırmızıdan siyaha kadar birçok renkte olabilir.

Gür sakallı ve bıyıklı yüzdeki tüyler o kadar uzundur ki, gözlerini kapatmamak için genellikle köpeğin başının üstünden bağlanır. Tüylü kuyruğunu yüksekte tutar ve bacaklar kısa ve sırtı uzundur.

Shih Tzu’nun ağırlığı genellikle 9 ila 16 kg arasındadır ve 9 kg dan az ise İmparator Shih Tzu olarak adlandırılır. Sadık, nazik ve oyuncu küçük köpek olarak tanınır ve apartman hayatı için uygundur. Yaklaşık 15 yıl yaşar.

İlginizi Çekebilir: En İyi 5 Köpek Bisküvisi

7- İngiliz Springer Spaniel

Springer Spaniel Yavrusuİngiliz Springer Spaniel, güzel göründüğünden çok daha güzel özelliklere de sahip. Bu sadece güzel görünümlü bir köpek değil, aynı zamanda birçok modern İspanyol türünün atasıdır.

19. yüzyılda Büyük Britanya’da çeşitli oyunlar için geliştirildi. Uzun, tüylü, lob şeklinde kulakları ve güçlü görüntüsü olan olan asil bir kafası vardır.

Göğüste, bacaklarda ve yanaklarda da tüyler bulunur. Köpeğin kürkü hava koşullarına dayanıklıdır ve çoğunlukla beyazdır ve siyah, parça parça lekeleri ve yamaları vardır. Çoğunlukla beyaz alanlarda bir miktar lekeler olabilir. Gözlerin rengi, kürkünün rengi ile aynıdır.

İngiliz Springer Spaniel, omuzda 35 ila 45 cm uzunluğunda ve 49 ila 53 kg ağırlığındadır. Çocuklarla iyi anlaşan, nazik ve yumuşak başlı bir köpektir. Bir silah köpeği olarak aşırı enerjiye sahiptir ve bolca oyun, yürüyüş ve egzersize ihtiyaç duyar. Hareketli olmasına ve köpeğin boyutuna rağmen, bir apartman dairesinde yaşayabilir.

İlginizi Çekebilir: Köpekler Ne Yer?

8- Avustralyalı Çoban Köpeği

australian shepherd yavrusuAvustralyalı çoban köpeklerinin çok renkli ve kabarık kürkleri, diğer köpeklerin arasında anında dikkat çeker ve çoğu zaman dikkat çekici renkli gözleri vardır.

Tüyleri yoğun bir şekilde dökülür ve oldukça fazla bakım gerektirir ancak diğer uzun tüylü ırkların bazıları kadar fazla gerektirmezler.

Bir Avustralyalı çoban seçerseniz, yüksek enerjili bir köpeğe sahip olacağınızı bilin. Bu küçük sevimli yaratıklar günlerce koşabilir ve evde eşyalarınızı kemirerek enerjilerini atabilirler. Kendi hallerine bırakılan bu köpekler biraz yıkıcı olabilir.

40 ila 60 kg ağırlığında ve 55 ila 75 cm boyundadırlar. 15 yıl yaşarlar.

İlginizi Çekebilir: En İyi 5 Köpek Yatağı

En güzel köpek ırkları hangileridir?

Bilinen en güzel köpek ırkları; Schipperke Çoban Köpeği, Bichon Frise, Pomeranian Süs Köpeği , Volpino İtaliano, Malta Terrier, Shih Tzu, İngiliz Springer Spaniel, Avustralyalı Çoban Köpeği, Pomeranya Köpeğidir.

Dünyanın en iyi köpeği hangisi?

Dünyanın en iyi köpeği, Japonya kökenli olan Tosa Inu cinsi köpektir. Bulldog, Great Dane ve Mastiff ırklarının çiftleştirilmesi ile ortaya çıkan bu cins, 556 PSI'lık bir ısırma gücüne sahiptir.

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here