Köpeğinizi Eğitmeye Başlarken Dikkat Etmeniz Gereken 7 Püf Nokta

0
571

Köpek eğitiminden bahsederken, köpek eğitmenlerinin köpek eğitim seanslarından bahsettiğini duyabilirsiniz. Bir köpek eğitim seansını nasıl yapacağınızdan tam olarak emin değilseniz, bu kafa karıştırıcı olabilir.

Köpeklere Etkili Şekilde Eğitim Verme

Doğru bir antrenman seansını neyin doğru yaptığını anlamak, köpeğinizi eğitmenin önemli bir parçasıdır ve zamanınızı nasıl en üst düzeye çıkaracağınızı ve seansınızı olabildiğince etkili hale getirmeyi öğrenmenize yardımcı olacaktır.

Eğitim Verme Hakkında

Bir eğitim seansı, belirli köpek eğitim komutları, ipuçları, eylemler veya davranışları üzerinde çalışmak için belirli günlerde ayırdığınız kısa bir süredir. Çoğu oturum, bir ders veya hedef ile yapılandırılmıştır ve bu hedefe verilen süreyi belirler.

Antrenman seanslarını köpeğinizin hayatı boyunca kullanabilirsiniz ancak mutlaka itaat eğitimine başladığınızda kullanılmalıdır. Temel komutları ve diğer davranışları tanıtmak ve güçlendirmek için köpek eğitim seanslarını kullanabilirsiniz.

Eğitim seansları bir taahhüt olarak kabul edilmelidir. Kesinlikle gerekli olmadıkça değiştirmeyin, iptal etmeyin veya süreyi kısaltmayın.

Zaman Uzunluğu

Köpek eğitim seansları 15 dakikadan fazla sürmemelidir. Küçük köpek yavruları veya kolayca dikkati dağılan köpeklerin daha da kısa seanslara ihtiyacı olabilir. Antrenman seansınızı çok uzun süre çalıştırırsanız, köpeklerin dikkati dağılır ve sıkılır ve hata yapmaya başlama ihtimalleri yüksektir.

Odağınızı Verin

Bir eğitim oturumu için zaman ayırdığınızda, yalnızca bir komut üzerinde çalışmayı planlayın. Hızlı, yoğun dersler köpeğinizin öğrenmesine yardımcı olacak ve tek bir komuta veya davranışa bağlı kalmak, köpeğin odaklanmasına yardımcı olacaktır. Onları günde birden fazla komutla eğitebilirsiniz, ancak her oturum için yalnızca bir komuta bağlı kalmaya çalışın.

Seans iyi gitmiyorsa ve seansın olumlu bir notla bitmesi için köpeğinize bildiği bir şeyi yaptırmak istiyorsanız bir istisna olabilir. Bu durumda, köpeğinizin zaten bildiği basit bir eyleme geçmek mantıklıdır.

Biraz Dikkat Dağıtarak Başlayın

Yeni bir komuta eğitimine başladığınızda, köpek eğitim seansları, dikkatinizin dağılmadığı sessiz alanlarda yapılmalıdır. Bir komut verirken çok fazla aktivite veya gürültü, bir köpeği eğitmeyi zorlaştırabilir.

Köpeklere eğitim verirken dikkat edilmesi gerekenler

Oturma odanız gibi sessiz bir yerden başlayın ve köpek parkındaki eğitim seanslarına doğru ilerleyin. Köpeğiniz iyileştikçe, diğer insanlar veya köpekler gibi daha büyük dikkat dağıtıcı şeyler eklemeye başlayabilirsiniz.

Olumlu Bir Notla Bitirin

Tüm köpek eğitim seansları olumlu bir notla bitmelidir. Bu, onları çok uzun süre devam ettirmek istememenizin bir nedenidir. İyi bir durma yeri, bir köpeğin sevdiğiniz bir davranışı yaptığı için ödüllendirildiği zamandır. Clicker eğitimi etkili bir yöntemdir, ancak ödülleri tıklama olmadan kullanmak mümkündür.

Eğitim seanslarını kısa ve ödüllendirici tutarak köpeğiniz hem eğlenecek hem de eğitimi sevmeyi öğrenecek. Yine, köpeğiniz istenen davranışı gerçekleştiremiyorsa, seansın son kısmı için daha kolay bir şeye geçin. Bu, seansı olumlu bir şeyle bitirmenize yardımcı olacaktır.

Takviye Dersleri

Köpek eğitimi seansları, özellikle itaat eğitimine yeni başlayan köpekleri eğitmenin harika bir yoludur, ancak bu seansların eğitmek için tek zaman olması gerekmez. Köpeğinizin eğitimini güçlendirmek için her gün meydana gelen fırsatları kullanmak akıllıca olacaktır.

Örneğin, eğitim seansları sırasında “yat” komutu üzerinde çalışıyorsanız, köpeğinizin tasmasını takmadan, yemeğini yemeden veya bir oyun oynamadan önce uzanmasını sağlayın. Köpek eğitimi seansları, köpeğinizi komutlarla tanıştırmak için iyi bir yoldur, ancak gerçek hayat, bu dersleri uygulamaya koymanın yeridir.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Yaygın bir hata, köpeklerin eğitimlerini pekiştirmeden hatırlamalarını beklemektir. Her zaman kullanılması, kanıtlanması veya uygulanması gereken ömür boyu sürecek bir beceriyi eğitmeyi düşünün.

İster temel komutlar üzerinde ister eğlenceli bir parti numarası üzerinde çalışıyor olun, köpeğiniz yalnızca sürekli alıştırma (ve övgü) ile eğitimin faydalarını toplayacaktır. Köpeğinizi eğitmekte çok zorlanıyorsanız, muhtemelen bir köpek eğitim uzmanı için ipuçları veya bilgi sağlayabilecek olan veterinerinizle konuşun .

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here