Köpeklerle Çocukları Tanıştırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

0
722

Çocuklar ve köpekler arasındaki güvenli etkileşimler, köpek seven her ebeveynin istediği şeydir. Köpek ısırmasını önleme hakkında her şeyi biliyor olabilirsiniz. Küçük çocukları ve köpekleri birlikte yalnız bırakmaktan daha iyisini biliyorsun. Muhtemelen köpeğinizi çocuklara karşı koruma altına aldınız.

Köpeklerle Çocukların Tanışması

Her çocuğun köpeklerin yanında nasıl davranacağını öğrenmesini umabilirsiniz, ancak durum her zaman böyle değildir. Bazılarının evde köpeği yoktur, çok fazla etkileşimi olmayabilir veya sadece kurallara uymayabilir.

Birçok çocuk doğal olarak köpeklere çekilir. Ne yazık ki, uygun araçlar olmadan çocuklar kendilerini güvende tutmak için nasıl düzgün davranacaklarını bilemeyebilirler. Köpek sahipleri, köpeklerini çocukları idare etmek için eğitmeyi öğrenebilirler.

Çocuklardan Yavaş Yaklaşmalarını İsteyin

Köpeğinizi tasmalı gezdirirken, çocukları görürseniz, onlara izinsiz bir köpeğe asla yaklaşmamalarını hatırlatın. Her zaman önce ebeveynine, sonra köpeğin sahibine sormalıdırlar. Onlara bir köpeğe doğru koşmamalarını ve yavaşça yaklaşmalarını öğretebilirsiniz.

Hiç kimse köpeğin kişisel alanını işgal etmemelidir. Köpeğin, elinin terisini köpeğe doğru hafifçe tutabilen, ancak köpeğin yüzüne değil, çocuklara gelmesine izin verin. Köpeğin çocuğu koklamasına izin verin. Gerekirse köpeğin seviyesine inin (esas olarak daha küçük köpeklerde).

Ne Zaman Hayır Diyeceğinizi Bilin

Bir çocuk sorarsa, köpeğinizi evcilleştirmesine izin vermemekte bir sakınca yoktur. Endişeli, stresli veya korkmuş görünen bir köpeğe asla yaklaşmamayı öğrenmelidirler. Genellikle yatıştırıcı jestlere bakarak veya beden dilini okuyarak anlayabilirsiniz . Çocuklar, yemek yerken veya bir mamayı veya oyuncağı çiğnerken bir köpeğe yaklaşmaktan kaçınmalıdır. Uyanık oldukları için uyuyan köpeklerden kaçınılmalıdır.

Uygun Sevmeyi Öğretin

Bir köpek sahibi olarak, çocuklara (kendinize veya bir ziyaretçiye) köpeğinizi evcilleştirmenin doğru yolunu öğretmek sizin sorumluluğunuzda olabilir. Köpeğin çenesini veya göğsünü yumuşak bir şekilde okşayarak başlayın. Nazikçe kaşımak da iyidir, ancak ellerinizi köpeğin yüzüne ve kafasına koymaktan kaçının.

Çenenin/göğüsteki yumuşak okşama/kaşıma tolere ediliyorsa, çocuğa boynunu ve sırtını nazikçe okşayabileceğinizi veya kaşıyabileceğinizi gösterin. Kürk yönüne gidin.

Köpek geri çekilirse, çatışırsa, hırlarsa veya yatıştırıcı hareketler veya korkulu vücut dili gösterirse sevmenin durduğundan emin olun.

Köpeklerin Yanında İyi Davranışlar Sergileyin

İster yeni bir köpek sahibi olun, ister deneyimli bir köpek sahibi olun, köpeğinizi ve çocuklarınızı güvende tutmak için uygulayabileceğiniz bazı iyi genel kuralları hatırlamak her zaman yararlıdır. Köpeğinizle ilk kez karşılaşan çocuklarınız varsa, toplantıdan önce bazı temel kuralların üzerinden geçmek faydalı olabilir.

Köpekleri çocuklarlar tanıştırma

Herkesin kurallar konusunda net olduğundan emin olmak, onları güvenli bir şekilde uygulamanıza yardımcı olacaktır. Köpeğinizi güvenli olmayan bir ortamdan uzaklaştırın.

  • Asla bir köpeğin kulaklarını veya kuyruğunu çekmeyin.
  • Bir köpeğin ayağını tutmayın.
  • Köpekleri kucaklamaktan kaçının. Bu, birçok köpeği rahatsız eder. Bir köpek ısırmak için yeterince tehdit altındaysa, başınız tehlikeli bir şekilde yakındır (“ısırma bölgesi”).
  • Yüzünüzü bir köpeğin yüzüne yaklaştırmaktan kaçının. Bu, köpeğin kişisel alanını istila edebilir.
  • Köpeklerden kaçmaktan kaçının. Bu, yırtıcı bir tepki uyandırabilir. Çoğu köpeğin bazı yırtıcı içgüdüleri olduğunu unutmayın (bazıları diğerlerinden daha fazla).
  • Köpeklerin etrafında bağırmaktan veya çığlık atmaktan kaçının. Aşırı gürültü bazı köpekleri korkutabilir veya heyecanlandırabilir ve sadece diğerlerini rahatsız edebilir.

Sorunlar ve Prova Davranışı

Köpek sahipleri için yaygın bir sorun, bir köpeğin çocukları otomatik olarak kabul etmesini beklemektir. Uygun eğitim ve sabır, bu olasılığı elde edilebilir, ancak herkesin sağlığı ve güvenliği için, bunda acele etmeyin.

Kuralların çocuklar için açık olduğundan emin olun, böylece köpeği şaşırtmazlar veya hazırlıksız yakalanmazlar. Köpeklerin çoğu gıda güdüsüyle hareket ettiğinden, çocukların yemek yemeleri için belirlenmiş yerler ve köpeklerinin yanında nasıl yemek yiyebilecekleri konusunda net olun.

Çocuklar doğal olarak yere daha yakındır, bu nedenle bir köpeğin kendi seviyesine yakın bir yerde mama yemesi cezbedici olabilir. Bir köpek masumca yiyecek kapmaya çalışabilir, ancak bunu yaptığında çocukları korkutabilir.

Köpeğiniz çocuklara iyi tepki vermiyorsa (ve bunlardan kaçınılamazsa), bir köpek davranış uzmanıyla çalışmaya değer olabilir. Bu uzmanlar, köpeğiniz ve çocuklarınız arasında barışı sağlamaya yardımcı olabilecek özelleştirilmiş bir eylem planı hazırlamanıza yardımcı olabilir. Bu plan yürürlükteyken, köpeğinizi asla çocuklarla yalnız bırakmayın.

[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here