Kolay Adımlarla Köpeğinizi Eğitirken Size Odaklanmasını Sağlayın

0
1027

Köpeğinizin tüm dikkatini çekme yeteneği , köpek eğitiminin önemli bir parçasıdır . “Beni izle” veya “bak” komutu, köpeğinizin size odaklanmasını sağlamak için kullanılır. İtaat eğitimi gibi evcil hayvanınızın yakından ilgilenmesi gereken zamanlar için yararlıdır.

Köpeklerin sahiplerine odaklanmasını sağlamak

Ayrıca davranış sorunları üzerinde çalışırken veya bir köpeğin dikkatini korkulu veya saldırgan davranışlar ortaya çıkaran şeylerden uzaklaştırırken de kullanabilirsiniz.

Bu komut, özellikle köpekleriyle ekip olarak çalışanlar için de yararlıdır. Örneğin, köpek çevikliği veya arama ve kurtarma ile ilgilenen kişiler, daha sonra ne yapacakları konusunda talimatlar vermek için köpeğinin dikkatini çekmek için komutu kullanabilir. İhtiyaçlarınız ne olursa olsun, “beni izle” öğretilmesi çok basit bir komuttur.

Köpeğinizi Size Odaklanması İçin Hazırlayın

Köpeğinize “beni izle” komutunu öğretmek için bazı lezzetli eğitim ödüllerine ihtiyacınız olacak . Clicker eğitimi üzerinde çalışıyorsanız, ayrıca tıklayıcınıza da ihtiyacınız olacaktır. Henüz yapmadıysanız, “bak” veya “beni izle”yi öğretmek, köpeğinizi tıklayıcıyla tanıştırmak için harika bir yoldur.

Bu komutu, köpeğinizin dikkatini dağıtacak çok az bir noktada eğitmeye başlamak en iyisidir. Evde aile bireylerinin rahatsız etmeyeceği bir oda seçin. Bunu, evin genel olarak sessiz olduğu, böylece ayak sesleri veya kapılar gibi seslerin dikkatinizi dağıtmayacağı bir zamanda da yapmak isteyebilirsiniz.

Köpeğinizin Adını ve Komutu Kullanın

Tıklayıcınızı ve mamanızı hazırladıktan sonra, köpeğinizin adını söyleyin ve ardından “bak” veya “beni izle” komutunu söyleyin. Birçok köpek için isimlerini duymak dikkatlerini çekmek için yeterli olacaktır. Siz komutu verdikten sonra köpeğiniz yüzünüze bakarsa, onu övebilir veya tıklatabilir, ardından ona bir ödül verebilirsiniz.

Ödül Vererek Dikkatini Çekin

Bazı köpekler, “bak” veya “beni izle” komutuyla eşleştirilmiş adlarını duymaya hemen yanıt vermeyebilir. Bu durumda, komutu verdikten sonra, köpeğinizin burnunun önünde bir ödül sallayın ve ardından ödülü yüzünüze doğru çekin. Köpeğiniz ödülü takip edecek ve sonunda yüzünüze bakacak. Övgü veya bir tıklama teklif edin ve köpeğe hemen bir ödül verin.

Birkaç kısa eğitim seansında, köpeğinizin dikkatini size odaklamasını sağlamakta sorun yaşamazsınız.

köpekleri eğitime başlarken odaklama

Sorunlar ve Prova Davranışı

Çoğu köpeğin dikkati kolayca dağılır, bu nedenle bu komutu çeşitli durumlarda eğitmek çok önemlidir. Davranışı kanıtlamak için uygulamaya devam edin ve yavaş yavaş daha dikkat dağıtıcı ortamlarda çalışmaya başlayın.

Örneğin, ailenizin çok aktif olduğu, günün daha yoğun ve gürültülü saatlerinde aynı tenha odaya gidin. Köpeğiniz buna iyi tepki verdiğinde, daha fazla trafik ve gürültü alan başka bir odaya geçin.

Köpeğiniz ev ortamında dikkatinizi dağıtmadan “beni izleyin” olduğunda, bahçeniz gibi biraz daha aktif bir alana geçin. Köpeğiniz hafif dikkat dağıtıcı şeylerle sizi izlemeyi öğrenmeye devam ederken, park veya başka bir halka açık yer gibi daha yoğun ortamlara doğru ilerleyin.

Komutu diğer köpeklere ve insanlara da öğrettiğinizden emin olun. Tüm bunlar üzerinde çalışmaya devam edin ve kısa süre sonra her durumda köpeğinizin dikkatini çekebileceksiniz.

İpuçları

  • Köpeğinizin size odaklanmasını sağlamakta zorlanıyorsanız, değerli ikramlar kullandığınızdan emin olun. Birçok insan küçük parçalar halinde pişmiş tavuk veya sosisli sandviç kullanmayı sever.
  • Köpeğiniz sizi izlemekte daha iyi oldukça, dikkat dağıtıcı şeyleri daha da zorlaştırın.
  • Oynak bir köpeğin veya en sevdiğiniz kişinin etrafında çalışmayı deneyin veya birinden bir oyuncağı sıkıştırmasını veya başka bir davetkâr ses çıkarmasını isteyin.
  • Yavaş yavaş siz ve köpeğiniz arasındaki mesafeyi artırın. İdeal olarak, köpeğinizin size bir odadan, hatta bir tarladan bakmasını sağlayabilirsiniz.
[Toplam: 0   Ortalama: 0/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here