Köpek Günlük Rutini: Köpekler Bir Gününü Nasıl Geçirmeli?

0
2331

köpek günlük rutini

Köpeğinizi eve getirdiğinizde düşünmeniz gereken o kadar çok yeni deneyim ve öğretmeniz gereken o kadar çok şey var ki, buna bir rutin oluşturma ile başlayabilirsiniz.

Bu rutin, yeni köpek aile üyelerinizin güvende hissetmesine ve ondan ne beklendiğini bilmesine yardımcı olacaktır.

Bunu yapmanın en iyi yolu bir program oluşturmak ve ona bağlı kalmaktır.

Yeni yavru köpeğinizle ilk birkaç hafta, iyi davranışlar oluşturmaya başlamanın zamanı geldi demektir.

Bu arada, bir programdan yararlanan sadece köpek yavrusu değil, aynı zamanda aile üyelerinin da hayatını kolaylaştıracaktır.

Köpeğinizin her anını planlamak zorunda kalmayacaksınız belki ama bir program ve rutin yapmanın eğitilmiş bir köpek ile serbest köpek arasındaki farkı da göreceksiniz.

Köpeğinizin Beslenme Programı

Eğer köpeğiniz yavru ise günde bir veya iki kez yiyen olgun köpeklerin aksine, çoğu köpek yavrusu günde üç kez köpek maması yemeye ihtiyaç duyar.

Köpeğinizin yemek saatlerini kendi kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinize göre planlayarak hatırlamayı kolaylaştırın.

Su kabını yıkayın ve her zaman temiz suyla dolu olduğundan emin olun.

Tuvalet Molalarını Planlayın

Her aktivite değişikliğinden sonra köpeğinizi en az iki ila dört saatte bir dışarı çıkarma rutinini sürdürün.

Bu özellikle ev eğitimi sırasında önemlidir ve kazaları minimumda tutacaktır.

Oyun Süresi Önemli

Yavru köpeğinizin egzersize ve sizinle etkileşime ihtiyacı var.

Farklı  köpek ırklarının farklı enerji seviyeleri ve büyüme oranları vardır ve eklemlerindeki büyüme plakaları farklı yaşlarda kapanır. Ancak, köpeğinizin dışarıya çıkma gününde oyun oynama ve egzersiz yapma zamanı planlayabilirsiniz.

Örneğin, mahallede bir yürüyüş, oyuncaklarla oyun oynama ve bağ kurmak için harcanan zaman, enerji harcamak için uzun bir yol kat eder. Bir köpek yavrusu için birkaç kısa seans, uzun bir seanstan daha iyidir.

Bir uyarı: Sürekli, yorucu egzersizler yavru köpekler için iyi değildir, ancak oyun oynamak, zihinsel uyarım ve bahçede koşmak iyidir. Bazı uzmanlar, ciddi bir egzersize başlamadan önce bir köpeğin yaklaşık bir yaşına gelmesini beklemeyi önerir ve bu, cinse göre değişebilir.

Şekerlemeler ve Uyku Zamanı

Genç köpekler ve yeni köpek yavruları çoğu zaman uyur. Aslında, bazılarının günde 16 ila 18 saat kadar uyuduğu da biliniz.

Gün boyunca birkaç kez onun için sessiz şekerleme zamanları planlayın. Aile üyeleri, özellikle küçük çocuklar, uyurken onu rahatsız etmemeyi öğrenmelidir.

Köpeklerin de dinlenmeye ihtiyacı vardır. Evin sessiz bir yerine bir kafes ya da yatak koymanız gerekebilir. Böylece uyku vakti sırasında olabilecek ses ve koşturmadan da etkilenmezler.

Yatma vakti geldiğinde, bazı bazı köpek sahipleri her gece yatma rutini için belirli bir zaman belirler. Bazıları ise uyuma zamanını köpeklere bırakır. Bir köpek yavrusunu uyku zamanına alıştırmak daha kolay olabilir.

Köpeğim İçin Bir Program Yapmalı mıyım?

Köpeğinize ne kadar erken bir program belirlerseniz, o da size ve yeni ailesine o kadar çabuk uyum sağlayacaktır.

köpek rutini

Köpeğinize yapacağınız bu rutin, dışardaki insanlar dahil herkesin köpeğin nasıl davranacağını ve onları neyin beklendiğini bilmesini kolaylaştırır

Şimdi bahsedeceğimiz rutinleri köpeğinize ve yavru köpeğinize uyacak şekilde uyarlamanız gerekebilir.

Örnek Köpek Programı

Sabah ilk iş: Kendini rahatlatmak için köpeğinizi ya da yavruyu dışarı çıkarın. Daha sonra onunla oynamak ve etkileşim kurmak için zaman ayırın.

Kahvaltı saati: Köpeğinizi besleyin. Yiyecekleri en fazla 15 dakika bekletin. Bundan sonra, kaseyi alın ve bir sonraki öğüne kadar daha fazla yiyecek vermeyin Fakat bu arada ödül için verdiğiniz ikramları bundan ayrı tutun. Su kabını yıkayın ve her zaman temiz su verin.

Köpeğinizin kahvaltısından sonra:  Köpeklerin genellikle yemek yedikten sonra birkaç dakika içinde kendilerini tekrar rahatlatmaları gerekir. Bu yüzden başka bir tuvalet kaçamağı yapabilirsiniz. Tuvaletten sonra, köpeğinizle biraz oyun oynamak ve biraz tuvalet eğitimi yapmak için ona zaman ayırın.

Sabah ortası: Sabahın geri kalanında köpeğinize en ideal rutin olarak dinlenme zamanı uygun olacaktır. Bunun için yatağında ya da sandığında uyku emiri verebilirsiniz.

Gündüz evde olsanız bile, köpeğiniz kendi yatağında vakit geçirmeli. Bu, gerektiğinde yalnız kalmayı öğrenmesine yardımcı olacaktır.

Ayrıca her an arkanızı döndüğünüzde bir köpek yavrusunun neye bulaşacağını bilmek de imkansızdır ve doğrudan denetleyemediğinizde onu koyacak bir yer olması gerekir.

Tuvaleti geldiğinde kontrol edebileceğinizden daha fazla saat evde yalnız kalacaksa, kendisini rahatlatması için bir alanı olan tuvalet ortamı kurmanız veya onu dışarı çıkarmak için birini bulmanız gerekebilir.

Öğlen: Sabah rutininin tekrarı olarak uyanır uyanmaz, dışarıda bir gezi yaptırabilirsiniz. Daha sonra öğle yemeği ve tekrar dışarıda başka bir gezi yemeği takip etmelidir.

Biraz enerji yakabilmesi için onunla oynamak ve onu eğitmek için ona zaman ayırın. Ve öğle uykusundan önce bir tuvalet molası daha olması gerektiğini de unutmayın.

Öğleden sonra: Uyandığında, tekrar dışarı çıkma zamanı ve tekrar oynama ve antrenman yapma zamanı. Sonra yine bir tuvalet gezintisi. Evdeyseniz akşam yemeğinden önce sizinle bir şeyler yapmasına izin verebilirsiniz.

Akşam Yemeği: Yemek saatlerini kendinize göre ayarlarsanız, onu ya siz akşam yemeğini hazırlarken ya da ev halkı yemek yerken beslemeniz çok daha kolay olacaktır. Ama işini bitirir bitirmez onu dışarı çıkarabilmeniz için zaman ayarlamalısınız.

Aile yemeğe oturmadan önce, köpeğe yuvasında eğlenmesi için bir çiğneme oyuncağı vermek iyi bir fikir olabilir. Bu şekilde sizin ve ailenizin etrafında dolaşarak akşam yemeğini geçiştirmemiş olacak.

Akşam:  Tuvalet molası vermeniz yine köpek açısından rahatlama olacaktır. Akşamın erken saatleri, köpekler açısından birçok etkileşim için iyi bir zamandır. Birçok köpek ve köpek yavrusu için bu, enerji saatidir ve oyunu başlatarak onun daha sakin olmasını sağlayabilirsiniz.

Çok fazla egzersiz ve hareketten sonra ona güzel bir mama ödülü verin ve bir süre yatağına yerleşmesine izin verin. Daha sonra, bir akşam gezintisi ona egzersiz ve tuvalet molası verme rutinini tekrar edin ve yatmadan hemen önce de tuvaletini yaptığından emin olun.

Yatma Zamanı: Belirli bir yatma zamanı, onun size ve aileye uyumunu ve ev eğitimini herkes için kolaylaştırır. Bir rutin haline geldiği sürece, saatin kaç olduğu önemli değildir. Onu yatağına götürün  ve geceyi geçirmesine yardım edin.

Gece: Köpeğiniz henüz geceyi atlatamıyorsa, kalkıp onu hızlı bir şekilde sıkıcı bir tuvalet molası için dışarı çıkarın. Bu onun uykusunu bölmesine sebep olur böylece sızlanma ve havlamaya karşı tepki vermemiş olursunuz. Ardından, köpeğinizle bir sonraki harika güne hazır olmak için yatağına döndürerek uyumasını sağlayın.

Rutini en başından kurarak mutlu, uyumlu bir köpeğe sahip olacaksınız. İstenmeyen alışkanlıkların ve davranışların bir şansı kalmaması için şu anda zaman ve çaba harcamaya değer. Önceleri bu size zor gelebilir ama rutin planlı bir şekilde işlerse zaten kendiliğinden her şey yoluna girecektir.

Bir süre sabredip ardından alacağınız meyveler ise yaşanmaya değerdir. Artık o da ailenizin bir parçası haline gelecek ve size kolaylıkla uyum sağlayacaktır.

Köpekler için iyi bir günlük rutin nedir?

Köpeğiniz için ideal günü düşünürken en önemli şey, sürekli olarak bağlı kalabileceğiniz bir rutin geliştirmektir. “Besleme, yürüyüş, egzersiz ve oyun için düzenli bir günlük program tutmak, köpeklerin kendilerini rahat ve daha az stresli hissetmelerine yardımcı olacaktır.

Köpek için kesinlikle gerekli olan 5 şey nedir?

Gıda. Yetişkin köpekler için günde iki kez yüksek kaliteli, yüksek proteinli, dengeli köpek maması öneriyoruz. Köpeğinizin her zaman taze ve temiz suyu olmalıdır. Uyuyabileceği özel alanları olmalıdır. Egzersiz yapmak çok önemlidir. Oyuncaklar, taraklar vs gibi eşyaları olmalıdır.

 

[Toplam: 1   Ortalama: 5/5]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here